Ιανουαρίου 12, 2010

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΧΧΧΙX / ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Η επιδημία της νέας γρίπης φαίνεται πως υποχωρεί σημαντικά. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες χώρες. Αν θα έρθει νέο κύμα δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

Εν τω μεταξύ δεκάδες (ή και εκαντοντάδες) εκατομμύρια εμβόλια έχουν περισσέψει στον πλανήτη. Είναι προς διάθεση και οι κυβερνήσεις δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση για εμβολιασμό όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Αυτό πρέπει να λέει κάτι, τουλάχιστον σε όσους ανακήρυξαν τη γρίπη σε μείζον εθνικό πρόβλημα, σε όσους δαπάνησαν τεράστια ποσά για προβολή του προβλήματος, σε όσους σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να είναι τυχαία ομόφωνο το αισθητήριο του κοινού σε τόσα διαφορετικά μήκη και πλάτη.

Και πως αλλοιώς να αντιδράσει ο λαός όταν ακόμη και η διευθύντρια του ΠΟΥ δεν έλαβε το εμβόλιο και όταν υπήρχαν διαφορετικά εμβόλια για διαφορετικό status πληθυσμού. Και απορούμε γιατί ο ΠΟΥ ενεπλάκη σε μια τέτοια υπόθεση που εξαρχής φαινόταν ότι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη.

Δεν ξέρω αν αληθεύουν οι φήμες που λένε ότι δημιουργήθηκαν επιτροπές ευρωπαϊκές για να καταγγείλουν την όλη μεθόδευση της γρίπης και του εμβολιασμού, για να αναζητήσουν ευθύνες και για να καταμερίσουν τις ευθύνες αυτές. Σπάνια από τέτοιες επιτροπές προκύπτει κάτι καλό. Και μένει μόνον ο απόηχος του κακού.

Και πέραν των χρημάτων, των "συνωμοσιών", των κερδών, της προσωπικής προβολής, κλπ κλπ, το μεγαλύτερο κακό που έγινε με αυτή την υπόθεση, νομίζω ότι είναι η δημιουργία ενός ισχυρού αντιεμβολιαστικού lobby. Το οποίο lobby περιλαμβάνει και άλλα πλέον εμβόλια.

Είναι να μην σου καρφωθεί στο κεφάλι η αμφισβήτηση. Μετά τα παίρνει η μπάλλα όλα. Για να μιλήσουμε και λίγο λαϊκά.

Ποιος θα πληρώσει γιαυτή την εξέλιξη και πως θα αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία των διαφόρων φορέων υγείας και η εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτούς;

1 σχόλιο:

Α.Α.Τ. είπε...

Είναι δυνατόν να μη χάσει την εμπιστοσύνη του ο κόσμος όταν ακούει ή βλέπει τέτοια:
http://greenfertility.blogspot.com/2009/12/gerberding-former-cdc-director-now.html

Εδώ έχουμε αρχίσει να τη χάνουμε εμείς.

ΥΓ
Τελικά, μετά την "κατακραυγή", η Γενική Διευθύντρια του Π.Ο.Υ., Margaret Chan, έκανε το εμβόλιο την επόμενη ημέρα (30.12.2009).
http://www.blogcatalog.com/search.frame.php?term=dr.margaret+chan&id=7eb65f46bdac53920ac41b896f7404ce