Ιουλίου 05, 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

H αγαπητή συνάδελφος που σχολιάζει στην  προηγούμενη ανάρτηση χρήζει μια απάντησης που θα δοθεί υπό μορφήν αναρτήσεως.

  1. Ο σχολιασμός της είναι εκτός θέματος, όπως θα λέγαμε στο σχολείο. Δεν πειράζει, θα απαντήσουμε.
  2. Δεν κατάλαβα γιατί εμπλέκει το CDC και με ποιον διαφωνεί το περίφημο αυτό ίδρυμα των ΗΠΑ. Με εμένα, με την επιτροπή εμβολιασμών ή με τον κ. Πλεύρη;
  3. Ο κ. Πλεύρης έχει πει κατ΄ επανάληψιν από τηλεοράσεως ότι αγοράζουμε συνεχώς επικαιροποιημένα εμβόλια. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει κυκλοφορήσει εμβόλιο τροποποιημένο και βελτιωμένο. ΘΑ κυκλοφορήσει.
  4. Τις παραλλαγές που κυκλοφορούν τώρα δεν τις καλύπτει το τρέχον εμβόλιο. Αυτό είναι κοινή επιστημονική παραδοχή ακόμη και των ημετέρων τηλε-ειδικών. Εκτός κι αν η αγαπητή συνάδελφος γνωρίζει κάτι παραπάνω.
  5. Οι πλήρως εμβολιασμένοι αποτελούν πλέον τη μεγάλη πλειοψηφία των διασωληνωμένων. Επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι. Ο οποίος αν ήταν πιο σαφής και μας έλεγε ακριβώς πόσοι ήταν οι απολύτως ανεμβολίαστοι και πόσοι οι μονοδοσίτες, διδοσίτες και τριδοσίτες θα ξεκαθάριζε το πράγμα καλύτερα και μάλλον θα ψάχναμε πολύ να βρούμε απολύτως ανεμβολίαστο άτομο. Ποιος το αρνείται αυτό; Και τι σημαίνει άραγε η διασωλήνωση; Σήμερα βιώνουμε επιδημία εμβολιασμένων. Είναι παραπάνω από εμφανές.
  6. Εμβόλιο λοιπόν που δεν σε εμποδίζει να νοσήσεις, να μεταδώσεις και να διασωληνωθείς (σε οποιοδήποτε ποσοστό), τι εμβόλιο είναι; Κατά την αγαπητή συνάδελφο (ή κατά το CDC όπως λέει) αυτές οι ιδιότητες απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Πάντως το να αρνείσαι κάτι που είναι διεθνώς αποδεκτό και αποδεδειγμένο δεν καταλαβαίνω ποιον και τι εξυπηρετεί. Θα έλεγα ότι η σκέψη ή η αντίληψη της συναδέλφου (ή του CDC) απέχει πολύ από τον ορισμό του εμβολίου. Και απορώ ειλικρινά, επειδή είναι παιδίατρος και άρα χρησιμοποιεί τα εμβόλια. Και βέβαια, η φράση "μα δεν το λέω εγώ, το CDC το λέει" δείχνει τη δογματική υποταγή σε έναν οργανισμό το ολιγότερον αδιαφανή και ίσως και ολίγον σκοτεινό. 
  7. Κατά περίεργη συγκυρία δεν γίνεται δεκτή και η παραδοχή της προέδρου της επιτροπής εμβολίων που είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την τέταρτη δόση.
  8. Για τις υποχρεωτικότητες δεν έχει νόημα να πω κάτι. Δεν ισχύουν ούτε και στο διδακτορικό του υπουργού.
  9.  Όσον αφορά τα αποτελέσματα του CDC, η συνάδελφος αναγράφει τρεις φορές τη λέξη πιθανότητα. Το CDC λοιπόν βασίζεται σε μαθηματικά μοντέλα και παιχνίδια πιθανοτήτων. Επί πλέον τα στοιχεία του είναι 3 μήνες πίσω. Μήπως θυμάται η αγαπητή συνάδελφος πόσες φορές (πρόσφατα) εκτέθηκε το CDC με ανακριβείς μελέτες; Η δική μου ανάρτηση βασίζεται σε τωρινά πραγματικά δεδομένα. Άλλο να υποθέτεις πόσοι θα γλύτωναν αν έκαναν το εμβόλιο (άποψη που διατύπωσε και ο υπεύθυνος της επιτροπής των σοφών) και άλλο να βλέπεις μπροστά σου τους διασωληνωμένους, τους τεθνεώτες και τα χιλιάδες θύματα των ανεπιθυμήτων ενεργειών. Τις τελευταίες τις ξεπερνά το CDC, αλλά οι υπεύθυνες ρυθμιστικές αρχές τις απαριθμούν σε εκατομμύρια διεθνώς. Καταγεγραμμένες παρακαλώ και ουχί υποθετικές.
  10. Επ΄ ευκαιρία θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν η συνάδελφος μας ανέφερε αριθμό τριδοσιτών στη χώρα μας που να μην έχει νοσήσει στη συνέχεια. Τώρα πως μπορεί να ειπωθεί για ένα εμβόλιο που όποιος το κάνει αρρωσταίνει, ότι είναι αποτελεσματικό, ε αυτό θα όφειλε να μας το εξηγήσει η συνάδελφος. Φαίνεται πως ο ορισμός της αποτελεσματικότητας που μαθαίναμε στα πανεπιστήμια, έχει αλλάξει.
  11. Και ένα παράδειγμα χαρακτηριστικό από τις ΗΠΑ. Ο Dr Fauci, ο γνωστός διευθυντής και υπεύθυνος των λοιμώξεων, ανακοίνωσε ότι έκανε 4 δόσεις εμβολίου, στη συνέχεια νόσησε και έλαβε Paxlovid. Kατόπιν ξανανόσησε και ξαναέλαβε Paxlovid. Θαυμάσια.
  12. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι οι απόψεις του CDC κηδεμονεύονται από τους εκάστοτε  χρηματοδότες του. Η αγαπητή συνάδελφος ας ψάξει να βρει ποιοι χρηματοδοτούν το CDC.


8 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (37.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (62.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. E.O.Δ.Υ. 5/7/2022

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Καβαλιώτη,
Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη. Ο λόγος σας επιστημονικός, σαφής, τεκμηριωμένος και κατανοητός, χωρίς ίχνος έπαρσης παρά την τεράστια εμπειρία και συνεισφορά σας στον ιατρικό χώρο. Αυτό ξεχωρίζει τον Άνθρωπο- επιστήμονα από τις λοιπές κακές απομιμήσεις. Δυστυχώς όμως είστε λίγοι. Γνωρίζω προσωπικά γιατρούς που αγνοούν ακόμα και τον μηχανισμό δράσης των εμβολίων, αλλά συμβουλεύουν όλους να τα κάνουν. Όσοι έχουν οικονομικά ή άλλα οφέλη το κατανοώ. Είναι απλά ανήθικοι. Οι υπόλοιποι όμως; Δεν οφείλουν να διαβάσουν έστω δυο-τρεις μελέτες πριν προτείνουν γενικά και ανεξαιρέτως τον εμβολιασμό; Δεν χρειάζεται καν να είσαι γιατρός για να το κάνεις αυτό. Να γνωρίζεις ανάγνωση χρειάζεται και να διαθέτεις μια μέτρια ικανότητα αντίληψης.

Αγαπητή κυρία Ευσταθίου,
Να είστε καλά! Με κάνατε και γέλασα με τη φράση σας "το CDC το λέει". Ποιο CDC; Το γνωστό; Αυτό που ξέρουμε, ή οφείλουμε να ξέρουμε όλοι; Τα πράγματα πλέον είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα για να έχει κανείς "ευαγγέλιο" το CDC. Αρκεί να ρίξει ματιά γύρω του. Αναφέρατε με έμφαση πως θα κάνετε την τέταρτη δόση. Θα σας ευχόμουν καλή ανοσία ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά φοβάμαι πως θα φανώ γραφική. Ας μη χάνουμε όμως την ελπίδα μας. Ίσως μια πέμπτη δόση μας φέρει όσα περιμένουμε!

Μπαζινα Γ.

Άννα Τουμανίδου είπε...

Φαίνεται πάντως ποιοι έχουν κάνει το εμβόλιο... νομίζοντας ότι θα αποκτήσουν ανοσία... αποκτούν στο τέλος ανοησία....

sonia είπε...

Ως φανατική αναγνώστρια αυτού του blog και παρά το ότι δεν είμαι ειδικός(έχω κτηνιατρείο ζώων συντροφιάς),θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τα σχόλια.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι εμβολιάστηκαν θεωρούνται ανόητοι ενώ όσοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν θεωρούνται έξυπνοι.Ούτε το αντίστροφο καταλαβαίνω.Ειλικρινά.

Πριν δυόμισι χρόνια εμφανίστηκε ένας ιός.Από τον ιό αυτό έφυγε πολύς κόσμος.Άνθρωποι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας βρέθηκαν να προσπαθούν να ανασάνουν,με μια μάσκα στο πρόσωπο ή με έναν τραχειοσωλήνα.Ναι ή όχι;Δεν ξέρω αν οι εικόνες με τα στρατιωτικά οχήματα στην Ιταλία ήταν πλάνα αρχείου.Ξέρω τρεις ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν.Τους γνωρίζω καλά,μιλάμε ακόμα,ευτυχώς τα κατάφεραν.Θυμάμαι το βλέμμα του ενός όταν του είπα ότι φοβάμαι το εμβόλιο…

Πριν ενάμισι χρόνο εμφανίστηκαν τα εμβόλια.Άνθρωποι υγιείς πέθαναν με φρικτές θρομβώσεις εξαιτίας τους.Λίγοι;Δεν έχει σημασία.Έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να μη νοσήσουν.Πώς μπορεί κανείς να υποτιμήσει το γεγονός αυτό;Προσθέτουμε και αυτούς που εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες,προσθέτουμε κι όλους αυτούς για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι έφυγαν αιφνιδίως από αρρυθμίες ή οτιδήποτε άλλο προκάλεσε ένα αδοκίμαστο προϊόν.

Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στη ζυγαριά.Άνθρωποι που πέθαναν και κινδύνευσαν από τη μία.Άνθρωποι που πέθαναν και κινδύνευσαν από την άλλη.Γιατί είναι ανόητος αυτός που επέλεξε το ένα ή το άλλο ρίσκο;
Είναι ιατρική προσέγγιση αυτή;θα μου πείτε.Όχι δεν είναι.Αλλά και η κατάσταση δεν ήταν πολύ συνηθισμένη θα απαντήσω.
Ασχέτως τηλεόρασης και Διαδικτύου.Τι έβλεπε ο καθένας γύρω του εννοώ.

Τα εμβόλια αυτά δεν ήταν τα ιδανικά.Πρώτα γιατί έβλαψαν ανθρώπους και δεύτερον γιατί δεν είναι αποτελεσματικά στο να μην μεταδίδεται ο ιός.Για τον πρώτο κυρίως λόγο δεν έπρεπε να είναι υποχρεωτικά σε κανέναν.Μα σε κανέναν.Ειδικά δε στους υγειονομικούς που δούλεψαν σκληρά μέσα στον Covid την εποχή που δεν υπήρχε ούτε σχήμα θεραπείας κι ο ιός θέριζε…πιστεύω ότι το να τους απολύσει το κράτος επειδή δεν εμβολιάστηκαν ήταν χυδαίο.Ας τους έκανε καθημερινά τεστ.Το δικαιούνταν και το άξιζαν αυτό το έξοδο.

Ωστόσο διαβάζοντας και το σχόλιο με τους ανθρώπους στις ΜΕΘ βλέπω ότι πρόκειται κυρίως για άτομα μεγάλης ηλικίας και με άλλα νοσήματα.Αν σταμάτησαν να νοσηλεύονται νεότεροι και υγιείς δεν είναι κάτι που πρέπει να πιστώσουμε στα εμβόλια;ή έστω
ΚΑΙ στα εμβόλια;

Το ότι νοσούν ξανά και ξανά άτομα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα-εμβολιασμένα ή μη-πόσο ανησυχητικό είναι;Δεν ξέρω πώς εξελίσσονται οι πανδημίες αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό.

Δεν έχουν απαντηθεί ακόμα πολλά παρά τις διάφορες μελέτες.Αυτό από μόνο του προκαλεί σύγχυση..Οι πληροφορίες είναι πολλές αλλά από το παζλ λείπουν ακόμα κομμάτια.

Όλοι μας ερμηνεύουμε τα γεγονότα(και τους αριθμούς) ανάλογα με το τι πιστεύουμε και τι «κολλάει» με αυτό που πιστεύουμε.Τα πράγματα δεν είναι πια απλά κι αυτό είναι κακό..Αλλά ο «εχθρός»δεν είναι η διαφορετική άποψη.Ο εχθρός είναι η αμετροέπεια και η έπαρση κάποιων διαταραγμένων μυαλών που ορίζουν τις τύχες μας.Εμείς όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά…είτε εμβολιαστήκαμε είτε όχι.

Καλό βράδυ.
Σόνια Χριστοφορίδου



sonia είπε...

Διόρθωση:έλλειψη μέτρου(όχι αμετροέπεια…!)

Άννα Τουμανίδου είπε...

"Δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι εμβολιάστηκαν θεωρούνται ανόητοι ενώ όσοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν θεωρούνται έξυπνοι.Ούτε το αντίστροφο καταλαβαίνω.Ειλικρινά."

Κυρία Χριστοφορίδου πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας(ή και οι απορίες σας) γενικώς αλλά δεν κρίνω όλους όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ως ανόητους. Πρώτα απ' όλα ήταν ένα λογοπαίγνιο της λέξης ανοσίας με την λέξη ανοησία. Κανέναν δεν ήθελα να προσβάλλω.

Όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός της επιμονής κάποιων, κυρίως γιατρών, να κάνουν ξανά και ξανά το ίδιο αυτό εμβόλιο που παρασκευάστηκε αρχικά χωρίς να έχει επικαιροποιηθεί άρα χωρίς να παρέχει ουσιαστική προστασία. Μα για αυτό λένε ότι κάνουν το εμβόλιο...για να προστατευθούν. Αν αυτό δεν λέγεται ανοησία, τότε πως λέγεται;

Ούτε βέβαια πιστεύω ότι αυτοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι οι έξυπνοι. Ο καθένας κάνει αυτό που του λέει η συνείδηση του, έχοντας γνώση της κατάστασης, εισπράττοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης του εαυτού του σε κίνδυνο, κάνοντας ή όχι ένα εμβόλιο... Αυτό και τίποτα άλλο.


Άννα Τουμανίδου είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ γιατρός δεν είμαι, ούτε ξέρω από επιδημίες...όμως νομίζω ότι πάντα υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στις ΜΕΘ, δεν είναι μόνο με την κοβιντ. Απλά τώρα μας αφήνουν να γνωρίζουμε πόσοι μπαίνουν, πόσοι καταλήγουν, τις ηλικίες τους, τα επιβαρυντικά νοσήματα που τους ακολουθούν κλπ. Και δεν πιστεύω ότι τα εμβόλια ή έστω ΚΑΙ τα εμβόλια βοήθησαν στο να μην νοσηλεύονται νεαρές ηλικίες....απλά αυτό γινόταν πάντα. Οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και οι ευπαθείς έμπαιναν στις ΜΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Τουμανίδου,δεν ένιωσα να προσβάλλομαι από το σχόλιό σας.Τις σκέψεις μου έγραψα απλώς όπως κάνω συχνά εδώ.
Το blog του κ.Καβαλιώτη το ανακάλυψα εν μέσω πανδημίας και με βοήθησε απίστευτα στο δύσκολο διάστημα που περάσαμε.Πάντα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον ό,τι έχει να πει ένας γιατρός που σέβομαι και θαυμάζω απεριόριστα..αλλά και τα σχόλια που ακολουθούν.Και η ένταση μερικές φορές είναι αναζωογονητική.