Σεπτεμβρίου 28, 2020

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΣΤΟΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Αποτελεί επανάληψη του ιδίου θέματος, αλλά αυτό είναι ακόμη ένα περιστατικό με λοίμωξη περιστοματικά ή στη μύτη. Στάλθηκε από αλλεργιολόγο όπου κατέφυγαν οι γονείς με την υπόνοια αλλεργίας. Στη συνέχεια το είδε ο παιδίατρος. 

Τα περιστατικά αρχίζουν και αυξάνουν. Νομίζω ότι αν όλοι συνδύαζαν ορισμένα πράγματα και τα κατέγραφαν, τα περιστατικά θα ήσαν πάρα πολλά. 

Να είναι άραγε συμπτώσεις όλα αυτά; 


 


4 σχόλια:

tzortzak είπε...

Οχι δεν είναι συμπτώσεις! Στην Αγγλία έχουν ήδη ένα όρο για αυτές. Τις ονομάζουν Maskne=mask+acne

O επίσημος ιατρικός όρος είναι acne mechanica
και είναι γνωστός από παλιότερα

Τα προβλήματα που δημιουργεί η παρατεταμένη χρήση της μάσκας(αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με θερμότητα κλπ) στο εσωτερικό του προσώπου είναι εκτός της ακμής:

1)Δερματίτιδα

2)Rosacea

Τα παραπάνω υπό την προυπόθεση ότι γίνεται σωστή χρήση της μάσκας. Είναι πλέον εμφανές ότι τα παιδιά βάζουν μασκες που έχουν πέσει κάτω στο έδαφος, τις ακουμπούν όπου ναναι κλπ. Αρα δε γίνεται η προβλεπόμενη χρήση της μάσκας (ούτε από τους ενήλικες).
Συνέπεια των παραπάνω είναι αυξημένα ποσοστά μόλυνσης από παθογόνα όπως ο σταφυλόκοκος ή άλλα


Γιώργος Τζωρτζακάκης

Κ. Σιακαβελλας είπε...

STAPHYLOCOCCAL MASK SYNDROME (S.M.S.) ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΗΠΩΣ;

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Τζωρζακάκη

Εμφανές είναι ότι δεν γίνεται σωστή χρήση, αλλά το σύστημα δεν μπορεί να το αντιληφθεί ή δεν θέλει να το αντιληφθεί. Εδώ ακόμη δεν κατάφερε να βρει τις σωστές διαστάσεις για τις μάσκες των παιδιών. Το κακό είναι ότι και πολλοί γιατροί ακολουθούν το σύστημα και του δίνουν δίκιο. Ίσως εθελοτυφλούντες για να παραμένουν αρεστοί.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Σιακαβέλλα

Καλό το λογοπαίγνιο (SMS) αλλά θέτει σωστά τους όρους.