Αυγούστου 31, 2017

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

Πάντα έλεγα ότι εκείνοι που υποκινούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι οι γιατροί. Δεν θα γράψω πάλι τους λόγους. Τους έχω αναφέρει παλαιότερα. Τώρα ξέσπασε εκ νέου μια υπόθεση που οδεύει προς τα δικαστήρια.

Εν συντομία: γράφει κάποια οργάνωση σε ένα site κατά ενός εμβολίου. So what;  Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο.  Ποιος πιστεύει όλα τα sites; To άρθρο θα το διάβασαν κάποιοι. 50, 500, 1000;  Όχι όμως όλοι. Εδώ έπρεπε να τελειώσει η ιστορία. Έρχεται όμως η ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ (Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής)  και με έγγραφο-επιστολή, επιπλήττει τον συντάκτη του άρθρου (με ποια αρμοδιότητα άραγε;). Αυτός εξοργίζεται και κάνει αγωγή στην ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ, η οποία σε απάντηση κάνει και αυτή αγωγή στον δημοσιογράφο. Καταλαβαίνετε τι γίνεται. Ώσπου να πάνε στα δικαστήρια, το θέμα θα συζητιέται και αντί για τους x αρχικούς γνώστες της ιστορίας θα το μάθουν πολλαπλάσιοι. Ήδη ενεπλάκη και άλλο site το οποίο αρθρογραφεί κατά του αρχικού συντάκτη – αντιεμβολιαστή.

Προσέξτε τώρα. Με τη δεύτερη αυτή αρθρογραφία ο συντάκτης εν τη αφελεία του  αποδομεί το VAERS, δηλ. το κυριότερο σύστημα καταγραφής ανεπιθυμήτων ενεργειών των εμβολίων που υπάρχει σήμερα. Αντί λοιπόν να υπερασπίσει τα εμβόλια, ουσιαστικά αποδομεί την υπηρεσία. Ένας προσεκτικός αναγνώστης καταλαβαίνει ότι όπως δεν αναφέρονται τα ευεργετικά αποτελέσματα των μελετών, το ίδιο δεν αναφέρονται και τα αρνητικά. Άρα ο νους του πάει στην αντίδραση κατ΄ευθείαν.  Διαβάστε τι γράφει:

Τα δεδομένα για σοβαρές παρενέργειες και θανάτους από εμβόλια προέρχονται από το Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) που είναι ένα πρόγραμμα της Αμερικανικής Κυβέρνησης, στο οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει παρενέργεια (ακόμη και θάνατο) από εμβολιασμό. Η δήλωση γίνεται online, ή με email, ή με ένα απλό FAX. Το VAERS βρίσκεται υπό τον έλεγχο του CDC και του FDA. Επειδή όμως η παράθεση στοιχείων είναι όπως προαναφέραμε, ανοιχτή σχεδόν στον οποιοδήποτε, τα δεδομένα που συλλέγονται, σύμφωνα με το ίδιο το VAERS, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί η διαφορά μεταξύ σύμπτωσης και πραγματικής αιτιότητας. To ίδιο το VAERS συνιστά προσοχή στην ερμηνεία των δεδομένων που παρέχει, διότι δεν συμπεριλαμβάνει στις αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες τις μετέπειτα έρευνες για το καθορισμό εάν αυτές όντως συσχετίζονται με τα εμβόλια. Και επισημαίνει αυτό που αναφέραμε και πιο πάνω, δηλαδή πως τα δεδομένα (συσχετισμός), δεν συνεπάγονται αιτιώδη συνάφεια.

Με απλά λόγια, εφόσον δεν μπορούμε να αποδείξουμε την αιτιώδη συνάφεια δεν μπορούμε να αποδείξουμε και την απλή τυχαία σύμπτωση. Εφόσον δεν δημοσιεύονται οι μετέπειτα μελέτες για τη συσχέτιση θετική ή αρνητική εκλαμβάνει κανείς όπως θέλει την ανεπιθύμητη ενέργεια.

Καταλάβατε κ. πρόεδρε της ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ γιατί δεν πρέπει να ανακινούνται τέτοια ζητήματα και να παίρνουν διαστάσεις;  Διότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό από την πλειονότητα του πληθυσμού το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Και όταν στο δικαστήριο προσκομιστούν από τον εναγόμενο δημοσιογράφο αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων που υποχρέωσαν μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν 3.5-5 δισεκατομμύρια δολάρια (η κάθε μία παρακαλώ) ως αποζημίωση για φάρμακα που κυκλοφόρησαν με πλαστές ερευνητικές μελέτες, εσείς κύριε πρόεδρε τι θα προσκομίσετε; Καταλαβαίνετε λοιπόν το κλίμα που θα δημιουργηθεί; Καταλαβαίνετε ποιος ωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα; Καταλαβαίνετε γιατί δεν ασχολήθηκε το Υπουργείο και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς με όλα αυτά; 

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παρελθόν κ. πρόεδρε της ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ στραφήκατε κατά τηλεοπτικών δημοσιογράφων, στραφήκατε κατά διαδικτυακών sites, στραφήκατε κατά ιατρικών συλλόγων, στραφήκατε κατά εμού του ιδίου που τόλμησα (!) να δημοσιεύσω ένα άρθρο στην "Καθημερινή" το οποίο κατά τη γνώμη σας είχε κάποια αιχμή για εμβόλια, κλπ κλπ.  Άραγε από πού πηγάζει η αρμοδιότητα αυτή; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να επιπλήττετε όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις σας; (πάντα σωστές άραγε;)      

Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αφήσουμε τα εμβόλια ήσυχα. Νομίζω ότι δουλεύουν καλύτερα μόνα τους. 

Αυτά.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: