Σεπτεμβρίου 26, 2024

ΟΙ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Αναμφίβολα η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε μια περίοδο δυσχερή για όλους, μια περίοδο κατά την οποία επεβλήθησαν μέτρα άσχετα με την ιατρική επιστήμη, μια περίοδο όπου προφανώς έγιναν πολλές δοκιμές και πειραματισμοί.

Στην Ιστορία τέτοιες περίοδοι είναι γνωστό ότι αποτελούν ευκαιρία ανάδειξης περίεργων ή αφανών μέχρι τότε προσώπων και «προσωπικοτήτων» καθώς και μοναδική ευκαιρία πλουτισμού μέσω παραδόξων φαρμάκων, θεραπευτικών πρωτοκόλλων και εντυπωσιακών (τουλάχιστον στους τίτλους) δημοσιευμάτων.

Ακριβώς αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη πανδημία. Άνθρωποι παντελώς άγνωστοι, χωρίς καν ειδίκευση μερικές φορές, βγήκαν και διαφήμιζαν του κόσμου τα σκευάσματα σε δοσολογίες εξωπραγματικές. Και ενώ η επιστήμη προσπαθούσε να βγεί από τον ίλιγγο των νέων δεδομένων, μιας νέας λοίμωξης, από ένα νέο ιό, οι σοφοί πρακτικάριοι της ιατρικής και παραϊατρικής έδιναν λύσεις για τα πάντα. Γνώριζαν τα πάντα, ακόμη και θέματα που η ιατρική δεν μπορούσε να τα ακουμπήσει ή να τα λύσει. Η ουσία είναι ότι αυτοί πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τον φόβο των ανθρώπων, αλλά δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν οι λήπτες των διαφόρων σκευασμάτων και παρασκευασμάτων.

Εκτός αυτών υπήρχαν και οι «συγγραφείς» διαφόρων εντύπων που στόχευαν στα φοβικά υποσυνείδητα του κόσμου. Συνήθως μεταφραστές ξένων εντύπων ή συλλέκτες-εκδότες  κειμένων άλλων συγγραφέων, έβαζαν τεχνηέντως το όνομα τους ως να ήταν οι ίδιοι συγγραφείς. Στόχος και εδώ το χρήμα φυσικά.

Στην περίοδο της πανδημίας ουδείς αρνείται ότι έγιναν φοβερά και τρομερά πράγματα. Αλλά αυτά έγιναν και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο πλευρές είναι υπεύθυνες και θα λέγαμε ένοχες για διαφορετικά η κάθε μία θέματα. Και αν σήμερα είναι δεδομένο και αντιληπτό ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού ήταν καταστρεπτικό και επεβλήθη βιαίως,  υπάρχει ακόμη ένα δεδομένο που αφορά όλα τα εμβόλια πλέον. Οι κύριοι κύριοι που παριστάνουν τους γνώστες των πάντων, με την απόλυτη ημιμάθεια που έχουν καταστρέφουν και ακυρώνουν ουσιαστικά όλα τα υπάρχοντα και τα μελλούμενα να έρθουν εμβόλια. Θεωρούν a priori επικίνδυνο ό,τι θα κυκλοφορήσει. Αγνοώντας, εσκεμμένα ή μη, ότι η ιατρική βαδίζει πλέον στους διαδρόμους - πλατφόρμες των mrna εμβολίων, και ότι η ελπίδα θεραπείας των διαφόρων μορφών καρκίνου βασίζεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία, διέγραψαν με μια μονοκονδυλιά την τεχνολογία ως άκρως επικίνδυνη. Μη γνωρίζοντες καν ποιες βελτιώσεις θα υποστεί αυτή η τεχνολογία ώστε να μην προκαλεί όσα προκάλεσαν τα αρχικά σκευάσματα. Λίγο ιστορία της ιατρικής να διάβαζαν θα έβλεπαν ότι αυτό γινόταν πάντα. Το αρχικό διορθωνόταν συνεχώς ώσπου να φτάσουν στην τελική τρέχουσα μορφή. Η απόσυρση εμβολίων από τις ίδιες τις εταιρείες αυτό δεν σημαίνει; Η τροποποίηση του mrna αυτό δεν σημαίνει; Όλοι επιζητούν το καλύτερο που πολλές φορές δεν επιτυγχάνεται εξ αρχής. 

Η ζημία συνεπώς που προκαλούν οι επίδοξοι αυτοί «επιστήμονες» (μεταξύ των οποίων και "ακαδημαϊκοί"  δάσκαλοι) στην εμβολιαστική ιδέα είναι πολύ μεγάλη. Από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Και φυσικά η ενίσχυση του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι εξίσου σημαντική και βλαπτική.

Βλέπουμε λοιπόν ότι και από τις δύο πλευρές υπήρξαν και υπάρχουν ακρότητες. Στόχος, επαναλαμβάνω, όχι ο ταλαίπωρος και φοβισμένος πολίτης, όχι πως θα τον σώσουν από από τη νόσο ή από την πρωτείνη του εμβολίου, αλλά στόχος είναι ο προσπορισμός χρήματος. Πως κατάντησε η ιατρική αλλά και οι άνθρωποι γενικότερα!  



Δεν υπάρχουν σχόλια: