Ιανουαρίου 17, 2022

ΝΤΡΟΠΗ

Σήμερα αρχίζει η διαδικασία του προστίμου σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάστηκαν.

Πόσο ντροπή για το κράτος. Ένα κράτος που δηλώνει ότι έχει εμβολιάσει το 82% του πληθυσμού, ένα κράτος που δηλώνει ότι το 90% των άνω των 60 χρ. είναι εμβολιασμένο, να τιμωρεί μια μικρή μερίδα πολιτών, και μάλιστα την ασθενέστερη οικονομικά, γιατί δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό. Για δικούς του λόγους ο καθένας. Αυτό είναι κρατική αναλγησία. Ένα κράτος που δεν φρόντισε για βασικά θεμελιώδη στοιχεία του εθνικού συστήματος υγείας, κατηγορεί μια μικρή μερίδα πολιτών για ό, τι κακό συμβαίνει στη χώρα και τους τιμωρεί γι αυτό. Φταίνε αυτοί οι λίγοι πολίτες για τους 22.000 νεκρούς, για την καταστροφή της οικονομίας, για τις αυξήσεις, για τη στέρηση των ελευθεριών.

Το κράτος και οι πραιτωριανοί του φέρονται σαν μόνιμοι ιδιοκτήτες τούτης της χώρας. Είναι ίδιον φαίνεται των εκάστοτε κρατούντων να ξεχνούν μέσα στην οίηση της εξουσίας, ότι την Ύβριν ακολουθεί πάντα η Νέμεσις.

Δεν είναι ντροπή να αναγνωρίζει κάποιος το λάθος του και να παίρνει πίσω κάποιες αποφάσεις. Ντροπή είναι να επιμένει σε λανθασμένες αποφάσεις.



    

1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Συκοφαντήσατε συναδέλφους που δεν σας παραδόθηκαν, στρέψατε τους ανθρώπους τον έναν εναντίον του άλλου, διχάσατε την κοινωνία και πολώσατε το λόγο. Χαρακτηρίσατε, χωρίς καμία επιστημονική βάση, τους ανθρώπους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν ως εχθρούς του κοινού και ως διασπορείς ασθενειών. Προωθήσατε, με πρωτοφανή τρόπο, μια δρακόντεια πολιτική διακρίσεων, άρνησης δικαιωμάτων και επιλογής ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, για την ιατρική τους επιλογή. Μια επιλογή που στερείται οποιασδήποτε επιδημιολογικής αιτιολόγησης.
Ehud Qimron, Kαθηγητής Μικροβιολογίας,Πανεπιστήμιο Τέλ Αβίβ.