Φεβρουαρίου 14, 2022

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

Mία σημαντική μελέτη δείχνει ότι η προηγηθείσα λοίμωξη από SARS-CoV-2 προστατεύει από συμπτωματικές επαναλοιμώξεις από τον ίδιο τον ιό καθώς και τις μεταλλάξεις του, μεταξύ των οποίων και η omicron.

Πρόκειται για εθνική μελέτη που έγινε στο Qatar και δημοσιεύθηκε στο  The New England Journal of Medicine. Η προστασία ήταν έντονη κατά των alpha, beta και delta μεταλλάξεων και λιγότερο, αλλά πάλι αξιοσημείωτη, κατά της omicron.

Η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη επαναλοίμωξης ήταν: 90.2%  για την alpha, 85.7% για την beta, 92% για την delta και 56% για την omicron.

Η αποτελεσματικότητα κατά σοβαρής ή και θανατηφόρας επαναλοίμωξης ήταν 69.4% για την alpha, 88.0% για την beta, 100% για την delta, και 87.8% για τη μετάλλαξη omicron.


NEJM February 2022 DOI: 10.1056/NEJMc2200133


----------------------------------------

Πολύ καλά νέα. Ίσως δεν θα αρέσουν στους φανατικούς των εμβολίων, διότι είναι εμφανές ότι η προηγηθείσα λοίμωξη προστατεύει πολύ καλύτερα από τα εμβόλια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αρρωστήσουμε, αλλά δεν σημαίνει επίσης ότι πρέπει να αγνοούμε παντελώς αυτούς που νόσησαν και ιάθηκαν. Για την ελληνική πολιτεία αυτοί είναι ανύπαρκτοι. Μάλιστα στους νοσήσαντες δίνουν πιστοποιητικό μόλις για ένα τρίμηνο. Τέτοια έκπτωση της ιατρικής αλήθειας. Αυτή η μείωση της ιατρικής συνείδησης των υπηρετούντων την εξουσία θα μείνει στην ιστορία. Το ερώτημα είναι, γιατί το κάνουν οι γιατροί μας; Για τα λεφτά ή για άλλα;  Και όλοι επιμένουν (σύμφωνα και με τους διεθνείς οργανισμούς): εμβολιαστείτε παρά την προηγηθείσα νόσηση σας, θα έχετε καλύτερη άμυνα. Φυσικά με ένα εμβόλιο που σε 3-4 μήνες δεν προσφέρει τίποτε. 

Και κάτι άλλο που προκύπτει από την παραπάνω μελέτη. Ένας μεγάλο ποσοστό πολιτών στη χώρα μας  έχει εμβολιασθεί. Ένα επίσης ικανό ποσοστό πολιτών έχει νοσήσει. Και ένα ποσοστό νοσησάντων έχει επιπλέον εμβολιασθεί. Αν αθροίσεις όλα αυτά τα ποσοστά, τότε το σύνολο πρέπει να υπερβαίνει το 90%. Τι επιτέλους θέλει αυτή η επιτροπή για να μην πω η κυβέρνηση; Και βάζει πρόστιμα και τιμωρίες; Μήπως εξυπηρετεί ρήτρες και συμβόλαια; Δεν δικαιολογείται αλλοιώς τέτοια επιμονή. Πόσους πρέπει να εμβολιάσουν; Το 150% ;  Ας αφήσουν τη φύση να λειτουργήσει. Δεν βλέπουν που παρά την πίεση και επιμονή οι νεκροί αυξάνουν συνεχώς; Ποια η δικαιολογία γι αυτό;




2 σχόλια:

sonia είπε...

Καλησπέρα,

Προκαλεί επίσης εντύπωση και απορία γιατί σε όσους μπαίνουν στη χώρα πχ από Αμερική,Καναδά,Αυστραλία το πιστοποιητικό νόσησης είναι αποδεκτό έως 180 μέρες-ενώ εδώ οι ίδιες αρχές του τόπου το «λήγουν» σε 90 μέρες.Άλλον κορονοϊό έχουν εκεί;

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Καλημέρα,

Μα αγαπητή μου, ο ιός είναι ίδιος. Οι πολιτικοί διαφέρουν. Και δυστυχώς οι γιατροί ακολουθούν. Ευτελίστηκαν με αυτά που κάνουν. Που δέχονται να κάνουν. Με ποια επιστημονική λογική η φυσική ανοσία διαρκει 3 μόλις μήνες και η τεχνητή έξη και επτά μήνες; Οι πάντες όλοι (που λέει και ο κόσμος) μιλούν για απώλεια προστασίας από τα εμβόλια στο τρίμηνο περίπου. Μόνον η επιτροπή σοφών δεν το καταλαβαίνει αυτό. Και αντί να παραιτηθούν και να αφήσουν ένα κάποιο όνομα στον χώρο της ιατρικής κατακουρέλιασαν και ότι καλό είχαν χτίσει μέχρι τώρα. Ο κόσμος θα τους θυμάται με βδελυγμία. Κρίμα γιατί κάποιοι λίγοι ήσαν αξιοπρεπεις παλαιότερα.