Ιουνίου 24, 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ


 Υπουργείο Υγείας:

“Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22”.

Αντιλαμβανόμεθα πιστεύω τι λέει η ανακοίνωση. Δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα για τη δόση του εμβολίου αλλά εσείς να πάτε να το κάνετε το εμβόλιο. Προσοχή όμως, με δική σας ευθύνη. Μη μας κυνηγάτε κιόλας αν συμβεί κάτι!

Εν τω μεταξύ ο γνωστός και πολυπράγμων ΄Ελλην ερευνητής  στις ΗΠΑ φωνάζει και λέει ότι όλοι θα αρωστήσουμε από το στέλεχος 5 του κορωνοϊού, διότι αυτό διαφεύγει των εμβολίων. Παρόλα αυτά επιμένει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο (εννοεί βέβαια τις εναπομείνασες δόσεις-πόσες τελικά είναι;). Φυσικά εννοεί το παλιό εμβόλιο, με το παλιό στέλεχος. Που δεν πιάνει. Οι μελέτες από CNN και ΝEJM (22-06-22 ) είναι σαφείς για την αδυναμία κάλυψης των εμβολίων. Εν τω μεταξύ οι εταιρείες συζητούν για νέα εμβόλια. Που πιάνουν υποτίθεται.  Ώσπου να έρθουν βέβαια τα καινούρια ας εξαντλήσουμε τα υπάρχοντα. Που δεν πιάνουν. 

Τώρα ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος είναι θέμα μάλλον ψυχιατρικής. 

Επιτροπή Εμβολιασμών και Επιτροπή Πανδημίας. Ο καλύτερος συνδυασμός σ΄ αυτή τη χώρα!

Ταλαντώσεις - επιδημίες - εμβόλιο - νόσος - ελευθερία για όλους - μάσκες για όλους - υποχρεωτικά τα εμβόλια - λάθος δεν είναι υποχρεωτικά. ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΟ; ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ;






3 σχόλια:

sonia είπε...

Καλημέρα,

Όλα υπό αμφισβήτηση λοιπόν αυτή τη στιγμή.
Εκτός από ένα:ότι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν(με εμβόλια που σήμερα θεωρούνται ξεπερασμένα) είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση ενός ιού(που αφενός μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι,αφετέρου δεν είναι πια τόσο επιθετικός).Οπότε καλώς δεν επιστρέφουν.Γιατί όμως απομακρύνθηκαν;αφού το εμβόλιο δεν ήταν ποτέ υποχρεωτικό.

Σόνια Χριστοφορίδου




JOHN KAVALIOTIS είπε...

Το χειρότερο είναι η ανάλγητη στάση των άλλων υγειονομικών έναντι των συναδέλφων τους. Μια απλή γενική απεργία (και δη εν μέσω πανδημίας) θα είχε λύσει άμεσα το θέμα της αναστολής. Για ψύλλου πήδημα κλείνουμε δρόμους, διαμαρτυρόμαστε, φωνάζουμε. Εδώ τίποτε. Καμία αλληλεγγύη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: πρόσφατα υγειονομικός αρρώστησε, έγινε καλά και επέστρεψε στην εργασία του. Κανείς μα κανείς δεν τον ρώτησε πως πέρασε όλον αυτόν τον καιρό, πως ζούσε, με τι λεφτά ζούσε. Σαν να μην είχε περάσει μέρα.

alex είπε...

Δυστυχώς γιατρέ, αυτό κατ εμέ ήταν και η μεγαλύτερη έκπληξη, όχι οι κομματικοί σκύλοι, αλλά οι συνάνθρωπου συνΆδελφοι. Από ΄΄δικούς΄΄ μας αδιαφορία, και από άγνωστους ανθρώπους στήριξη!!

αλεξάνδρα γυμνοπούλου σε αναστολή.