Σεπτεμβρίου 04, 2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

 Απορώ γιατί βγαίνουν στην TV, λένε νούμερα, φοβερίζουν, τρομοκρατούν και προειδοποιούν. Τι κερδίζουν; 

Εννιά η ώρα το βράδυ, σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης τα αυτοκίνητα σημειωτόν. Στα Λαδάδικα συρροή κόσμου. Στις καφετέριες της παραλίας το αδιαχώρητο. Τα τραπεζάκια κολλητά. Το ίδιο και ο κόσμος. 

Δεν πάει να λέει ο Χαρδαλιάς, ο Γώγος, ο Μαγιορκίνης και η λοιπή παρέα; Δυο πράγματα συμβαίνουν: ή δεν τους πιστεύει κανείς ή ο κόσμος ε'ναι απείθαρχος και συνεπώς πρέπει να πάρουν πιο αυστηρά, πιο αστυνομικά μέτρα. 

Ο κόσμος όμως από την αρχή έδειξε και πειθαρχία και ανοχή. Άρα δεν τους πιστεύουν πλέον. Συνεχείς άσκοπες ενημερώσεις, εναλλαγές ιδεών και αποφάσεων, εναλλαγές προσώπων με ελλιπή ή και φαιδρά ενίοτε επιχειρήματα. Φάσκουν και αντιφάσκουν. Και μέσα σε όλα αυτά βγαίνει στα κανάλια ο κάθε απίστευτος και λέει απίστευτα πράγματα. 

Ε ποιος να τους πιστεψει μετά. Ας τους μαζέψει κάποιος όλους αυτούς, ας σοβαρευτούν και ας λιγοστέψουν οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις. Δυο σταθερές κουβέντες και φτάνει. Και όποιος δεν ακούει, πρόστιμο.

Όχι όπως τώρα. Μόνο λόγια. Πράξεις; Αλλού τιμωρούν ανελέητα και αλλού κάνουν τα στραβά μάτια. Έχουμε πλημμυρίσει από δηλώσεις. Αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Τα κρούσματα αυξάνουν. Αν είναι αληθινά κι αυτά. Εκεί φτάσαμε ή μας φτάσανε. Να αμφισβητούμε τα πάντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: