Σεπτεμβρίου 15, 2020

ΣΧΟΛΕΙΑ (ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ): ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Στη Δανία τα σχολεία άνοιξαν τον Απρίλιο, διέκοψαν λίγο το καλοκαίρι και τον Αύγουστο ξεκίνησαν το 2ο εξάμηνο. Πως όμως; Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις. Τα σχολεία της Δανίας αψηφούν την COVID-19, με επιτυχία μέχρι στιγμής.

Οι εκπαιδευτικοί σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση φέρθηκαν τελείως φυσιολογικά όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Έδωσαν όμως ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Οι μαθητές πρέπει να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους κάθε φορά που μπαίνουν στο σχολείο και οι τάξεις δεν πρέπει να αναμιγνύονται μεταξύ τους. Όμως δεν υπάρχει μάσκα ούτε αποστάσεις. Κάθε τάξη απλά χωρίστηκε σε 3 τμήματα, ενώ διορίστηκαν περισσότεροι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες.

"Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, για να μην τρομάξουμε κανένα παιδί", λένε οι δάσκαλοι. Στόχος του σχολείου είναι να κάνει την εμπειρία της εκπαίδευσης όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.


CBC News / Posted: Sep 13, 2020 4:00 AM ET / Last Updated: Sept 14

GHN News 14-09-2020


Σχόλια, συγκρίσεις - δικά σας.


2 σχόλια:

tzortzak είπε...

Προκειμένου να συμβάλλω στον προβληματισμό για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες σημειώνω μερικά στοιχεία για όσες μπόρεσα να βρω. Θεωρώ εξωφρενικό να κατηγορείται ως ψεκασμένος όποιος εκφράζει προβληματισμούς για τη χρήση της μάσκας από μικρά παιδιά (ακόμα και 4χρονα!)

[ΑΥΣΤΡΙΑ: Χωρίς μάσκες]

[ΕΛΒΕΤΙΑ: Χωρίς μάσκες]

ΚΑΤΩ ΧΏΡΕΣ: Χωρίς μάσκες(για μαθητές και δασκάλους).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ:Χωρίς μάσκες

ΠΟΛΩΝΙΑ:Χωρίς μάσκες

ΡΩΣΙΑ:Χωρίς μάσκες(απλώς, συνιστώνται στα παιδιά).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Χωρίς μάσκες(τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ).



ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικές(για μαθητές και δασκάλους) εντός του σχολείου.



ΒΡΕΤΑΝΙΑ:Υποχρεωτικές στους μαθητές της 2βάθμιας εκπαίδευσης, μόνο στους κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν επιβληθεί lockdownστην περιοχή κάθε σχολείου.



ΓΑΛΛΙΑ:Υποχρεωτικές στους μαθητές άνω των 11 ετών (στους εσωτερικούς χώρους). Νηπιαγωγεία:τα παιδιά δεν χρειάζεται να τηρούν ούτε τις κοινωνικές αποστάσεις.Δημοτικά: λειτουργούν εναλλάξ ή με λιγότερους μαθητές.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, αλλά όχι στα θρανία [κατά το μάθημα]. Στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ακυρώθηκε η υποχρέωση των μεγαλύτερων μαθητών να φορούν μάσκες στα μαθήματα.



ΙΤΑΛΙΑ:Υποχρεωτικές κατά την άφιξη και την αναχώρηση από το σχολείο, αλλά μπορούν να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.



ΙΣΠΑΝΙΑ: Υποχρεωτικές στους μαθητές ηλικίας 6 ετών και άνω.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-europe-education-f/back-to-school-how-european-classrooms-are-coping-with-covid-idUSKBN25S4L4


Γιώργος Τζωρτζακάκης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Δυστυχώς έξω από τη γνωστή τηλεοπτική (και κατευθυνόμενη) παρέα όλοι οι άλλοι είμαστε ψεκασμένοι, άσχετοι, αδιάβαστοι. Αυτοί που φάσκουν και αντιφάσκουν συνεχώς, είναι μια χαρά. Και χωρίς να έχουν και μελέτες-επιχειρήματα.