Μου έστειλαν το παρακάτω μαιλ. Δεν γνωρίζω ποιος, αλλά μάλλον δεν έχει σημασία. Υπήρχε μια μεγάλη λίστα παραληπτών, προφανώς για προώθηση του μαιλ.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα αυτά που γράφει, αν και γενικώς είναι γνωστή η κατάσταση στα πανεπιστήμια μας. Ωστόσο, το ότι αφορά μια ολόκληρη οικογένεια, και το ότι αφορά Θεολογική Σχολή (ένα φραγγέλιο πλέον δεν φθάνει), δηλ. ανθρώπους της ηθικής υποτίθεται και της θρησκείας, δείχνει την ολίσθηση των ανθρώπων, την κατάντια τους για μια θεσούλα και για μια υποτιθέμενη «καταξίωση».
Δεν είναι η μόνη περίπτωση εν Ελλάδι. Αν γράψει ο καθένας μας αυτά που γνωρίζει από τον περίγυρο του θα χρειαστούν τόμοι ολόκληροι. Είναι όμως χαρακτηριστική γιατί αφορά μια ολόκληρη οικογένεια. Και ερμηνεύει περίτρανα γιατί το πανεπιστήμιο μας έχει πιάσει προ πολλού πάτο.
Διαβάστε με προσοχή.
"Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε.
Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:
Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης. Σε λίγους μήνες εκλέγεται... κατ´ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπ οντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια, το 2008, σε ηλικία 35 ετών να γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.
Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.
Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.
Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.
Κύριε Πρύτανη τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;
Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;
Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;"
Να πούμε ΝΤΡΟΠΗ; Μπα. Είναι ψιλά γράμματα αυτά. Οι άνθρωποι θα βάλουν τα καλά τους την Κυριακή, θα πάνε στην εκκλησία, θα τους δουν οι γείτονες, θα πουν τι ευσεβείς άνθρωποι, και όλα είναι εντάξει. Από μπροστά. Γιατί από πίσω, αν είναι αληθινά όσα λέει το μαιλ, θα πρόκειται για ...... Ας μη συνεχίσουμε. Ότι θέλει ας σκεφθεί ο καθένας.
6 σχόλια:
Αγαπητέ κ.Καβαλιώτη,
κάτι που δεν γράφουν τα άθλια πανεπιστημιακά βιβλία που ο κάθε καθηγητής επιβάλλει, είναι ότι τα πανεπιστημιακά αξιώματα κληρονομούνται με αυτοσωματικό επικρατούντα χαρακτήρα.
Όταν και οι δυο γονείς είναι καθηγητές τότε όλοι οι απογόνοι και αρκετοί απογόνοι των απογόνων κ.τ.λ. θα φέρουν το ίδιο νόσημα..
Μα, αγαπητέ κε Καβαλιώτη, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται για την αξία του θεσμού της οικογένειας.
Πού το μεμπτόν σε οικογένειες που μας κυβερνούν, που μας διοικούν, που μας διδάσκουν; Δεν το κάνουν για τον εαυτό τους, αλλά για..τη φουκαριάρα τη μανούλα τους :)
Πέρα από τα αστεία όμως, χαίρομαι που δημοσιεύσατε το εμαιλ (αν είναι αλήθεια όσα λέει) καθώς πρέπει πια να λέμε και βροντοφωνάζουμε τέτοιες αθλιότητες!!
Με εκτίμηση
Andreas
Πολύ σωστό και έξυπνο αγαπητέ μου.
Αν αναφέρουμε ιστορίες για τα συγγενολόγια των δασκάλων μας θα πρέπει να γράφουμε πολύ καιρό. Το θέμα είναι ότι όλοι τα γνωρίζουμε αλλά το κράτος μας κάνει πως δεν ακούει και δεν βλέπει. Εξάλλου και στη Βουλή το ίδιο δεν γίνεται; Οι έδρες αλλά και τα ίδια τα κόμματα δεν κατακτώνται αλλά κληρονομούνται.
Και εμείς φυσικά πάμε και ψηφίζουμε. Καλά να πάθουμε.
Penthesileia,
Καιρό είχα να σε ακούσω. Ελπίζω να είσαι καλά.
Πάντα καυστική και είρων. Αλλά πάντα έχεις δίκηο.
Γνωρίζω ότι το να δημοσιεύεις τέτοια πράγματα ενυπογράφως, εμπερικλείουν κάποιον κίνδυνο, αλλά αλήθεια μέχρι πότε θα σιωπαίνουμε;
Υπάρχουν άτομα που δεν τολμούν να στείλουν σχόλιο επιστημονικό με την υπογραφή τους, και συ λες να βροντοφωνάζουμε. Αυτό κάνουμε. Πόσοι όμως είμαστε;
Πιστεύεις ότι θα αλλάξει ποτέ κάτι; Εγώ έπαψα να πιστεύω σε τέτοια θαύματα. Εσύ είσαι ακόμη νέα και ίσως προλάβεις κάποια μεταβολή. Αν και όποτε ανανήψει ένα κράτος βουτηγμένο στη διαφθορά και ένας λαός που του στέρησαν όλα τα ιδανικά.
Καλό Σαββατοκύριακο. Κάνει και κρύο. Εγώ ήδη βήχω, και έχω έντονο βράγχος.
Πληροφορώ τον αγαπητό μου φίλο (ανώνυμο φίλο) ο οποίος συνεχίζει να στέλνει λυσαλλέα και άκρως υβριστικά σχόλια, ότι δεν έχει νόημα να ασχολείται με το ιστολόγιο, εφόσον δεν του αρέσει. Φαίνεται ότι δεν του αρέσει ο αποκλεισμός του κυρίως. Επιτέλους δεν θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να υβρίζει τόσο χυδαία τη χώρα στην οποία ζει και από την οποία προφανώς τρέφεται; Επιτέλους δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν ανέχεται να υβρίζονται άτομα που δημοσιογραφούν επωνύμως; Να υβρίζονται μέσα από το σκοτάδι της ανωνυμίας!
Αλήθεια, τι θα γίνει αν βγω εγώ και πω με ψευδώνυμο ή ανώνυμα ότι ο τάδε υπουργός είναι έτσι, ο δείνα αστυνομικός είναι αλλοιώς, κλπ. κλπ. Θα μου δώσει σημασία κανείς; Όχι βέβαια. Αν όμως οι φωνές είναιεπώνυμες και μαζεύονται σιγά-σιγά και γίνουν ένα ποτάμι, ίσως κάτι αλλάξει.
Όσο για το όνομα που συζητά ο αγαπητός φίλος, είναι στη διάθεση μου αλλά και στη διάθεση του αν ποτέ βρεθούμε.
Τέλος, ο αγαπητός φίλος πρέπει να καταλάβει ότι στη χώρα μας έχουμε ακόμη δημοκρατία. Καλή ή κακή, δεν παύει να είναι δημοκρατία. Τώρα αν ο φόβος του πηγάζει από τυχόν άλλα καθεστώτα στα οποία τυχόν (επίσης) έζησε, σ΄ αυτό δεν φταίμε εμείς.
Την αγάπη μου,
ΥΓ Με το μίσος ουδείς εκέρδισε κάτι
Από περιέργεια, είπα να δω αν το συγκεκριμένο e-mail (που έφτασε κ στο δικό μου ταχυδρομείο)τεκμηριώνεται.
Δυστυχώς μάλλον τα πράγματα έτσι έχουν, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος...
http://www.soctheol.uoa.gr/gr/dep.html
Δημοσίευση σχολίου