Μαρτίου 29, 2022

ΠΕΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΟΣΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ) ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πληροφορίες από το Ισραήλ λένε ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη συνολικά ) του mRNA εμβολίου προφυλάσσει από βαριά νόσηση και άσχημη κατάληξη σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με αυτούς που έκαναν την πρώτη αναμνηστική. Βέβαια, τα ίδια έλεγαν και για την τρίτη δόση σε σχέση με τη δεύτερη. 

Τα προβλήματα που θέτουν είναι δύο: α) η δόση θα γίνει σε όλους ή σε άτομα άνω των 60 ετών, μιας και στις ηλικίες αυτές η άμυνα του οργανισμού εξασθενεί και συνεπώς δεν απαντά καλά στις λοιμώξεις (ούτε και στα εμβόλια βέβαια). β) η δόση θα χορηγηθεί άμεσα ή μετά το καλοκαίρι; Και αυτό διότι η ανοσία από το mRNA εμβόλιο εξασθενεί γρήγορα, οπότε αν η δόση χορηγηθεί τώρα και αν μετά τον Σεπτέμβριο εκδηλωθεί κάποιο κύμα νόσου τότε δεν θα έχει ουσιαστικά δράση η προηγηθείσα δόση.

The New York Times 28-03-2022


Προβληματίζονται οι άνθρωποι και καλά κάνουν. Αυτό όμως δεν δείχνει ένα πολύ απλό πράγμα, εμφανές εξ αρχής; Δεν γνωρίζουμε ούτε τη δοσολογία ούτε το δοσολογικό σχήμα. Προχωράμε αναλόγως των ευρημάτων και αποτελεσμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Δοκιμή, πείραμα. Γιατί ενοχλούνται λοιπόν με τη λέξη κάποιοι; Τους χαλνά το αφήγημα; Λογικές δεν είναι τέτοιες ενέργειες όταν θες να επιβάλεις ένα προϊόν εν μέσω πανδημίας; Πρέπει να ωραιοποιούμε τις λέξεις; Και αν αυτό ισχύει για τους ενήλικες, τι να πούμε για τα παιδιά; Και φυσικά για τους ρομαντικούς παιδιάτρους που νομίζουν ότι βρήκαν τη μαγική  λύση;




3 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 201 (58.77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (41.23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι
ΕΟΔΥ 29/3/2022.

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 203 (58.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (41.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
ΕΟΔΥ,30/3/2022

sonia είπε...

Στο μεταξύ είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι,που νόσησαν πριν 2-3 μήνες,βγαίνουν πάλι θετικοί.Με ήπια ή χωρίς συμπτώματα,πάντως θετικοί.Πόσο παράξενο είναι αυτό;Όπως φαίνεται,όχι τα εμβόλια αλλά ούτε η φυσική νόσηση δεν είναι ικανή να χτίσει το τείχος ανοσίας… άσχετα με το ποιος θα καθίσει δίπλα μας στο σινεμά ή την ταβέρνα.

Τελικά ο άνθρωπος είτε σ ένα βιολογικό εργαστήριο,είτε σε μια αίθουσα πολεμικών επιχειρήσεων,αλλά και μέσα στο σπίτι του…είναι ικανός να ξεπεράσει κάθε λογικό και ηθικό όριο.Κάθε μέρα και χειρότερα…Χρειαζόμαστε επειγόντως και καλές ειδήσεις…Δεν μπορεί,σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες.