Μαρτίου 17, 2024

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕΤΑ ΝΟΣΗΣΗ

Δυο μελέτες που ανακοινώθηκαν προ ημερών σε συνέδριο στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι μετά νόσηση από COVID-19 τμήματα του ιού ή αντιγόνα παραμένουν:

- στο αίμα και τους ιστούς για πάνω από ένα χρόνο στη μία μελέτη

- στο αίμα για 14 μήνες και στους ιστούς για πάνω από δύο χρόνια, στην άλλη μελέτη

Αυτό ίσως εξηγεί, κατά τους συγγραφείς, και διάφορα συμπτώματα μετά την ίαση καθώς και τη συνεχή διέγερση του ανοσιακού συστήματος.     

EurekAlert: "COVID-19 virus can stay in the body more than a year after infection."

Univers. of California S. Francisco: "First Tissue Bank May Help Solve Mystery of Long COVID Misery."

The Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI). 3-6 March 2024 / Colorado USA


Η απορία μου: Αφού αυτό συμβαίνει στη νόσηση, τι εμποδίζει την ακίδα που παράγεται μετά τον εμβολιασμό να παραμείνει και αυτή στον οργανισμό, στο αίμα ή στους ιστούς; Βέβαια αυτό έχει αποδειχθεί, αλλά πολλοί το αμφισβητούν. Την αμφισβήτηση αυτή νομίζω ακυρώνουν οι δύο παραπάνω μελέτες.  



4 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀγαπητέ μου κ. Καβαλιώτη, κατ' ἀρχάς, σᾶς εὔχομαι καλήν καί εὐλογημένην Τεσσαρακοστήν.

Ἄν καί δέν εἶμαι ἰατρός, βρίσκω τό ἐρώτημά σας ἀπολύτως λογικόν. Ὡστόσον, σ' αὐτήν τήν χώραν ἡ λογική ἔχει πρό πολλοῦ καταργηθῆ. Ἐπιπλέουν οἱ φελλοί, οἱ Προδόται, οἱ ἀνθέλληνες, οἱ ἀντίχριστοι, οἱ ἀνώμαλοι καί γενικῶς τά ὄργανα τοῦ Σατανᾶ.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Καλή Σαρακοστή και από εμένα. Ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά πρώτα από όλα με την εν λόγω μελέτη που έγινε προφανώς για να μας εξηγήσει- δικαιολογήσει, το long covid το οποίο εγώ ακόμα δεν το έχω δεί, όχι βέβαια σε παιδί πού έχω άποψη λόγω ειδικότητας ότι δεν υπάρχει,αλλά ούτε και σε ενήλικα.
Δεν αμφισβητώ βέβαια ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ την ύπαρξη του long covid στους ενήλικες αλλά για να μην το έχω δει ακόμη πρέπει να ειναι πολύ σπάνιο
Αντλώντας πάντα εμπειρία και γνώση, κατά κύριο λόγο από το ιατρείο και πολύ λιγότερο απο τις μελέτες δυστυχώς,ενώ έχω ακούσει για πάρα πολλά παράξενα περιστατικά συνδεδεμένα χρονικά μετά τον εμβολιασμό δεν μου έχει τύχει long covid σε ενήλικα.
Των παραπάνω περιστατικών που ήταν συνδεδεμένα χρονικά με τον εμβολιασμό το πλήθος και η συνεχής επανάληψη μου δείχνουν ότι η σύνδεση δεν είναι μόνο χρονική αλλά και αιτιολογική, δηλαδή δεν έτυχαν αλλά ο εμβολιασμός τα προκάλεσε.
Τώρα κάποια ερωτήματα που με ταλανίζουν: Πόσο χρόνο μετά τη νόσηση μπορείς να αποδώσεις μία νοσολογική οντότητα οτι οφείλεται στον covid.
Παλιά έπρεπε να έχει άμεση χρονικη σχέση ή εξειδίκευση, πχ γρίππη χρονικά σχεδον μαζί ή 15 μέρες εγκεφαλιτιδα ανεμευλογια πνευμονία, παρεγκεφαλιδικη αταξία, ιλαρά πνευμονία υποξεια πανσκληριτικη εγκεφαλιτιδα 10 15 χρόνια μετα εξειδίκευση
Το φλέγον, πόσο χρόνο μετά μπορείς να πεις οτι μία οντότητα νοσολογική οφείλεται στο εμβόλιο; ;;
Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος Πάτρα

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Kαλημέρα

Η Long COVID-19 πρέπει να είναι υπαρκτή οντότητα στην οποία αποδίδονται περί τα 200 συμπτώματα. Συνέχιση κάποιων από αυτά εντός τριμήνου από τη νόσηση και παραμονή τους αυτών ή και άλλων έως και ένα χρόνο (κατά κάποιους έως και 2 χρόνια). Πρέπει να είναι μια τυρρανική κατάσταση, που συνήθως όμως οι γιατροί (εδώ τουλάχιστον) δεν τη συνδυάζουν με την αρχική νόσηση. Το γιατί συμβαίνει είναι λίγο θολό, το ότι και η γρίπη μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο συζητείται.

Σε όλες τις λοιμώξεις οι επιπλοκές και οι παρενέργειες συμβαίνουν εντός κάποιων ημερών, όπως σωστά είπατε. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που αφορούν βραδείες εκδηλώσεις μακράν της νόσου. Πολύ περισσότερο αυτό πρέπει να συμβαίνει στον κορωνοϊό που δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς παραμένει στον οργανισμό.

Τώρα όσον αφορά το εμβόλιο, εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολο. Εκεί υπερισχύει η χρονική συσχέτιση σε συνδυασμό με τη στατιστική συσχέτιση κάποιου συμβάντος με τον γενικό πληθυσμό. Συνήθως η περίοδος αυτή είναι μια εβδομάδα και επεκτείνεται γενικώς στις 30-40 ημέρες. Στον κορωνοϊό είναι άγνωστη η διάρκεια παραμονής και παραγωγής της ακίδας, άρα μπορεί να έχουμε και μεταγενέστερες επιπλοκές (κάτι που το βλέπουμε έστω και πρακτικά). Ας μην ξεχνάμε πως η ακίδα μπορεί να προκαλέσει και επιγενετικές μεταβολές, πολλές από τις οποίες εμφανίζονται στην επόμενη γενιά, δηλ. κληρονομούνται.

Δεν ξέρω αν σας έλυσα τις απορίες σας. Ελπίζω να περάσατε καλά εκεί στην Πάτρα με το ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού. Τώρα συγκράτηση και υπομονή.