Έχω βαρεθεί να γράφω και να μιλώ για το θέμα.
6 μηνών βρέφος ανεμβολίαστο για μηνιγγιτιδόκοκκο και πνευμονιόκοκκο. Σημειωμένα στο βιβλιάριο (από Κέντρο Υγείας, που πάντα ήταν τυπικό στους εμβολιασμούς) να γίνουν μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής.
ΓΙΑΤΙ κκ συνάδελφοι; Πέστε μου έναν επιστημονικό λόγο που πρέπει τα εμβόλια αυτά να γίνουν μετά τον πρώτο χρόνο; Γιατί πρέπει το εμβόλιο κατά του αιμοφίλου να γίνεται στη βρεφική ηλικία και τα άλλα δύο ομοειδή του όχι;
ΓΙΑΤΙ έπρεπε να καταλήξει αυτό το παιδί με βαριά πνευμονιοκοκκκική μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο; Και δεν είναι το πρώτο τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο. Είναι πολλαπλά τα περιστατικά ανεμβολίαστων παιδιών αυτής της ηλικίας που παθαίνουν μηνιγγίτιδα.
Αναρωτιέμαι αν ο συνάδελφος που συνέστησε το παραπάνω σχήμα, συνταγογραφήσει εμβόλιο κατά του ιού Ρότα. Και με πόση ευκολία θα το συνταγογραφήσει.
Αυτό δεν σημαίνει κάτι για το εμβόλιο του ιού Ρότα. Σημαίνει όμως πολλά για τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας.
Δεν γνωρίζω αν αληθεύει η φήμη ότι ανεπισήμως δίνονται συμβουλές από ταμεία, να αργοπορούν τα εμβόλια για να μειώνονται οι δόσεις και άρα το κόστος. Δεν τολμώ να το πιστέψω.
Και θα διαφωνήσω και πάλι με τον καλό συνάδελφο που σχολιάζει σε άλλα post το κόστος. Δεν υπάρχει κόστος όσον αφορά τα εμβόλια. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Μην συγχέουμε τα εμβόλια με τα αντιμικροβιακά. Στα δεύτερα ισχύει ότι το παληό και φθηνό αντιβιοτικό μπορεί να είναι καλύτερο από το νέο και ακριβό και άρα πρέπει να προτιμάται.
Στα εμβόλια όμως δεν ισχύει αυτό.
Υπάρχει εμβόλιο; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου