Ιουνίου 14, 2012

ΟΔΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Περπατώντας μια από αυτές τις μέρες στην οδό Ανεξαρτησίας των Ιωαννίνων (για μένα ο γραφικότερος δρόμος της πόλης, που δυστυχώς τον αφήνουν να καταρρέει) έπιασα κουβέντα με ένα παλιό και κάποιας ηλικίας Γιαννιώτη, που μου είπε πολλά και ενδιαφέροντα - τόσο γαι την πόλη όσο και για την πολιτική κατάσταση.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούς απόψεις από έναν απλό πολίτη, που δεν ασχολείται με την πολιτική, που δεν είναι ενταγμένος σε κόμματα. Να δεις πως βλέπει την κατάσταση, πως βιώνει το χάος της πατρίδας μας. Με πολιτική ανάλυση που με ξάφνιασε, ο Χρήστος ο Τσιάτουρας με έπεισε για ορισμένα πράγματα, παρόλο που διαφωνούσα -και συνεχίζω να διαφωνώ-ριζικά. Ωστόσο, οι γνώσεις του σε πρόσφατα και πολύ παλαιότερα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα ήταν τεκμηριωμένες και σωστές.

Είναι αυτό που λένε, ότι ο θυμόσοφος λαός μας μέσα από τη διαβίωση και την αντιμετώπιση των αναγκών επιβίωσης αποκτά μια πιο σωστή διάσταση των πραγμάτων από αυτή που θέλουν να μας επιβάλλουν ο τύπος και τα "μιντεια" καθώς και τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Οι παρακάτω στίχοι είναι του φίλου Γιαννιώτη που είχε την ικανότητα να τους διατυπώσει εκείνη τη στιγμή, όπως συνέθεσε και πολλά άλλα στιχάκια (όχι πάντα πολιτικά), που τα κράτησα για κάποια άλλη φορά.


Οι πολιτικοί  μας πήρανε τα χρήματα
Τα βγάλανε στην Ελβετία
Και κάναν την Ελλάδα μας
Να βγει στην επαιτεία                                                                               

Μας δέσανε στο ΔΝΤ
Τα χέρια και τα πόδια
Και στο παχνί μας βάλανε
Να ζούμε σαν τα βόδια









Δεν υπάρχουν σχόλια: