Μαρτίου 16, 2022

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ

Μια μη αναμενόμενη ή προβλεπόμενη συνέπεια των lockdown είναι η αύξηση της συχνότητας της μυωπίας στα παιδιά ή η επίταση ήδη υπάρχουσας μυωπίας. Και αυτό λόγω των αλλαγών στις συνήθεις δραστηριότητες των παιδιών και της χρήσης επί πολλές ώρες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. 

Medscape 11-03-2022


ΣΗΜ. Όσο περνά ο καιρός και όσο μελετάται το θέμα του εγκλεισμού τόσο θα προκύπτουν διάφορα νέα ευρήματα. Ο εγκλεισμός ήταν καταστρεπτικός σε όλα, οικονομία, υγεία, οικογένεια, σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. Θυμάμαι τον χλευασμό των "ειδικών" και των ακολούθων της κάθε πολιτικής τους σε όσους φωνάζαμε κατά του εγκλεισμού. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν φίλο που επέμενε και έλεγε "καλά δεν ξέρει ο Τσιόδρας; 27 σελίδες βιογραφικό έχει, δεν το άκουσες;" Εντάξει αυτός δεν ήταν σχετικός με τα ιατρικά. Ο άλλος όμως; Σχετικότατος, και τόνιζε ότι οι άνθρωποι που μας δίνουν τις οδηγίες έχουν σφαιρική αντίληψη των δεδομένων, τα μελετούν και εφόσον λένε ότι ο εγκλεισμός είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο, οφείλουμε να τους ακούμε. Άσχετο φυσικά το ότι αργότερα ομολογήθηκε ότι η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους αυξάνει τη μετάδοση και τη νόσηση από κορωνοϊό. Ούτε τα βιογραφικά, ούτε οι παχυλές αμοιβές ούτε τίποτε., έσωσαν τις καταστάσεις και τις κολωτούμπες. Έμεινε μόνον η δημοσιότητα των ανθρώπων αυτών (κακή κατά το πλείστον) που ορισμένοι την εξαργύρωσαν αδρά, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. 

        

3 σχόλια:

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Έχει δίκιο ο φίλος σας κ Καβαλιωτη αν διαβάζετε το βιογραφικό θα βλέπατε ότι το 93
Ο κΤσιορδας έκανε ειδικότητα στο 401 σαν πολίτης?ή σαν φανταρακι?
Η καλη μέρα από το πρωί φαίνεται!!

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Σωστά.
Ανεξάρτητα όλων, ο κ. Τσιόδρας ευθύνεται για την αποτυχημένη διαχείριση και των δύο επιδημιών - πανδημιών 2009 και 2019-20. Και τόμους βιογραφικό να έχει η ευθύνη δεν αποποιείται.

Επ ευκαιρία, υπάρχει καθηγητής στην Ελλάδα, παγκοσμίου φήμης, με βιογραφικό άπειρων μελετών και με υψηλό impact factor. Παρά ταύτα, στην Κλινική που του δώσανε να διευθύνει δεν προσέφερε τίποτε στην εκπαίδευση των γιατρών και φοιτητών. Όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών του, να μην αναφερθούμε. Εξειδικευμένος σε έναν μόνο τομέα δεν μπορούσε καν να αντιμετωπίσει συνολικά έναν ασθενή με παθήσεις άλλες πέραν της εξειδίκευσης του. Τι να τα κάνεις τα βιογραφικά υψηλά σαν το βουνό όταν βλέπεις τον ίδιο τον ασθενή σαν βουνό !



Καβουρης Κυριάκος είπε...

Μήπως δεν τα προλαβαίνει όλα και ιδιωτικό ιατρείο και εκπαίδευση και ασθενείς?? Λεω εγω τώρα κακίες!