Ιστολόγιο για λοιμώξεις, εμβόλια, αντιβιοτικά, πρακτικά θέματα, οδηγίες διάγνωσης-θεραπείας, περιστατικά κλπ. / A site about infectious diseases, vaccines, antibiotics, practical issues, guidelines for diagnosis-treatment, case reports etc.
Νοεμβρίου 06, 2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ
Κυκλοφορούν φήμες ότι αρκετοί γιατροί προερχόμενοι από ορισμένες από τις πρώην ανατολικές χώρες, παρακολούθησαν εκεί όχι κανονικές ιατρικές σχολές, αλλά σχολές τριετούς φοιτήσεως. Κάτι ας πούμε σαν παραϊατρικά επαγγέλματα. Αν όντως είναι έτσι και το κράτος μας τους αναγνώρισε τα πτυχία ως ισότιμα ιατρικής σχολής, τότε μήπως είναι και αυτό ένα ακόμη σκάνδαλο;;
Έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα από όσα βλέπουμε να γίνονται στον χώρο μας.
Όταν η εξαετής φοίτηση σου δίνει λίγα εφόδια, φανταστείτε η τριετής.
Και σκεφθείτε αν τέτοιοι πτυχιούχοι έχουν καταλάβει και θέσεις κλειδιά.
Μήπως είναι ώρα να αυξήσουμε τον χρόνο ειδίκευσης; Εννοώ στην παιδιατρική. Και δεν εννοώ μόνον για την παραπάνω κατηγορία. Αν δεν έχεις υπόβαθρο, τα επιπλέον χρόνια δεν θα σε κάνουν καλύτερο.
Η αύξηση του χρόνου ειδίκευσης είναι αδήριτη ανάγκη. Έχουμε ξαναγράψει γιαυτό. Η εμπειρία από τις εξετάσεις ειδικότητας είναι φοβερή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Κε Καβαλιώτη,επιτρέψτε μου να σας θυμήσω, οτι και παλαιότερα είχαμε "πολλά πράγματα" στο χώρο μας.Καί δέν ήταν ανατολικής προέλευσης οι γιατροί!
Και σήμερα,επειδή ο τόπος που ζούμε είναι μικρός,γνωρίζουμε οτι συμβαίνουν "πολλά πράγματα"απο εξ Ελλάδος πτυχιούχων πού βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.
Κατα τα άλλα, συμφωνώ μαζί σας.Απλά δεν μου αρέσει να ρίχνουμε το ανάθεμα για οτι κακό συμβαίνει στους άλλους.
Με κάθε σεβασμό
Γρηγοριάδου Ευδοξία
Kα Γρηγοριάδου,
Συμφωνώ.
Ποτέ δεν υποστήριξα ότι τα πανεπιστήμια μας είναι άρτια. Το αντίθετο μάλιστα. Αν διαβάσετε προσεκτικά όλο το ιστολόγιο αλλά και το έντυπο Λοίμωξη θα δείτε τις επιθέσεις μου (ενίοτε άγριες) κατά των δικών μας πανεπιστημίων (που νομίζω ότι είναι σχεδόν στον πάτο) αλλά και κατά του συστήματος εκπαίδευσης (που χωλαίνει αφάνταστα). Επίσης έχω στηλιτεύσει πολλάκις την απίστευτη, απίθανη και καταστροφική οικογενειοκρατία που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια και που τα έφτασε στο χάλι που έχουν σήμερα.
Μήπως δεν συνετέλεσαν όλα αυτά στον γκρεμό που οδηγήθηκε η χώρα μας; Μήπως δεν ήταν και αυτά ένα δείγμα της φαυλοκρατίας κάποιων ολιγάριθμων οικογενειών που αφού ξεζούμισαν τα πάντα, τώρα μας πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων της ΕΕ, έχοντας όμως εξασφαλίσει οι ίδιοι τους εαυτούς τους και τους απογόνους τους;
Ο λαός; Τι τους νοιάζει; Αν τους ένοιαζε δεν θα ¨βογγούσε¨ το Λονδίνο από τα πάρτυ και τις εκδηλώσεις της χρυσής κοινωνίας των ελλήνων πλουτοκρατών. Ενώ η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο της πτώχευσης και ο λαός οδηγείται στην πείνα. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Όταν τελειώσουν τα αποθέματα θα δείτε τι έχει να γίνει.
Πέραν όμως όλων αυτών, το σχόλιο μου αφορούσε συγκεκριμένα ίσως άτομα που ενώ έχουν ελάχιστες σπουδές και περγαμηνές, ήρθαν στη χώρα μας με ποικίλες μοριοδοτήσεις και δρουν χειρότερα και από τους δικούς μας ανάλογα απαίδευτους.
Πάντως σε κάθε κοινωνία και σε κάθε έκφανση της ζωής υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί. Και από τις δύο πλευρές του λόφου.
Δημοσίευση σχολίου