Σεπτεμβρίου 07, 2018

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤV

Τα εμβόλια πρέπει να αφεθούν στην ησυχία τους.
Πρέπει να απαγορευθούν τα διαφημιστικά spot στην τηλεόραση καθώς και οποιαδήποτε εκπομπή με θέμα τους εμβολιασμούς.
Πρόσφατη εκπομπή της ΕΡΤ με σκοπό υποτίθεται την ενίσχυση της εμβολιαστικής ιδέας, προκάλεσε μάλλον το αντίθετο, με τον τρόπο που δομήθηκε και προβλήθηκε. Δεν έχει σημασία, ξέρετε, τι θα ειπωθεί στο τέλος, σημασία έχει τι γεύση αφήνει στον θεατή η όλη τοποθέτηση.              
Δεν υπάρχει λογική στο να φωνάζουμε υπέρ των εμβολίων. Το θέμα έχει λυθεί προ πολλού. Yπάρχουν τα εμβόλια, η αξία τους είναι δεδομένη, υπάρχει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, είναι υποχρεωτικό, τέλος.
Ένα θέμα όσο συζητείται τόσο δημιουργεί υπόνοιες. Γιατί συζητείται;  Ποιο το νόημα; Μήπως υπάρχει  κάτι από πίσω;  Και φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εκτός πια κι αν οι συζητήσεις γίνονται για να προβάλλονται κάποιοι στην τηλεόραση χωρίς να τους νοιάζει τι θα ακολουθήσει.  Σταματείστε κύριοι να μιλάτε για τα εμβόλια.  Ποιος σας έβαλε να τα υποστηρίζετε; Μια χαρά περπατάνε μόνα τους. 
Και όσον αφορά τις εμπορικές διαφημίσεις, αυτό είναι το πλέον απαράδεκτο. Διαφημίζεις το ευγενέστερο των φαρμακευτικών προϊόντων; Για ποιο λόγο; Προϊόντα που είναι υποχρεωτικό να ληφθούν,  γιατί προωθούνται με οποιονδήποτε εμπορικό τρόπο; Για να πεισθούν οι μάνες ή οι γιατροί;
Αν θέλουν οι αρμόδιοι ας το καταλάβουν και ας το εφαρμόσουν.  Όχι διαφημίσεις και συζητήσεις για εμβόλια. Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να μην ενισχύεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα.


1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΦ,ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ!