Μαΐου 20, 2021

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝΩΝ - ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ Ή ΜΗ

Όσο ακούω τους σοφούς της επιτροπής εμπειρογνωμώνων τόσο αναρωτιέμαι αν σπούδασα ιατρική ή κάτι άλλο. Τι προσπάθεια κι αυτή να ανατρέψουν την ιατρική!

Άκουσα λοιπόν κάποιον να λέει ότι είναι ευτυχής που δόθηκε άδεια ώστε οι νοσήσαντες να κάνουν μία δόση εμβολίου 9-12 μήνες μετά τη νόσηση. Διότι η νόσηση λειτουργεί ισάξια με την πρώτη δόση του εμβολίου και άρα χρειάζονται μόνο μία δόση. Ναι ο .... Εξισώνει την ανοσία από τη φυσική νόσηση με μια δόση εμβολίου που εξ ορισμού δεν επιφέρει υψηλά ποσοστά προστασίας. Αντί να πει ότι το εμβόλιο προσεγγίζει τη φυσική ανοσία.

Το δεύτερο που είπε ο εν λόγω κύριος είναι πως νοιώθει ευτυχής (πάλι) που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών πριν τον Σεπτέμβριο. Πολύ ωραία λοιπόν. Εμβολιασμοί στα παιδιά με εμβόλιο προσωρινής άδειας (άρα ευρισκόμενο σε πειραματική δοκιμή ακόμη), με εμβόλιο που η ασφάλεια του μελετήθηκε για δυο μήνες  όταν πήρε την άδεια και συνεχίζει να μελετάται εις το βάθος του χρόνου. 

Τι να πρωτοπεί κανείς. Αρκεί που μιλάνε οι σοφοί...




6 σχόλια:

Ηλίας Χουρπουλιάδης είπε...

Σε αυτή την πανδημία θα ξεχάσουμε ότι μάθαμε στην ιατρική. Τώρα ισχύει η ιατρική των μμε των πολιτικών και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δ. είπε...

κ. Καβαλιώτη,
ομολογώ ότι πάντως εκείνο το οποίο παρατηρώ στον απλό κόσμο είναι μια διάθεση ή τάση κάπως απολογητική: μετά το "καλημέρα, τι κάνεις", ο άλλος σπεύδει να δηλώσει (και ίσως με κάποια αγωνία) αν έκανε ή όχι το εμβόλιο και ποια δόση, χωρίς φυσικά να έχει προηγηθεί ανάλογη ερώτηση.
Τι δηλώνει αυτή η στάση; Απόδειξη νομιμοφροσύνης; Ενοχή; Επιθυμία να ακούσει ο δηλών ότι και ο συνομιλητής του έκανε το ίδιο, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες; Προσδοκία να μάθει ότι συνομιλητής του διαφωνεί με τον εμβολιασμό ώστε να ξεκινήσει η αντιπαράθεση;
Ειλικρινά μου κάνει τρομερή εντύπωση. Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος θα ανακοίνωνε με την ίδια βιασύνη ότι έκανε π.χ. ένα σφράγισμα στο δόντι του ή την πρώτη δόση μιας χημειοθεραπείας.
O tempora, o mores!
Δ. Σαμαρά

Αλ. Μάντεση είπε...

O Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι υπάρχει έρευνα που έγινε μεταξύ άλλων και σε Έλληνες υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, που δείχνει κατακόρυφη πτώση των αντισωμάτων μετά την πάροδο τριμήνου από τον εμβολιασμό, και ότι η έρευνα είναι γνωστή στην επιτροπή Τσιόδρα. Αυτή η πληροφορία αν ισχύει έρχεται σε αντίθεση με το όλο αφήγημα για τουλάχιστον εξάμηνη προστασία των εμβολιασμένων. Θα ήταν ενδιαφέρον να προτείνουμε σε ηλικιωμένους συγγενείς μας που εμβολιάστηκαν τέλη του χειμώνα ένα τέστ αντισωμάτων μετά το τρίμηνο για να δούμε τα αποτελέσματα.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κον Χουρπουλιάδη,

Σωστό. Ήδη αρχίσαμε να αμφιβάλλουμε για τις γνώσεις μας. Και τα λένε με τόση πειστικότητα οι τηλεαστέρες !

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Σαμαρά,

Αυτό που περιγράφετε το βλέπουμε όλοι. Πρώτη κουβέντα από όλους σε όλους, το εμβόλιο. Και να προσπαθείς να εξηγήσεις (θέλεις δεν θέλεις) γιατί το έκανες ή γιατί δεν το έκανες. Ένας ψυχολόγος ή μάλλον ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να δώσει την πιο κατάλληλη απάντηση για το φαινόμενο.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Μάντεση

Δεν γνωρίζω αυτή την έρευνα (βλέπετε δεν κοινοποιούνται όλα) αλλά γνωρίζω ο ίδιος ανάλογα περιστατικά. Όντως αρκετοί γιατροί που παρακολουθούν τα αντισώματα τους είδαν πτώση σε σύντομο διάστημα. Επίσης και άλλοι πλην γιατρών, ιδιαίτερα πιο μεγάλης ηλικίας, είχαν πτώση έως μηδενισμού των αντισωμάτων. Ένα άλλο περιστατικό που γνωρίζω είναι: γιατρός που εμβολιάστηκε πλήρως τον Ιανουάριο δεν ανέπτυξε αντισώματα (δεν είναι αφύσικο, διότι κάποιο ποσοστό δεν απαντά στο εμβόλιο) και αρχάς Μαϊου νόσησε αρκετά σοβαρά. Μετά τη νόσηση ελέγχθηκε αντισωματικά και είχε τεράστιους τίτλους αντισωμάτων σε σημείο που να ανησυχεί ο ίδιος από την υπερεπάρκεια αντισωμάτων. Όπως τα μηδενικά ή χαμηλά αντισώματα είναι πρόβλημα το ίδιο ισχύει και για την εξαιρετικά υψηλή πληθώρα αντισωμάτων. Στην ιατρική (όπως και στη ζωή βέβαια) τα άκρα δεν είναι καλά.