Δεκεμβρίου 22, 2018

ΙΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Guardian είχε εχθές (21-12-2018) ένα άρθρο για την αύξηση της ιλαράς στην Ευρώπη. Αυτά που λέει φυσικά είναι γνωστά και αληθή. Η ιλαρά είχε μεγάλη αύξηση τα χρόνια που μας πέρασαν. Και συνεχίζει να έχει. Εκείνο όμως που με παραξένεψε είναι ότι ο Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδίδει την αύξηση αυτή σε δεξιούς λαϊκιστές που κινούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα ή τέλος πάντων που το υποθάλπουν.

Περίεργη άποψη και μάλιστα Επιτρόπου. Πρώτη φορά ακούω επίσημη άποψη που συνδέει νοσήματα με πολιτικά φρονήματα. Δηλ. δεν φταίνε οι αντιεμβολιαστές γενικώς, αλλά οι δεξιοί αντιεμβολιαστές. Για φανταστείτε. Οι αριστεροί είναι και σε αυτόν τον τομέα προχωρημένοι. Δεν γίνονται αντιεμβολιαστές. Μετά περιμένουμε πρόοδο από αυτή την Ευρώπη.

Δεν κοίταξε ο άνθρωπος ότι μπορεί να φταίει το νέο στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί και που πιθανόν να μην καλύπτεται από το εμβόλιο. Κάτι που συζητείται στους επιστημονικούς κύκλους. Δεν κοίταξε αν η αύξηση οφείλεται στις μάζες των μεταναστών που για κάποιο λόγο αρνούνται τον εμβολιασμό. Άρνηση που συνήθως δεν έχει πολιτική χροιά αλλά δικούς τους προσωπικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους. Ο άνθρωπος απλοποίησε τα πράγματα. Ιλαρά; Φταίνε οι δεξιοί.

Φαίνεται πήρε μαθήματα από μας. Εδώ δεν συμφωνείς με τις Πρέσπες, είσαι φασίστας. Κρατάς Ελληνική Σημαία; Μα είσαι φασίστας. Διαμαρτύρεσαι για τα μέτρα του όποιου Υπουργείου; Σαφώς είσαι φασίστας. Αν όμως δηλώσεις ιδιαιτερότητα στο φύλο και κυκλοφορείς με το βρακί σου έξω τότε όλα καλά. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Αν κάψεις ένα αυτοκίνητο υπερασπιζόμενος κάποιες πχ ακτιβιστικές έννοιες, δεν ενοχλεί. Τα παιδιά ήσαν λίγο νευρικά και συνέβη το ατύχημα.

Αν φτάσουμε στο σημείο να αναζητούμε πολιτικά κίνητρα σε ιατρικά ζητήματα τότε πραγματικά η Ευρώπη δεν πάει καλά. Χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο.


1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ.
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΘΟΥΑΝΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΥΓΕΙΑΣ.