Αυγούστου 31, 2024

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Άτομα που εμβολιάστηκαν με mrna εμβόλιο κατά κορωνοϊού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης ερυθηματώδους λύκου, όπως επίσης ψωρίασης και ρευματοειδούς αρθρίτιδας. 


Nature Communications  2024, doi:10.1038/s41467-024-050656-8


Αυγούστου 30, 2024

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β - ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  •  Η ηπατίτιδα Β παραμένει πρόβλημα για τον πλανήτη
  • Παρά τις δεκαετίες ύπαρξης εμβολίου η θνητότητα από όποια αιτία της νόσου αυξάνει 
  • Περίπου 296 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρόνια ηπατίτιδα 
  • Πάνω από 6.000.000 παιδιά νοσούν από χρόνια ηπατίτιδα
  • Θεωρητικά όλα τα παιδιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα και άρα να μην έχουν πρόβλημα χρονιότητας
  • Η ηπατίτιδα Β είναι κύρια αιτία καρκίνου του ήπατος διεθνώς
  • Η ηπατίτιδα Β μπορεί να οδηγήσει και σε καταστροφή του ήπατος, κίρρωση και ηπατική ανεπάρκεια
    • Κύρια πηγή της χρόνιας ηπατίτιδας Β είναι η μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί κατά τον τοκετό
      • Νεογνά που μολύνθηκαν κατά τη γέννα αναπτύσσουν χρονιότητα σε ποσοστό 9 στα 10
        • Άτομα με χρόνια HBV λοίμωξη έχουν 15-25% κίνδυνο να πεθάνουν από κίρρωση, καρκίνο ή άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με τον ιό
        • Οι θάνατοι από ηπατίτιδα Β υπολογίζονται σε 820,000 κάθε χρόνο
        • ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

        CDC July 2024
        VOX  28-08-2024


        Αυγούστου 28, 2024

        mRNA ΕΜΒΟΛΙΑ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ;;

        Το τι έγινε με τα mRNA εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι πλέον γνωστό. Ακόμη και οι πιο φανατικοί θαυμαστές του εμβολίου άρχισαν να γίνονται πολύ επιφυλακτικοί. Εν τω μεταξύ οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κάνει στροφή προς την πλατφόρμα αυτή και εργάζονται πυρετωδώς για παρασκευή νέων εμβολίων. Ήδη εντός του Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει εμβόλιο για τον RSV. Φυσικά θα επακολουθήσουν και άλλα σιγά-σιγά.

        Σήμερα υπάρχει μεγάλη αντίδραση κατά του εμβολίου κορωνοϊού και μεγάλος φόβος για νέα mRNA εμβόλια. Το ερώτημα και απορία συγχρόνως: εάν όλα τα κλασικά εμβόλια αντικατασταθούν με άλλα mRNA εμβόλια, ο κόσμος τι θα κάνει; Οι κυβερνήσεις τι θα κάνουν; 

        Ο κόσμος θα αντιδράσει. Η αντίδραση αυτή τη φορά θα είναι ισχυρή. Η εμβολιαστική κάλυψη θα υποχωρήσει. Οι κυβερνήσεις πως θα φερθούν; Θα αρχίσουν υποχρεωτικότητες κλπ; Θα παιχθούν πάλι οικονομικά παιχνίδια; Αν τα εμβόλια δεν γίνουν αποδεκτά, θα υπάρξει οπισθοδρόμηση σε εποχές προ εμβολίων. Και μετά τί; 

        Όλα αυτά δεν είναι θεωρητικά. Θα τα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Όχι εμείς οι παλιοί, αλλά οι νεότεροι γιατροί.  Σιγά σιγά πολιτικοί και πολίτες πρέπει να προετοιμάζονται γι αυτό και σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις ρυθμιστικές αρχές, πρέπει να καθορίσουν ένα πρόγραμμα και μια πλατφόρμα εμβολίων που δεν θε επισύρει άρνηση και αντίδραση.  




        Αυγούστου 26, 2024

        MPOX KAI ΠΑΛΙ

         Αν διαβάσετε τα νέα στα ιατρικά τμήματα διαφόρων εφημερίδων ή ειδησεογραφικών sites θα νομίσετε ότι έφτασε η συντέλεια στη χώρα μας. Ότι μας απειλεί θανάσιμος εχθρός. Καθηγητικά χείλη λένε τα μύρια όσα για την πιθανή πανδημία της ευλογιάς των πιθήκων. Μιας νόσου που μεταδίδεται με ειδικές συνθήκες. Μιας νόσου που αφορά κατά τεκμήριο ειδικούς πληθυσμούς. Και τώρα λένε ότι απειλεί και τα παιδιά (προσέξτε με βάση στοιχεία της Αφρικής). Το επιστέγασμα των δηλώσεων είναι ότι μόνον το εμβόλιο προστατεύει και ότι στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί ειδικά εμβολιαστικά κέντρα. Πριν καν έρθει ο ιός. Όσοι πιστοί προσέλθετε. 

        Η οσμή του χρήματος άρχισε να πλανάται πάλι στον αέρα. 



        Αυγούστου 25, 2024

        ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

         Η Εταιρεία Λοιμώξεων των ΗΠΑ, συνιστά ένα νέο μονοκλωνικό  αντίσωμα, τη pemivibart, ως προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Αυτό για τα ανοσοκατασταλμένα άτομα. 

        Healio 21-08-2024


        Αν το δει κανείς πρακτικά καλύτερα μονοκλωνικό αντίσωμα παρά εμβόλιο με όλα τα παρελκόμενα.

        Αυγούστου 23, 2024

        ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ;

        Το mRNA εμβόλιο κορωνοϊού, στέλεχος  COVID-19 XBB.1.5 που εγκρίθηκε πέρισυ για την περίοδο 2023-2024, βρέθηκε σε πρόσφατες μελέτες ευρωπαϊκές , να έχει αποτελεσματικότητα μόλις κάτω από το 50% (49% για την ακρίβεια). Η δράση αυτή του εμβολίου διαρκούσε 3.5 περίπου μήνες και μετά υποχωρούσε. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε άτομα άνω των 80 ετών η αποτελεσματικότητα μετά 2 μήνες ήταν μόλις 39%.


        CIDRAP 20-08-2024

        GHN 21-08-2024



        Αυγούστου 21, 2024

        MPOX

        • Δεν είναι σαν τον κορωνοϊό.
        • Δεν μεταδίδεται με τον αέρα.
        • Διασπορά από άτομο σε άτομο μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένα αντικείμενα, με αναπνευστικές εκκρίσεις, με φυσική επαφή (φιλί, αγκαλιά, σεξ), με πάσχοντα ζώα.
        • Απαιτούνται πολύ καλές συνθήκες υγιεινής για προφύλαξη.
        • Μην ψάχνετε για εμβόλιο
        • Σύμφωνα με τις τρέχουσες ενδείξεις (CDC July 2024) δεν απαιτείται μαζικός εμβολιασμός
        • Το εμβόλιο χορηγείται σε άτομα άνω των 18 ετών με τις εξής προϋποθέσεις:

          - γνωστή ή ύποπτη έκθεση στον ιό

          - σεξουαλικός σύντροφος που διαγνώστηκε με τη νόσο τις προηγηθείσες εβδομάδες

          - ομοφυλόφιλοι, διεμφυλικοί και λοιπές σεξουαλικές μειονότητες ειδικά όταν έχουν πολλαπλούς συντρόφους ή διαγνωσμένη κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσο

          - συνεύρεση σε εμπορικό δημόσιο χώρο (ειδικές λέσχες, δημόσια λουτρά)

          - κίνδυνος επαγγελματικής έκθεσης σε orthopoxviruses  



        Αυγούστου 19, 2024

        ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ή ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ;

        Ένας Αμερικανός καρδιολόγος (ο Peter McCullough) ασχολείται τελευταίως με τα εμβόλια. Είναι διεθνώς καταξιωμένος για την εξειδίκευση του στη χρόνια νεφροπάθεια ως παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Άλλοι τομείς ενδιαφέροντος του είναι η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος και η σχέση άθλησης με την καρδιολογία. Πουθενά δεν φαίνεται κάτι στο βιογραφικό του για σπουδές στις λοιμώξεις ή στα εμβόλια. Το ότι έχει ιδρύσει και σχετική οργάνωση το ξεπερνώ. Είναι γνωστό τι εξυπηρετούν τα διάφορα τέτοια ιδρύματα είτε στην αλλοδαπή είτε παρ΄ ημίν. 

        Ο γιατρός έγινε γνωστός κατά την πανδημία για την αντίθεση του προς το εμβόλιο του κορωνοϊού. Καλώς. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είναι. Οι καρδιολόγοι έχουν πάρει τη σκυτάλη των εμβολίων διεθνώς όπως φαίνεται! Θα μου πείτε, με τα εμβόλια ασχολείται πλέον κάθε πιθανή και απίθανη ειδικότητα. Ακόμη και ψυχίατροι θέλουν να έχουν βαρύνουσα γνώμη. Για φανταστείτε να βγεί ένας παιδίατρος ή ένας γυναικολόγος και να δίνει οδηγίες πότε θα χορηγήσουμε το τάδε ψυχοφάρμακο σε έναν ασθενή ή αν θα δώσουμε διγοξίνη ή αντιαρρυθμικά σε έναν άλλον. 

        Για να επανέλθουμε στον καρδιολόγο, αν κάποιος ψάξει θα δεί ότι ο γιατρός αυτός είναι γενικότερα αντιεμβολιαστής, αρνούμενος όλα τα εμβόλια. Και εδώ λίγο αλλάζει το προφίλ και η αξιοπιστία του. Έχει εξελιχθεί σε φανατικό αρνητή των εμβολίων, πρεσβεύοντας τη θεωρία της φυσικής ανοσοποίησης και αρνούμενος κάθε πιθανό όφελος των εμβολίων. Πιστεύει ότι πλήθος λοιμώξεων, πχ. ευλογιά, ιλαρά, διφθερίτιδα, κοκκύτης, γρίπη είχαν παρουσιάσει μείωση της συχνότητας και της θνητότητας πολύ πριν εμφανισθούν τα αντίστοιχα εμβόλια. 

        Ένα απλό παράδειγμα της στρεβλής άποψης που έχει για τα εμβόλια: σε μία μελέτη διαπίστωσε ότι παιδιά που εμβολιάστηκαν για ηπατίτιδα Β στην παιδική ηλικία δεν είχαν προστατευτικούς τίτλους αντισωμάτων στην εφηβική ή ενήλικο ζωή. Αυτό το θεώρησε μείζον πρόβλημα και κατά κάποιον τρόπο το γενίκευσε και  σε άλλα εμβόλια. Βέβαια ο καρδιολόγος αγνοεί ή θέλει να αγνοεί ότι είναι απολύτως αποδεδειγμένο πως στην ηπατίτιδα Β (και σε άλλα εμβόλια) υπάρχει ανοσιακή μνήμη. Ακόμη και μηδέν αντισώματα να έχει το άτομο (που κάποτε απάντησε στο εμβόλιο), όταν αυτό έρθει σε επαφή με τον ιό, η μνήμη θα κινητοποιηθεί και θα παράξει αντισώματα προστατευτικά σε ποσότητες. Μάλιστα είναι γνωστό ότι παιδιά που δεν απάντησαν στον αρχικό εμβολιασμό (μη απαντητές) μπορεί να νοσήσουν, αλλά νοσούν ήπια και δεν αναπτύσσουν χρονιότητα ή εξέλιξη σε κακοήθεια. Αυτά είναι τόσο τεκμηριωμένα που είναι περίεργο ότι θέλει να τα καταρρίψει ένας μη ειδικός στο θέμα.

        Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει την εσφαλμένη αντίληψη του καρδιολόγου, είναι η μεγάλη επιδημία ερυθράς στις ΗΠΑ το 1964 και 1965 (το εμβόλιο εισήχθη το 1969). Στην επιδημία αυτή νόσησαν περί τα 12.5 εκατομμύρια άτομα, 11.000 έγκυες έχασαν τα παιδιά τους, 2.100 νεογνά πέθαναν και 20.000 μωρά γεννήθηκαν με σύνδρομο συγγενούς ερυθράς. Μάλλον ο Peter McCullough τα αγνόησε όλα αυτά ή τα παρέβλεψε ως αμελητέα.

        Αν λοιπόν ακολουθήσουμε το δόγμα του, τότε επιστρέφουμε στις προ εμβολίων εποχές, με ό,τι αυτό σημαίνει. Μάλιστα στις ΗΠΑ υπολόγισαν ότι αν διακοπούν οι εμβολιασμοί γενικώς, τότε κάθε χρόνο θα παρατηρείται η εξής περίπου συχνότητα θανάτων:

        • 410 θάνατοι από διφθερίτιδα
        • 336 θάνατοι από τέτανο
        • 1.118 θάνατοι από κοκκύτη
        • 1.368 θάνατοι από πόλιο   
        • 500 θάνατοι από ιλαρά
        • 40 θάνατοι από παρωτίτιδα
        • 1.530 θάνατοι από ηπατίτιδα Β
        • 264 θάνατοι από μηνιγγίτιδα και επιγλωττίτιδα από αιμόφιλο
        • 100 θάνατοι από ανεμευλογιά
        • 200 θάνατοι από πνευμονιόκοκκο
        • 20-60 θάνατοι από ροταϊό

         Διαλέγουμε και παίρνουμε. Πλήρης ανατροπή της ιατρικής γνώσης. Η απορία είναι πως ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να γίνει η σημαία των αντιεμβολιαστών χωρίς να έχει την ανάλογη εξειδίκευση και φυσικά και την ανάλογη αξιοπιστία στο θέμα.



        Αυγούστου 17, 2024

        ΜΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΙΜΟΦΙΛΟΥ

         Το εμβόλιο του αιμοφίλου της ινφλουέντζας τύπου b απεδείχθη διαχρονικά ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά εμβόλια. Ωστόσο, φαίνεται πως τίποτε δεν είναι απολύτως τέλειο. Είχε επισημανθεί παλαιότερα πως υπήρχαν διεισδυτικές νοσήσεις από μη τυποποιήσιμα στελέχη του αιμοφίλου. Τα στελέχη αυτά είναι γνωστό ότι δεν προκαλούν διεισδυτικές λοιμώξεις.  Πρόσφατα στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε και επιδημική έξαρση από τέτοια στελέχη. Συστήνεται μάλιστα λήψη χημειοπροφύλαξης ακόμη και με τέτοια στελέχη.


        MMWR / 15-08-2024 / 73(32);691–695



        Αυγούστου 15, 2024

        OI ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ WHO

        Μετά την "επιτυχία" της πανδημία του COVID, o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αρχίζει και ανησυχεί όλο και πιο εύκολα για τους ανθρώπους. Κήρυξε λοιπόν κατάσταση ανάγκης παγκοσμίως για την mpox. Σωστά ή λάθος θα φανεί. Αρκεί να μη θέλει να επαναλάβει το πείραμα του κορωνοϊού και να εξολοθρεύσει κάποια εκατομμύρια είτε μέσω νόσου είτε μέσω εμβολίου.


         

        ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

         Μεγάλη Γιορτή σήμερα.

        Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες και μη. 

        Η Παναγιά να μας φωτίζει πάντα. 



        Αυγούστου 14, 2024

        ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ;;

         

        • Ο ιός Οropouche ανήκει στην οικογένεια των arbovirus, όπου ανήκουν και οι ιοί Zika και Δάγκειου πυρετού.
        • 7,700+ περιπτώσεις έχουν ανακοινωθεί σε Brazil, Bolivia, Peru, Cuba, και Colombia μέχρι προ ολίγων εβδομάδων.
        • Συμπτωματολογία: πυρετός, άλγη, διπλωπία, ναυτία, εμετοί. Ενίοτε επιπλοκές, όπως άσηπτη μηνιγγίτιδα.
        • Δεν υπάρχει αιτιολογική θεραπεία ή εμβόλιο.

        GHN / 08-24

        Αυγούστου 13, 2024

        ΑΡΧΕΣ

         

        https://youtube.com/shorts/G_0jf5tda-A?si=nxRwDP7EIKBkq1aS


        Για να μαθαίνουν μερικοί σοφοί της επιτροπής πανδημίας τι θα πει η έννοια 

        "Έχω αρχές και πιστεύω".

        Θα έλεγα ότι καλό είναι να το δουν και οι πάσης φύσεως ψεκασμενοι ΑΡΔ.



        ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ


         

        ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

        • Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
        • Έχουμε σωστή κυβέρνηση και διακυβέρνηση
        • Η αντιμετώπιση της κρίσης φαίνεται σωστή και δραστική 

        Οι φλόγες γιατί συνεχίζουν να κατακαίνε;


        Αυγούστου 12, 2024

        ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ

         Το 90% του πλανήτη είναι ελεύθερο από τον φυσικό ιό (άγριο) πολιομυελίτιδας. 

        CDC / August 2024


        Βέβαια ο στόχος εκκριζωσης της πολιομυελίτιδας είχε τεθεί για πολύ νωρίτερα, αλλά και η μείωση αυτή είναι σημαντική.  



        Αυγούστου 11, 2024

        ΜΑΣΚΕΣ, ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

        Δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι Αμερικανοί θα είχαν επιβιώσει κατά την πανδημία αν όλες οι Πολιτείες είχαν εφαρμόσει αυστηρότερες οδηγίες για μάσκες και εμβόλια, παρόμοιες των οδηγιών που εφάρμοσαν οι βορειοανατολικές Πολιτείες.  Οι Πολιτείες αυτές ειχαν 10-21% λιγότερους υπερβάλλοντες θανάτους.


        JAMA Health Forum. 2024;5(7):e242006. doi:10.1001/jamahealthforum.2024.2006

        Αυτά λένε οι Αμερικανοί, συμβαδίζοντας μάλλον με ανάλογες μελέτες Άγγλων.

        Αυγούστου 08, 2024

        ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ;

         Ο γνωστός και μη εξαιρετέος εθνικός πνευμονολόγος ξύπνησε από τη θερινή ραστώνη και μας έστειλε νέες οδηγίες εμβολιασμού. 

        Εμβόλιο κορωνοϊού ανά 6μηνο! 

        Μήπως ανά τρίμηνο καλύτερα; (πιο ριζοσπαστικός εγώ). 

        Τι ξεχνάει ο κύριος πνευμονολόγος και κλασικός προωθητής του εμβολίου: 

        - η θερινή έξαρση του ιού συνέβη φέτος και δεν γνωρίζουμε αν θα ξανασυμβεί

        - τα εμβόλια δεν χορηγούνται ανάλογα με τα κέφια των ιών, αλλά ανάλογα με την ικανότητα τους να προστατεύουν και το πόσο διάστημα προστατεύουν 

        - αυτή η συχνότητα αναμνηστικού εμβολιασμού, δεν έχει ξανασυμβεί, εκτός ορισμένων περιπτώσεων γρίπης όπου ο λήπτης είχε εμβολιασθεί πολύ ενωρίς αλλά παρέμενε ως υψηλού κινδύνου στο τέλος της περιόδου γρίπης.

        - ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς καθ ομολογίαν και του κυρίου πνευμονολόγου. Αυτό άραγε σημαίνει νέο εμβόλιο σε κάθε νέα μεταλλαγή;

        - το εμβόλιο δεν προστατεύει από νόσηση ούτε από μετάδοση. Προς τι η συνεχής χορήγηση του;

        - η συνεχής διέγερση του ανοσιακού συστήματος δεν εγκυμονεί κινδύνους κατά τον κύριο καθηγητή. Μήπως πρέπει να διαβάσει λίγο παραπάνω; Ιατρική εννοώ.

        Την ίδια πρόταση άκουσα ότι έκανε και έτερος προωθητής του εμβολίου (φαίνεται οι οδηγίες για το τι θα πουν μοιράστηκαν ταυτόχρονα στους βασικούς διαφημιστές) ο επίσης γνωστός τηλεαστέρας και υπεύθυνος ΜΕΘ στη Β. Ελλαδα. Εξίσου ειδήμων επί των εμβολίων και εξειδικευμένος στην ιατρική τρομοκρατία.

        Ας δούμε όμως τα δεδομένα: 

        • Η εποχικότητα του κορωνοϊού δεν είναι ούτε σαφής ούτε τεκμηριωμένη
        • Η ανοσία από το εμβόλιο διαρκεί το πολύ 6 μήνες (παραδοχή εταιρειών και ρυθμιστικών αρχών), αλλά η διάρκεια παραμένει γενικώς ασαφής με τάση προς τα κάτω.
        • Σε πρόσφατη μελέτη (Nat Commun 2024, 15, 1883 https://doi.org/10.1038/s41467-024-45549-9) διαπιστώθηκε ότι η αναμνηστική δόση μπορεί να μειώσει κάπως τη σοβαρή νόσηση. Δηλ. υπολογίσθηκε συχνότητα νόσησης άνευ εμβολίου, 1.400 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού. Χορήγηση μιας δόσης ανά έτος θα μείωνε τις νοσήσεις κατά 200 περίπου (1.200/100.000).  Με μια ακομη δόση (δηλ. ανά 6μηνο εμβολιασμός) θα μπορούσαν να μειωθούν οι νοσήσεις σε 1.000 ανά 100.000 πληθυσμού.
        •  Οι παρατηρήσεις αυτές όμως έγιναν με μαθηματικά μοντέλα προσομοίωσης και αφορούσαν πληθυσμό 75 ετών και άνω. Η επίπτωση του εμβολίου σε νεότερης ηλικίας πληθυσμό και δη υγιή κατά τα άλλα, ήταν ελάχιστη. Θα μπορούσαν να προληφθούν μόλις 14 νοσήσεις (από τις υπολογιζόμενες 1400).
        • Μιλάμε (και μιλάνε) πάντα για αναμνηστικές δόσεις σε ήδη εμβολιασμένους . Η δοσολογία σε ανεμβολίαστους είναι διαφορετική.
        • Υπάρχουν ήδη μερικές επίσημες οδηγίες (πχ. Καναδάς) για δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά σε συγκεκριμένες ομάδες μόνο (υπερήλικες, και ανοσοκατασταλμένα άτομα πάσης ηλικίας).
        • Υπάρχει παραδοχή των ρυθμιστικών αρχών μεγάλων κρατών ότι η αποδοχή της μιας αναμνηστικής δόσης είναι πολύ μικρή (11-24%). Ας φανταστούμε τη δεύτερη.
        • Υπάρχει παραδοχή ότι η ενσωμάτωση δεύτερης δόσης εντός έτους για γενική χρήση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και πιθανόν ασύμφορη οικονομικά.
        • Στη βιβλιογραφία υπάρχει συνεχής καταγραφή νέων ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου και επιβεβαίωση παλαιότερων παρενεργειών.
        Με βάση όλα τα παραπάνω δικαιολογείται η χορήγηση δύο δόσεων στο ίδιο έτος, ενός εμβολίου όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικού και καθόλου αθώου;

        Φυσικά και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.




        Αυγούστου 07, 2024

        ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

         Και είπεν η Υπουργός: να πάτε στα χωριά σας, στην ενδοχώρα. Τι τα θέλετε τα νησιά; Εκεί λογικά είναι όλα ακριβά. 

        Σωστά, τι τα θέλουμε τα νησιά; Έλα όμως που κατά κάποιον περίεργο τρόπο βρέθηκαν Έλληνες που κατάγονται από νησιά και τα χωριά τους είναι εκεί. Η Υπουργός ακόμη αναρωτιέται πώς έγινε αυτό το περίεργο. Να υπάρχουν Έλληνες νησιώτες. Και οι Έλληνες όμως αναρωτιούνται κι αυτοί πως ψήφισαν τέτοιον εκπρόσωπο. 







        Αυγούστου 06, 2024

        "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ", "ΔΑΚΡΥΖΟΝΤΑΣ" ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑ

         Aν αληθεύουν αυτά που λέει το επισυναπτόμενο ρεπορτάζ, και τα συνεχώς προστιθέμενα στοιχεία, τότε δικαιολογούνται όσα μας έλεγε επί πανδημίας η αξιότιμη κυρία βουλευτής. Δικαιολογείται το δάκτυλο που μας κουνούσε, δικαιολογούνται τα νυν δάκρυα εντός Βουλής. Είναι πολλά τα λεφτά!

        Δεν δικαιολογείται όμως μια θεραπαινίδα της ιατρικής και πολύ περισσότερο μια πρεσβυτέρα σήμερα, να λέει πράγματα που δεν πιστεύει, να λέει ψέματα (κατά δήλωση της) αποκρύπτοντας την αλήθεια από τον κόσμο και να "κλαίει" εντός Βουλής γιατί αυτό εξυπηρετεί το σύστημα. 

        Που κατάντησε η ιατρική!


        https://thefaq.gr/posa-ekatommyria-axizoun-oi-ypiresies-tis-athinas-linou-sto-systima-mitsotaki/

        https://thefaq.gr/tha-apantisete-kyria-linou/


        Εν τω μεταξύ καταγγελίες για μη διαφανή διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων € από τα ιδρύματα της κυρίας και του συζύγου έρχονται στο φως. Δωρεές από ιδιώτες και κράτος. Προς τον νυν ιερέα και την πρεσβυτερα. Που πίεζαν για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Που έδιναν οδηγίες. Που έκρυβαν αλήθειες. 

        Για ανάλογα ποσά έκλεισαν την Κιβωτό του Κόσμου και ξήλωσαν τον πατέρα Αντώνιο. Εδώ τι γίνεται;

        Δύο μέτρα και δύο σταθμά . Κανείς δεν ξέρει πού είναι η αλήθεια. Και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ.

        Τα ίδια δεν έγιναν και με την επιτροπή των σοφών; Και εκεί χορός εκατομμυρίων.

        Επιστήμη, Πολιτική,  Εκκλησία (μην ξεχνάμε τον οφφικιάλιο και τους διαφημιστές  επισκοπους) σ' ένα ισχυρό πλέγμα εξουσίας και χρήματος.

        Και ο λαός;


        Αυγούστου 05, 2024

        ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ

         Για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, γράφω για τη μεγάλη έξαρση του κορωνοϊου την περίοδο αυτή. 

        Πολλά τα κρούσματα, έχουν πληγεί οι κατασκηνώσεις, οι χώροι συνάθροισης είναι επικίνδυνοι. Μετακινήσεις, ταξίδια, συγκεντρώσεις , πλοία, αεροπλάνα είναι υψηλού κινδύνου χώροι.

        Καλό είναι να προσέχει ο κόσμος και να λαμβάνει μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Ακόμη και οι στοιχειώδεις προφυλάξεις είναι καλύτερες από το τίποτε.

        Προσοχή λοιπόν γιατί άρχισαν πάλι να πιπιλίζουν στα ΜΜΕ για το εμβόλιο. Σκεύασμα αναποτελεσματικό, μη ασφαλές και μη αδειοδοτημένο. 




        Αυγούστου 04, 2024

        ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

        Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στα χρέη. Χρωστά 451.000.000 €. Άλλα τόσα, ίσως και περισσότερα χρωστά η ΝΔ. Ποσά ιλιγγιώδη. Ασύλληπτα. Και ουδείς συγκινείται. Ουδείς κινείται κατά των κομμάτων. 

        Την ίδια στιγμή το κράτος κατάσχει και πληστειριάζει ακίνητα και σπίτια του κοσμάκη για χρέη 5.000 και 10.000 €. 

        Και καλά, το κράτος δεν έχει λόγο να ντρέπεται γι αυτά που κάνει. Το κράτος ήταν πάντα κατά των πολιτών. Οι πολίτες μυαλό δεν έχουν και ψηφίζουν κόμματα που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια € ; Κόμματα που δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν τα εσωτερικά τους και θέλουν να βάλουν τάξη σε μια ολόκληρη χώρα; 



        Αυγούστου 03, 2024

        ΚΟΚΚΥΤΗΣ-ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ

        • Στην Αμερικανική 'Ηπειρο και ιδιαίτερα σε Μεξικό, Βραζιλία, Περού και ΗΠΑ, ο κοκκυτης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.
        • Τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κοκκύτη έχουν υποχωρήσει πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
        • Ο PAHO συνιστά εμβολιαστικη κάλυψη της τάξης του 95% στα παιδιά.


        Healio 1-8-24



        Αυγούστου 02, 2024

        ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΡΙΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

        Ρινικό εμβόλιο κατά COVID-19 σε πειραματόζωα εμποδίζει τη μετάδοση του ιού. 

        Ευχάριστη είδηση για τα "νέας γενιάς εμβόλια" κατά του κορωνοϊού.


         Washington University School of Medicine St. Louis / News release / 31-07-2024



        Αυγούστου 01, 2024

        ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ

         Καλοί οι κανόνες υγιεινής, αλλά σε μερικά τρόφιμα βλάπτουν. Τα παρακάτω δεν πρέπει ποτέ να τα πλένουμε πριν το μαγείρεμα διότι αυξάνουμε βασικά τον κίνδυνο διασποράς βακτηρίων. 

        1. Κοτόπουλο - αν για κάποιο λόγο επιθυμεί κάποιος το πλύσιμο, αυτό πρέπει να γίνεται σε ξεχωριστό σκεύος που χρησιμοποιείται μόνο γι'αυτό τον σκοπό.

        2. Κόκκινο κρέας - αν θέλετε πριν το ψήσιμο να φύγει κάποια υγρασία χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας.

        3. Θαλασσινά - το ίδιο.

        4. Μανιτάρια - τα υγρά μανιτάρια δεν στεγνώνουν, και δεν μπορούν να ψηθούν καλά και επιπλέον αλλοιώνεται η γεύση.

        5. Αυγά - το πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει την είσοδο σαμονέλλας από τους πόρους. Όμως τα αυγά ήδη έχουν προστατευτικό λεπτό περίβλημα από μόνα τους. Επιπλέον, η νομοθεσία επιβάλει ώστε  τα αυγά του εμπορίου να πλένονται και να "αποστειρώνονται" τρόπον τινά με ένα ράντισμα και στη συνέχεια να συσκευάζονται.


        BETTER REPORT / 29-07-2024


        Ας μην προσθέτουμε λοιπόν κι άλλους κινδύνους σε όσους μας περιβάλλουν.