Φεβρουαρίου 21, 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ - ΜΕ ΤΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ;

 Θα επανέλθω στο θέμα των ανεπιθυμήτων ενεργειών του εμβολίου.

Πρόσφατος πίνακας από το EudraVigilance (12-02-2022) 


Τα νούμερα πραγματικά εκπλήσσουν με το μέγεθος τους.

Από πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Το 26% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι τριπλά εμβολιασμένοι.
Από το 74% των ανεμβολίαστων ένα ποσοστό (που δεν διευκρινίζεται) διασωληνωμένων έχουν κάνει 2 δόσεις εμβολίου (ή ίσως μία, μάλλον σπάνιο).

Γιατί τα αναφέρω αυτά; Όχι φυσικά για να επηρεαστούν κάποιοι θετικά ή αρνητικά. Τώρα που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εμβολιαστεί το 80-85% περίπου των πολιτών δεν έχει νόημα η πολιτική ούτε υπέρ ούτε κατά των εμβολίων. 

Ωστόσο, τώρα αρχίζουν τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών πολίτες που δεν εμβολιάζονται και επίκεινται οι απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Βλέποντας λοιπόν τα ποσοστά των ήδη εμβολιασμένων, τις αρνητικές επιπτώσεις του εμβολίου στους ήδη εμβολιασμένους, τη σχεδόν παρόμοια συμπεριφορά  εμβολιασμένων και μή, την αδυναμία ανάπτυξης ανοσίας αγέλης, αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει στη σκέψη αυτών που επιβάλλουν τέτοιες τιμωρίες. Και μάλιστα όταν τα περισσότερα κράτη αίρουν τις όποιες απαγορεύσεις, και όταν ακόμη και ο μάντης κακών ειδήσεων Γκέϊτς αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η μετάλλαξη omicron έκανε καλύτερη δουλειά από το εμβόλιο. 

Θα ήθελα να πω ότι ο βιασμός της βούλησης του ανθρώπου είναι χειρότερος από τον φυσικό βιασμό. Και στο τέλος της ιστορίας ο χαμένος είναι πάντα ο βιαστής. Ας τα σκεφτεί καλά η επιτροπή των σοφών και όποιος άλλος αποφασίζει και ας πάρουν πίσω τα μέτρα. Είναι η μόνη λύση που τους απομένει για να σώσουν κάποια στοιχεία της αξιοπρέπειας τους. 
 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 22-02-2022 το ποσοστό των διασωληνωμένων και πλήρως εμβολιασθέντων ανέβηκε.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, το 73 %) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι (!!!) και το 27 % είναι πλήρως εμβολιασμένοι. - ΕΟΔΥ -

Κ. Σιακαβέλλας, παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Σήμερα άκουσα τον γίγαντα Κύπριο γραμματέα να λέει ότι το 85% του πληθυσμού έχει εμβολιασθεί πλήρως. Τότε γιατί χολοσκάνε; Με παρόμοια ποσοστά οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν και κινούνται ελεύθερα. Εμείς τι ψάχνουμε; Να εμβολιάσουμε και τις πέτρες;
Τώρα όσον αφορά το εμβόλιο, γιατί συνεχίζουν και μας λένε ότι ναι μεν θα νοσήσεις αλλά ελαφρά; Όταν ο 1 στους 3 διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένος πλήρως, πόσο ελαφρύ είναι αυτό το ελαφρά; Μιλάμε βέβαια για σήμερα, διότι αύριο ίσως γίνει ο 1 στους 2.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπιλ Γκέιτς ειπε "Sadly...the virus...it's done a better job of getting out to the world population than we have with vaccines". Δηλαδή "δυστυχώς, ο ιός έκανε καλύτερη δουλειά στην εξάπλωση στον παγκόσμιο πληθυσμό από ό,τι καναμε εμείς με τα εμβόλια". (και όχι ότι ευνόησε περισσότερο τον πληθυσμό, σε σχέση με τα εμβόλια, όπως εικάζω ότι εννοείτε).

Ελένη Ηρ. Ευσταθίου
Παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Κα Ευσταθίου,

Aνεξαρτήτως του τι εικάζει ή τι εννοεί έκαστος, ο ιός (η μετάλλαξη omicron στη συγκεκριμένη περίπτωση) είχε μια δουλειά, ένα σκοπό ας πούμε. Να μεταδοθεί στον πληθυσμό όπου θα προκαλούσε νόσηση, ήπια ή βαρύτερη. Κυρίως προκάλεσε ήπια νόσηση. Μαζί μ αυτή προκλήθηκε και φυσική ανοσία βέβαια.
Το εμβόλιο είχε σκοπό να προφυλάξει τα άτομα από τη νόσηση και να παρεμποδίσει την εξάπλωση του παθογόνου. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε και στους δύο αυτούς στόχους το εμβόλιο ουσιαστικά απέτυχε.

sonia είπε...

Καλημέρα,

Είμαστε σε μία καλύτερη φάση με τον ιό αντικειμενικά.Το βλέπουμε γύρω μας·δεν αρρωσταίνουν τόσοι πολλοί,όπως πριν δυο μήνες αλλά κι αυτοί που νοσούν, νοσούν ελαφρά.Αυτό είναι πολύ καλό νέο.Συμφωνούμε όλοι.

Η ερμηνεία που δίνεται όμως είναι διαφορετική.Οι υποστηρικτές του εμβολίου θεωρούν ότι είναι μεγάλη η συνεισφορά του σ αυτή την εξέλιξη.Λένε ότι είναι η τρίτη δόση αυτή που προστατεύει όσους νοσούν και Γι αυτό δεν νοσούν βαριά.Για όσους τριπλοεμβολιασμένους κινδυνεύουν;η απάντηση είναι ότι είτε είναι άτομα ιδιαίτερα επιβαρυμένα με άλλα νοσήματα είτε ότι είναι εξαιρέσεις.Ο κανόνας όμως είναι ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου προστατεύουν από θάνατο και βαριά νόσηση.

Όχι,δεν είναι έτσι ,αγανακτούν όσοι από την αρχή δεν πείστηκαν από το συγκεκριμένο προϊόν-μιλώντας για ειδικούς πάντα.Το εμβόλιο οφείλει να αποτρέπει και την απλή νόσηση και τη μετάδοση του ιού.Αλλιώς ποια η σκοπιμότητά του;Αν μάλιστα προσθέσουμε και το επικίνδυνο του πράγματος λόγω των παρενεργειών που αναφέρονται,πολλές,σοβαρές,θανατηφόρες…

Τελικά το εμβόλιο έβλαψε περισσότερο ή ωφέλησε;Αν το δούμε συνολικά εννοώ κι όχι κατά περίπτωση.
Αυτό που πρόσφερε άξιζε τον βαρύ φόρο που πληρώθηκε; Τα νούμερα που παραθέσατε κ.Καβαλιώτη είναι σοκαριστικά.Θα ήταν όμως πιο ανεκτά αν ξέραμε ότι αποφεύχθηκαν άλλα χειρότερα.Το θέμα είναι:αποφεύχθηκαν όντως;

Τα εμβόλια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση,πάντα ήταν.Άλλοι τα συμπαθούν πολύ,τα εμπιστεύονται.Πολλοί τα φοβούνται.Αναφέρομαι στους μη ειδικούς τώρα.Οπότε ήταν αναμενόμενο πολλοί να ενθουσιαστούν και να σπεύσουν κι άλλοι να πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να εκτεθούν στον ιό παρά να εμβολιαστούν..Οι πρώτοι αποδίδουν στην ευεργετική δράση του εμβολίου το ότι νόσησαν με συμπτώματα,παρά τις τρεις δόσεις-αλλά δεν κινδύνευσαν.
Η δεύτερη ομάδα αποδίδει στη βλαβερή επίδραση του εμβολίου οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα προέκυψε μετά τον εμβολιασμό.
Για μη ειδικούς είναι λογικές αυτές οι αντιδράσεις.

Περιμένουμε όλοι να υπάρξει κάποια μέρα ένα συμπέρασμα στο οποίο λίγο πολύ να συγκλίνουν όσοι γνωρίζουν από λοιμώξεις,εμβόλια και επιδημίες:ωφέλησε ή έβλαψε περισσότερο το εμβόλιο του κορονοϊού;
Ο ιός είναι ακόμα εδώ.Οι παρενέργειες του εμβολίου ακόμα καταγράφονται.Αποτελέσματα μελετών,όπως φαίνεται, θα ανακοινώνονται για χρόνια…οπότε η μέρα που θα ξέρουμε με σιγουριά αργεί.

Όσο όμως όλα είναι ακόμα με ερωτηματικό θα περίμενε κανείς μια πιο μετριοπαθή αντιμετώπιση του κράτους ως προς αυτούς που δίστασαν να εμβολιαστούν.Μπορεί να είχαν δίκιο τελικά…Πάντως είχαν καλούς λόγους για να διστάζουν.
Αν προσθέσουμε και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και παιδιάτρους που μόνο σ αυτό το εμβόλιο αντέδρασαν τόσο έντονα από την αρχή…δεν ξέρω…το να επιμένει κανείς με πείσμα στην αρχική του γνώμη και να μη μετακινείται ρούπι,να μη λαμβάνει υπόψιν τα νέα δεδομένα και να μην παραδέχεται ότι αυτό που φαινόταν σωστό πριν από καιρό δεν φαίνεται και τόσο σωστό τώρα…δεν είναι πάντα δείγμα ευφυΐας και δύναμης χαρακτήρα.

Σόνια Χριστοφορίδου




JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Χριστοφορίδου,

Σωστά τα λέτε, σωστές και οι απορίες και τα ερωτήματα σας. Πιστεύετε ότι όλα έχουν απάντηση αυτόν τον καιρό;
Η διαίρεση της κοινωνίας σε δύο μείζονες ομάδες ήταν ένα βασικό λάθος πολιτικής που καταλογίζεται στις κυβερνήσεις και στους ειδικούς που προσδέθηκαν στο άρμα της πολιτικής εξουσίας. Το πληρώνουμε ήδη το λάθος αυτό.
Τα εμβόλια καλώς ή κακώς έπρεπε να προστατεύουν ακόμη και από απλές νοσήσεις. Καλώς ή κακώς δεν το κατάφεραν. Τα εμβόλια επέφεραν σοβαρές βλάβες στους λήπτες- και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μελλοντικά. Το πόσοι σώθηκαν από τα εμβόλια δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζουμε, αλλά ούτε και να το υποθέτουμε. Από τη μια λοιπόν έχουμε απτές καταστάσεις, από την άλλη υποθέσεις. Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε να μάθουμε ποια ακριβώς ήταν η αληθινή επίπτωση των εμβολίων στη νόσο.
Όσον αφορά την τιμωρητική ενέργεια του κράτους προς τους ανεμβολίαστους, είναι όντως ανερμήνευτη. Τη στιγμή που εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τη μια μόνο πλευρά ως δημόσιο κίνδυνο. Είναι εξωφρενικό, για να μην πω σχιζοφρενικό και σίγουρα υποκρύπτει συμφέροντα. Και όπως πολύ έξυπνα το λέτε κι εσείς «…δεν είναι πάντα δείγμα ευφυΐας και δύναμης χαρακτήρα».