Ιουνίου 04, 2012

ΠΕΡΙ..... "ΛΟΙΜΩΔΩΝ"

Η ιστορικότερη κλινική της πόλης, η κλινική που λειτουργεί με όλους τους δεοντολογικούς κανόνες, η κλινική που ασχολείται με τον άρρωστο προσβλέποντας στην εξυπηρέτηση του και μόνον, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συμφέροντα, χωρίς ρουσφετολογικά δεδομένα, η κλινική λοιπόν αυτή ακόμη ταλανίζεται με τις απείρου κάλους αποφάσεις του Υπουργείου.

Θα κλείσει ή δεν θα κλείσει;

Αλεπάλληλες, αντικρουόμενες αποφάσεις των "αρμοδίων" σε λίγο μόνον διάστημα: στην αρχή θα πήγαινε στην Γουμένισσα, μετά θα μεταφερόταν στο Παπανικολάου, στη συνέχεια κατέληξε στο Γ. Γεννηματάς, αλλά αργότερα θεωρήθηκε καλό να προσαρτηθεί στο ΑΧΕΠΑ. Όμως ούτε αυτό ταίριαζε γιαυτό αποφασίστηκε να παραμείνει εκεί που είναι. Για πόσο όμως ακόμη; Διότι οι ευφυείς του Υπουργείου ξανααποφάσισαν και είπαν ότι στο Λοιμωδών θα γίνει Κέντρο Υγείας με 10 κρεβάτια Παιδιατρικής και 7 ειδικούς (!!!! ναι στα 10 κρεβάτια, 7 ειδικοί). Το αλαλούμ σε όλο του το μεγαλείο.

Οι άνθρωποι (όλοι, από τον υπουργό που υπογράφει έως τους διοικούντες) είναι ανεγκέφαλοι, ανίκανοι, επικίνδυνοι.

Συγχρόνως δεν θίγονται ούτε καν ελέγχονται κλινικές όπου το μόνο που κάνουν είναι η συλλογή "ερευνητικών" πρωτοκόλλων και η αποθησαύριση των εκαντοντάδων χιλιάδων ευρώ που διατίθενται από όπου διατίθενται.

Αλλά βέβαια εκεί επιτρέπονται όλα. Είναι οι πεφωτισμένοι. Οι ταγοί του πνεύματος που οδήγησαν την Ελλάδα στο σκότος, και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως δεν θα χάσουν τις περιουσίες τους αν τυχόν και η κάλπη δεν αναδείξει τον εκλεκτό τους. Οι άνθρωποι που τρεις φορές το μήνα μπορεί να υποστηρίζουν εξίσου τρία διαφορετικά προϊόντα. Και να αναρωτιέσαι, ποιο είναι το καλύτερο. Φυσικά αυτό που πληρώνει καλύτερα. Θα μου πεις οι πολιτικοί κάνουν τόσες κολοτούμπες, ο κόσμος δεν θα κάνει;

Aπαιτείται ανατροπή - ισχυρή - που να ξηλώσει όλο το κατεστημένο. Να καθαρίσει η χώρα. Και να αρχίσουν όλα από το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: