Μαΐου 20, 2010

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Ακούμε αυτές τις μέρες ιλιγγιώδη νούμερα φοροδιαφυγής από πλείστους επώνυμους και διάσημους. Τα καλά παιδιά που δεν τα πειράζει καμμιά κυβέρνηση. Και η όποια κυβέρνηση αναγκάζεται να προβεί σε ποικίλους δανεισμούς λόγω χρεοκωπίας, όντας συγχρόνως αδύναμη να εισπράξει τα τόσα οφειλούμενα.

Ωστόσο, μέσα στον ορυμαγδό αυτόν της απάτης και της φοροδιαφυγής, όπου αγνοούνται και δεν ενοχλούνται οι επώνυμοι, το κράτος δεν λησμονεί τους μικροοφειλέτες και εφαρμόζει αλύπητα τους νόμους εκεί.

Προχθές μια χήρα 90 ετών έλαβε ένα ειδοποιητήριο από την Εφορία, στο όνομα του συζύγου της. Ο οποίος σύζυγος είχε αποθάνει προ δεκαετίας.

Τι έλεγε το σημείωμα: Αγαπητέ κύριε ... Έχετε ληξιπρόθεσμο χρέος 155 ευρώ το οποίο με τις προσαυξήσεις έγινε 263 ευρώ. Παρακαλούμε να το εξοφλήσετε εντός 15 ημερών, ειδάλλως θα προβούμε σε κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος (κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κλπ).

Ναι φίλοι μου. Ο αποθανών (ή οι απόγονοι του) θα τιμωρηθεί αυστηρά για διακόσα ευρώ. Τον κατά τα άλλα συμπαθή Τόλη (και όλους τους άλλους Τόληδες) δεν τον ενοχλεί κανείς επί πολλά πολλά χρόνια, για εκατομμύρια ευρώ. Και δεν πιστεύουμε ότι θα τον ενοχλήσουν και τώρα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από ένα κράτος βουτηγμένο στη διαφθορά, ένα κράτος των ημίγυμνων πρωινάδικων και μεσημεριανάδηκων, των προκλητικών playmate show, των πορνο-dvd και των ασύδοτων και πάντα ασύλληπτων κρατικών υπαλλήλων. Ένα κράτος με τεράστιους μισθούς για τα χρυσά του παιδιά που "διοικούν" τους περίφημους οργανισμούς του, και συγχρόνως με άγριες περικοπές για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Εύγε μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: