Μαρτίου 01, 2021

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ

Από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ο κορωνοϊός όλοι οι επίσημοι φορείς έβαλαν τα δυνατά τους για να μας τρομοκρατήσουν. Και θα μιλήσω για τους δικούς μας φορείς. Λες και ηδονίζονταν να μας φοβίζουν.  Έλεγαν τερατώδη πράγματα, παρουσίαζαν τη λοίμωξη σαν κάτι το εξωπραγματικό, σαν κάτι το καταστροφικό, το μη αντιμετωπίσιμο. Κάθε μέρα τρομολαγνεία, διασωληνώσεις, θάνατοι, εντατικές, μέτρα απίστευτα, στέρηση ελευθεριών, πρόστιμα και τιμωρίες, διάλυση της οικονομίας. Για μια λοίμωξη που με βάση τα δικά τους στοιχεία έχει γενική θνητότητα 0,06%. Επαναλαμβάνω, 0.06%. Τη δική τους αδυναμία να ενισχύσουν και να στηρίξουν το ΕΣΥ την μεταβίβασαν στον κόσμο, τον φίμωσαν, τον έκλεισαν στα σπίτια και έθεσαν μέγιστο στόχο να εμβολιάσουν τους πάντες, μήπως κατά λάθος αντιμετωπίσουν τον ιό. Και αφού εμβολιάσουν, τονίζουν ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει τα μέτρα !

Αλλά και όσοι αρρώστησαν κι αυτοί εμβόλιο. Γιατί άραγε; Κανείς δεν εξηγεί. Δηλ. έπλενες χέρια, κρατούσες αποστάσεις, φορούσες μάσκα και για κάποιο λόγο αρρώστησες. Ανέπτυξες αντισώματα. Δεν φτάνει. Θα κάνεις και δυο δόσεις εμβολίου. Χρειάζεσαι κι άλλα αντισώματα. Δεν  φτάνει. Θα συνεχίσεις να πλένεις τα χέρια, να κρατάς αποστάσεις και να φοράς μάσκα. Δεν φτάνει. Θα συνεχίσεις να είσαι έγκλειστος κοκ. Μα πάνε καλά  οι άνθρωποι;

Το χειρότερο όλων, εκτός του φόβου και του πανικού. Προκάλεσαν και έναν διαχωρισμό των πολιτών, ένα διχασμό του κόσμου. Πολίτες της μίας ή της άλλης κατηγορίας. Νοσήσαντες και μη. Τώρα θα γίνει και τρίτη κατηγορία. Οι εμβολιασμένοι. Έχετε προσέξει πως αποφεύγουν τους νοσήσαντες και πως τους κοιτούν; Και αυτό το κάνει όχι μόνον ο κόσμος ο μη γνώστης. Το κάνουν και γιατροί που υποτίθεται ότι οφείλουν να γνωρίζουν. Υπάρχουν λοιπόν οι στιγματισμένοι και μη. 

Ακούστε και ένα σημερινό περιστατικό. Το παιδί στο δημοτικό. Με μάσκες βέβαια στο μάθημα, κάπως δυσκολεύτηκε στην ανάσα του, λίγο ζαλίστηκε και η δασκάλα φώναξε τη μάνα. Ακούστε τι της είπε: «πάρε το παιδί στο σπίτι. Κάνε ένα τεστ για κορωνοϊό. Αυτά τα συμπτώματα είναι του κορωνοϊού (ποια συμπτώματα; Η ζάλη;). Αν είναι θετικό θα μου το πεις εμπιστευτικά. Εγώ δεν θα πω ποιος αρρώστησε αλλά θα κλείσω το τμήμα».

Φυσικά έγινε επεισόδιο με μάνα και δασκάλα. Λες και το παιδί είχε λέπρα ή χολέρα. Ακόμη και άρρωστο να ήταν, αυτό θα σήμαινε μια λοίμωξη του αναπνευστικού. Καταλαβαίνετε, που οδήγησαν τον κόσμο. Να αποφεύγει τον άρρωστο, ο οποίος πρέπει να κρύβεται και η οικογένεια του να μην μιλά για το συμβάν. Για μια λοίμωξη με θνητότητα 0.06% .

Όλοι όσοι δημιούργησαν τον πανικό πρέπει να ντρέπονται που οδήγησαν εκεί τα πράγματα. Περισσότερο όμως πρέπει να ντρέπονται οι γιατροί που συναινούν σε τέτοιες συμπεριφορές και πολλές φορές μάλιστα τις επαυξάνουν.

Αλήθεια γιατί αυτό δεν έγινε ποτέ για τη γρίπη, για τη μηνιγγίτιδα, για τη φυματίωση, για τον καρκίνο, για την ιλαρά κλπ κλπ;  Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά σήμερα; Μήπως με τον λαό έγκλειστο και φοβισμένο είναι πιο εύκολο να περνάνε διάφορα μέτρα; Λέω, μήπως.



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Γιατί πουλάμε φόβο αφεντικό;
Για να εμπορευθούμε μετά την ελπίδα...