Φεβρουαρίου 13, 2011

ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Ιατρική δεν μαθαίνεται (μόνο) από τα βιβλία.

Αν δεν σκύψει κανείς πάνω στον άρρωστο, αν δεν ζυμωθεί με την αρρώστεια, ουδέποτε θα γίνει γιατρός.

Όσα χαρτιά κι αν κουβαλά στην τσάντα του. Αυτό το χαρτομάνι θα βοηθήσει τον γιατρό στην επιβίωση του στο (έτσι κατασκευασμένο) σύστημα.

Δεν θα βοηθήσει όμως στην επιβίωση του αρρώστου.

Και κάποια μέρα θα καταρεύσουν και το σύστημα και οι άρρωστοι.

2 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ ΧΑΔΙΩ είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ κ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ...
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ MANTOUX.
ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ MMR,ΑΝΕΜΕΥΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ MANTOUX.
ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΑ...
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ 1 ΔΟΣΗ MMR Η ΑΝΕΜΕΥΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ "ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ" ΚΑΤΙ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Χαδιώ,

Πράγματι, ενώ τα εμβόλια είναι στο εθνικό πρόγραμμα, νομίζω ότι δεν υπάρχει νομικό καθεστώς που να υποχρεώνει τον γονιό να τα κάνει. Έστω και αν αυτό εκθέτει σε κίνδυνο τα άλλα παιδιά.

Και βέβαια δεν ξέρω αν φταίει το νομικό καθεστώς ή η ανυπαρξία σοβαρού κράτους.

Μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να πείσετε τους γονείς για τους δυνητικούς κινδύνους.