Ιουνίου 10, 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ κ.α.

Αφού λοιπόν ο ΠΟΥ μας είπε εχθές ότι ασυμπτωματικοί άρρωστοι δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό, σήμερα "τα μαζεύει" ελαφρώς λέγοντας ότι δεν εννοούσε ακριβώς αυτό.
Το τι εννοούσε δεν έχει τόση σημασία όσο οι παλινωδίες του διεθνούς οργανισμού, ο οποίος συνελήφθη πλειστάκις από τα παλιά ακόμη χρόνια να φάσκει και να αντιφάσκει, να δίνει λανθασμένες οδηγίες, να λαμβάνει κατευθυνόμενες αποφάσεις, κλπ κλπ. 
Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι ΗΠΑ να σταματούν τη χρηματοδότηση, η Βραζιλία να αποσύρεται και δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί. 
Αλήθεια, τελικά τι νόημα έχει αυτός ο οργανισμός όταν κατηγορείται ότι έχει υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρείες, ότι κατευθύνεται από συμφέροντα εταιρειών και προσώπων, που οι αποφάσεις του είναι διαβλητές;
Μήπως θα πρέπει να προσγειωθεί στις πραγματικές του διαστάσεις; Ή μήπως πρέπει να καταργηθεί τελείως, μαζί με τους άλλους περίεργους οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ κλπ. Οργανισμοί οι οποίοι ουδέν ουσιαστικό προσφέρουν. Καμία απόφαση τους δεν είναι ισχυρή, καμία δεν είναι δεσμευτική, οι περισσότερες αποφάσεις είναι ουδέτερες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί οι οργανισμοί αμείβουν με υπέρογκα ποσά τους υπαλλήλους τους. 

   

1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
I.KANT