Σεπτεμβρίου 23, 2020

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Για το αν τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν σωστά τη μάσκα δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε. Απλά δεν μπορούν.
 
Θέλω όμως να κάνω μια αναφορά για κάτι που με ενημέρωσε ένας φίλος ελευθεροεπαγγελματίας παιδίατρος. Αυτές τις μέρες (την εβδομάδα μετά την εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία) εξέτασε τρία παιδιά με μολυσματικό κηρίο στο πρόσωπο στην περιοχή της μάσκας δηλ. στο άνω χείλος και γύρω από τη μύτη. Μια λοίμωξη από κοινό μικρόβιο που μεταδίδεται εύκολα από την επαφή. 

Ήταν σύμπτωση; Έφταιγε η μάσκα; Θα δείξει. Ας το έχουν κατά νουν οι παιδίατροι.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά στο σχολείο τρέχουν, παίζουν, λερώνονται, ακουμπούν τις μάσκες οπουδήποτε, μερικές φορές τις ανταλλάσσουν... Υγιεινή πλήρης. Κατά τα άλλα οδηγίες lege artis από τους φορείς. 

Θα παρακαλούσα, όποιος φίλος παιδίατρος παρατηρεί κάτι που πιθανόν το συσχετίζει με τη χρήση μάσκας, ας μας ενημερώσει με ένα mail ή κάποιο τηλεφώνημα (αναφέρονται και τα δύο στο ιστολόγιο). 


1 σχόλιο:

beesolutions είπε...

Καλησπέρα σας αυτό που θα ήθελα να καταθέσω μετά από καιρό παρατηρήσεων στο νήπιο παιδί μου είναι ο κορεσμός οξυγόνου. Όταν έχει επιστρέψει σπιτι πέφτει 4-5 τις εκατό δηλαδή μετράω το παιδί 99% πρώτη μέρα πήγε στο 96 την δεύτερη από 98 πηγε 93.Ξεκινησε να ψιχαλίζει στον ύπνο του και τα χείλη ξεραίνονται. Παρατήρησα δε ότι ο κορεσμος οξυγόνου δεν επανήλθε ποτέ στο 99 εκτός από μια εβδομάδα απουσίας από το σχολείο.Τα συμπεράσματα στους ειδικούς ευχαριστώ