Ιουλίου 16, 2024

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι Αμερικανοί προειδοποιούν ότι η Γενιά Χ (Gen X) πρόκειται να εκτεθεί στο μεγαλύτερο κύμα κακοηθειών από οποιαδήποτε άλλη γενιά στο παρελθόν. Τα ποσοστά νόσησης αναμένονται να είναι υψηλότατα. 

Ως γενιά Χ αναφέρονται τα άτομα που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 60 έως τις αρχές της δεκαετίας του 80 (από το 1965  έως το 1981).  

Scientific America 15-07-2024



Εκτιμήσεις, πιθανότητες, στατιστικές. Ίσως δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι. Η γενιά αυτή μεγάλωσε εν μέσω περιόδου ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων. Το τίμημα των τεχνολογικών αυτών θαυμάτων ήδη είναι εμφανές. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το κύμα των κακοηθειών λόγω πανδημίας και εμβολίου, τότε το μέλλον δεν διαγράφεται ρόδινο. Εκτός και αν η επιστήμη κάνει κάποιο ιατρικό άλμα και μπορέσει να αντιμετωπίσει τη μάστιγα αυτή. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Κάποτε τον πλανήτη κατέκλυζε η φυματίωση. Σανατόρια, δίαιτες, διατροφές, και μετά φάρμακα και εμβόλιο. Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι αιώνες, πλην όμως η φυματίωση παραμένει το πρώτο αίτιο θνητότητας από λοιμώξεις στον πλανήτη.  


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: