Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τόσο επί του αρχικού ιού όσο και επί των μεταλλάξεων. Όλοι μιλούν για τα εμβόλια. Όλοι αγνοούν τη φυσική νόσηση. Θα το πούμε για πολλοστή φορά. Τα εμβόλια δεν μπορούν να υπερτερούν της φυσικής νόσησης. Η φυσική νόσηση δεν είναι δυνατόν να μειονεκτεί έναντι των εμβολίων. Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν δεν νομίζω ότι δεν το γνωρίζουν. Πιστεύω ότι εσκεμμένα το αγνοούν. Για πολλούς λόγους.
Πρόσφατες μελέτες για την ανοσογονικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 συνέκριναν την ανοσία από τα εμβόλια με την ανοσία από τη φυσική νόσηση. Λογικό είναι να έχεις σαν βασικό οδηγό τη βασική νόσο.
Λοιπόν, η απάντηση του οργανισμού περιλαμβάνει πλην της παραγωγής αντισωμάτων και κύτταρα μνήμης και Τ-λεμφοκύτταρα μακροχρονίως υπάρχοντα που ακόμη κι αν μειωθούν αισθητά, σε περίπτωση νέας επαφής με τον ιό επανεμφανίζονται και προστατεύουν. Μάλιστα η ανοσιακή αυτή απάντηση παρέχει και διασταυρούμέενη προστασία έναντι των μεταλλάξεων του ιού. Όσον αφορά τα εμβόλια, οι ερευνητές είδαν ότι και αυτά φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν παραγωγή Τ-κυττάρων και κατά μία έννοια να προστατεύουν από κάποιες μεταλλάξεις (Science Immunology Vol. 6, 2021, eabj1750 DOI: 10.1126/sciimmunol.abj1750, Nature 2021, doi.org / 10.1038/s41586-02103681-2 , TechnologyNetworks July 2021)
Τώρα γιατί η ανοσία από τη νόσηση κρατά μόνον έξη μήνες (σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις), αυτό ας μας το πουν οι ειδικοί της επιτροπής των σοφών. Το κακό είναι ότι δεν απαντούν σε σχετικά ερωτήματα, αλλά ούτε και στο ερώτημα γιατί οι νοσήσαντες πρέπει να κάνουν εμβόλιο.
Προτιμούμε το εμβόλιο αντί της νόσησης, διότι η νόσηση μπορεί να έχει δυσμενή κατάληξη. Απαξ όμως και έχει νοσήσει κάποιος , δεν έχει νόημα το εμβόλιο. Πόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβουν οι ειδικοί καθηγητές που ρυθμίζουν τα της ζωής μας;
5 σχόλια:
Κ. Καβαλιώτη,
σε επίρρωση όσων αναφέρετε, ενημερώνω ότι ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραηλ (Kann) μετέδωσε στις 15/7 δηλώσεις της Galia Rahav, λοιμωξιολόγου καθηγήτριας στο νοσοκομείο Sheba. Η καθηγήτρια δήλωσε ότι μεταξύ όσων νοσούν από τον ιο είναι σπάνιο να βρουν κάποιον που να νόσησε από φυσική λοίμωξη ενώ συναντούν αρκετούς που εμβολιάστηκαν! Δήλωσε ότι φαίνεται ότι ανοσία που προκαλείται από τη φυσική λοίμωξη είναι ισχυρότερη αυτής του εμβολίου και το ξέρουμε αυτό και από άλλες ασθένειες!
Γιώργος Τζωρτζακάκης
ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ RAHAV ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ;
Αισθάνομαι υπερήφανος
Στις19/7/21 η Pfizer ανακοίνωσε οτι μέχρι τις 31/5/21 στον ΕΟΧ ευρωπ.οικονομικό χώρο κατεγράφησαν 148 μυοκαρδίτιδες και135 περικαρδίτιδες επι 177.000.000 δόσεων των οποίων η πορεία ηταν αυτή του γενικού πληθυσμού και όχι ελαφρύτερη,όπως υποστηρίζει ο κος πνευμονιολογος.
Αισθάνομαι λοιπόν υπερήφανος διότι 2 δύο απο τις παραπάνω ανεπιθύμητες ενέργειες συνέβησαν σε συγγενείς άρρενες (παππούς θείος) παιδιών που παρακολουθώ. Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν ή το ιατρείο μου έγινε Παίδων Αγία Σοφία ή οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι χιλιάδες και έτσι περίσσεψαν και για μένα 2(δύο)
Καβούρης
ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΕΣ DE QUERVAIN ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ COVID 19, EXOYN ΓΙΝΕΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Φ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ.
κ Καβαλιώτη και Κυριάκο, ευτυχώς που υπάρχει το ιστολόγιο και διαβάζουμε νηφάλιες και ισορροπημένες κριτικές.
Στις 23/6, το CDC έβγαλε ένα έντυπο benefits vs risks. https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2021-06/05-COVID-Wallace-508.pdf
Μεταξύ άλλων μου έκαναν εντύπωση τα στατιστικά που αναφέρονται στους εφήβους 12 – 17 ετών. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ανά 1 εκ. 2ων δόσεων, αναμένονται 56 – 69 μυοκαρδίτιδες (μκδ). Οι πρώτες δόσεις δεν υπολογίζονται καν, καθώς η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται στη δεύτερη δόση κυρίως. Το προσδοκώμενο όφελος βάσει πρόβλεψης από τις δόσεις αυτές είναι η αποτροπή 215 εισαγωγών – 71 σε ΜΕΘ και 2 θανάτων. Τι κατηγορίες ατόμων αφορούν οι θάνατοι και οι εισαγωγές δεν μας λένε.
Αναφέρονται 56 – 69 μκδ/1 εκατ. στη 2η δόση, τη στιγμή που στο γενικό παιδικό πληθυσμό η συχνότητα της νόσου δεν ξεπερνά ετησίως τις 8 – 10 περιπτώσεις ανά 1εκ. και επομένως η συγκεκριμένη παρενέργεια εμφανίζεται τουλάχιστον x6 περισσότερο. Από αυτές τις 215 εισαγωγές, πόσες θα αφορούσαν μυοκαρδίτιδα, μία, δύο ή και οι 215 και γενικά τι βαρύτητας εισαγωγές (θα) είναι; Επίσης σημαντικό, οι εισαγωγές ποια παιδιά αφορούν, μήπως κατά >60% παιδιά με συνοδές καταστάσεις (παχυσαρκία, άσθμα, συνδρομικά κτλ); Γιατί αν είναι έτσι, αν εμβολιάσεις θεωρητικά μόνο 1 εκ αγόρια χωρίς υποκείμενες καταστάσεις θα γλιτώσεις 80 – 90 εισαγωγές αμφιβόλου βαρύτητας και θα έχεις 60 – 70 μυοκαρδίτιδες από το εμβόλιο.
Ενώ αναφέρεται πως οι μυοκαρδίτιδες από το εμβόλιο ήταν ήπιες στην πλειοψηφία τους, χωρίς περαιτέρω στοιχεία, η παρακολούθηση και η μακροχρόνια έκβαση των περιστατικών αναμένεται. Για το ίδιο θέμα το Circulation ανέφερε πως οι περιπτώσεις ήταν κλινικές με αυξημένα ένζυμα και έδωσε μια πιθανή εξήγηση μέσω μηχανισμού μοριακής μίμησης https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.121.056135 . Σε μια μελέτη του Jama, τέλη Μαϊου, https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2780548 , η οποία έχει γίνει σημαία, βρέθηκε ότι μεταξύ 1597 αθλητών νεαρής ηλικίας που νόσησαν, παρουσίασαν μυοκαρδίτιδα οι 37 με βάση καρδιακό MRI screening. Από αυτούς τους 37 οι 28 είχαν υποκλινική μυοκαρδίτιδα, χωρίς κλινικά συμπτώματα και εργαστηριακά. Στα αγόρια που εμβολιάζονται, με γνωστά τα παραπάνω ευρήματα, έγινε ποτέ μελέτη με MRI screening ή οι 56 – 69 μυοκαρδίτιδες θα είναι αποκλειστικά κλινικές περιπτώσεις; Yποκλινικές μυοκαρδίτιδες σε εμβολιασμένους πιθανόν να υπάρχουν ή κατηγορηματικά όχι και αν υπάρχουν μας ενδιαφέρουν;
Τελικά, υπάρχει ως τώρα εμβόλιο που χορηγείται σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα υγιών που προκαλεί παρενέργεια οργανική σε συχνότητα >x6 φορές από ότι στηνν αντίστοιχη ομάδα στον πληθυσμό;
Επιπλέον η μελέτη του CDC αναφέρει και δύο σημαντικούς περιορισμούς. Ότι η καταγραφή – διερεύνηση περιστατικών συνεχίζεται και ότι το διάστημά της έρευνας καλύπτει μέχρι τις 31/5/2021, όπου οι εμβολιασμοί εφήβων δεν είχαν κλείσει 2 – 3 μήνες. Επομένως τα ποσοστά αυτά μπορεί να αναθεωρηθούν είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο..
Παρόλ’ αυτά στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα συστήνεται ο εμβολιασμός ανεπιφύλακτα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς προτεραιοποίηση, ανάλογα τον κίνδυνο.
Ένας από φόβους μου από όλα αυτά είναι, μη γίνει στο τέλος καμιά στραβή, όπως αντίστοιχα με το AstraZeneca και ο κόσμος και οι γονείς χάσουν την εμπιστοσύνη τους ακόμα και προς τα ήδη καθιερωμένα εμβόλια.
Από την αρχή της πανδημίας υπάρχουν 3 ειδών κατηγορίες ανθρώπων – επιστημόνων. Κάποιοι που αρνούνται τα πάντα «όχι ιος, όχι μάσκες, όχι εμβόλια γενικά», κάποιοι πολλοί περισσότεροι που θα ήθελαν μπούργκες και lockdown μέχρι να σβήσει ο ήλιος και να εμβολιάζουν τυφλά μέχρι και τα κατοικίδια και μια μικρή μειοψηφία που επιμένει να ελέγχει και να διαπραγματεύεται κριτικά τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα κάθε ενέργειας σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα και στο σύνολο. Εύχομαι οι τελευταίοι να ήταν περισσότεροι.
Δημοσίευση σχολίου