Αυγούστου 28, 2010

ΠΝEYMONIOKOKKIKO (PREVENAR-13) - VIII

O WHO έδωσε την έγκριση του για γενικευμένη χρήση του εμβολίου από όλες τις υπηρεσίες και τα ιδρύματα του διεθνώς.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο θα φθάσει και στις πτωχότερες ακόμη χώρες (η εταιρεία πρόκειται να χορηγήσει και δωρεάν εμβόλια στις χώρες αυτές).

Το Prevenal - 13 ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για την Pfizer, τώρα που χάνεται η πατέντα του Lipitol. Και μπορεί να μην αποδώσει τα ποσά που έφθανε το Lipitol, αλλά υπολογίζεται να φθάσει σε πωλήσεις τα 5-6 δισ δολλάρια ετησίως. Ποσό που είναι διπλάσιο των πωλήσεων του Prevenar-7.

H επίπτωση του Prevenar-13 στη δημόσια υγεία πιστεύεται ότι θα είναι ισχυρή.

FirstWord 23-08-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ερωτημα:σε παιδια που εχουν κανει 4 δοσεις του επταδυναμου prevenar και ειναι ανω των 2 ετων εχει νοημα να γινει νεα δοση με το prevenar 13?

ευθυμιου παναγιωτης
παιδιατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Τα παιδιά αυτά είναι καλυμμένα για τα 7 στελέχη. Με το 13δύναμο θα καλυφθούν και για άλλα 6 στελέχη. Άρα έχει νόημα.

Κ.Καβουρης είπε...

Προσφατα ευρισκομενος στην ΚΕΝΥΑ απευθυνθηκα σε φαρμακειο για να ρωτησω εαν τα εμβολια prevenar rota κλπ τους παρεχονται δωρεαν ή σε χαμηλες τιμες.
Η απαντηση ενος καλα ενημερωμενου κενυατη φαρμακοποιου που ειχε σπουδασει και ιατρικη ηταν οτι εμεις εδω πεθαινουμε απο απλα πραγματα.
Στην περιπτωση τετανου δεν υπαρχει
υπερανοση γ σφ. για θεραπεια
ΞΥΠΝΑΤΕ Κ.Καβουρης Παιδιατρος

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 4,5 ΕΤΩΝ. ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ PREVENAR ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΘΑΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ 40ΑΡΙΑ ΠΥΡΕΤΟ ΚΤΛ) ΦΕΡΟΣ ΕΧΩ ΦΟΒΗΘΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ PREVENAR 13? ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ? ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Παπαδάκη,

Ναι, 1 δόση.