Φεβρουαρίου 05, 2024

ΑΠΟΡΙΕΣ

Έχω μια απορία. πόσοι παιδίατροι σήμερα έχουν δει ασθενείς με ιλαρά; Και αν ναι, πόσους ασθενείς άραγε έχουν δει; Τι θέλω να πω: τα κλασικά λοιμώδη νοσήματα έχουν περιοριστεί σε συχνότητα χωρίς να έχουν εκλείψει. Όταν λοιπόν δεν έχουν κλινική εμπειρία οι γιατροί, θα προκύψουν και διαγνωστικά λάθη αλλά και πλεονάζουσα θεραπεία. 

Το νοσοκομείο Λοιμωδών που νοσήλευε ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα,  θεωρήθηκε ότι δεν ήταν αναγκαίο (!)  και ότι επιπλέον ήταν οικονομικά ασύμφορο !!! Το κακό είναι ότι μαζί με το Λοιμωδών χάθηκε σιγά σιγά και η γνώση που μεταδιδόταν από "φουρνιά σε φουρνιά" γιατρών σε συνδυασμό με την κλινική εμπειρία των ασθενών. Και τώρα πολλές φορές γίνονται ασκήσεις επί χάρτου με οδηγίες για τον πληθυσμό. Από τα γραφεία. Δεν πειράζει. Αρκεί που ικανοποιείται ο Άδωνις.

 

2 σχόλια:

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Υπάρχει πολύ υποκρισία στην πολιτική και αυτοί που κόπτονται τόσα χρόνια ότι νοιάζονται για την υγεία μας στην πραγματικότητα νοιάζονται μόνο για τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί καίγονται για τη δική μας υγεία. Για τα ατομικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα φίλων τους ναι.