Μαρτίου 13, 2021

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Όμως με τον κορωνοϊό υπάρχει κάτι παράξενο. Ναι, δεν είναι υποχρεωτικός αλλά επιχειρείται η επιβολή του εμβολίου με κάθε μέσον. Άμεσα ή έμμεσα. Παρακάτω είναι μια επιστολή που στάλθηκε αυτές τις μέρες, από γιατρό υπεύθυνο ανάλογου τμήματος, στο προσωπικό μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Είναι μια πίεση, ένας ψυχολογικός πόλεμος σε υγιειονομικούς ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Φαίνεται δεν πάνε καλά τα πράγματα εκεί. Το θέμα είναι ότι εκτός του ύφους της επιστολής, αυτή περιέχει και ανακρίβειες (εσκεμμένα ή όχι δεν ξέρω). 


"Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Ως ..........., ως Γιατρός, αλλά και για πολλούς από σας ως φίλη, μετά τόσα χρόνια καλής συνεργασίας, θεωρώ ότι πρέπει και μπορώ να σας απευθύνω μια έκκληση:

Σε εσάς που εμβολιαστήκατε: Να γίνετε ένθερμοι κήρυκες των πλεονεκτημάτων και της ασφάλειας που παρέχουν τα εμβόλια - τα πάσης φύσεως εμβόλια, όπως αυτό της γρίπης που κάνουμε κάθε χρόνο, αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό για τον κορωνοϊό, που τόσο μας ταλαιπωρεί.

Εσείς που αρνηθήκατε τον εμβολιασμό: ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ  ΣΟΒΑΡΑ! Δεν θέλω να πιστέψω ότι ανάμεσά σας υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού.  Υποθέτω ότι αρνηθήκατε από μια βεβαιότητα για την καλή σας υγεία ή από έναν φόβο για το «άγνωστο» εμβόλιο, που έγινε «βιαστικά». Τώρα όμως έχουν πλέον εμβολιαστεί σχεδόν 1.5 εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα, με μηδενικές επιπλοκές.

Πέρα όμως από την ατομική σας προστασία με τον εμβολιασμό, πρέπει να σκεφτείτε ότι εργάζεστε σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου, όπου εύκολα μπορείτε να μολυνθείτε είτε από ασθενή είτε από άλλον εργαζόμενο-φορέα, όπως το είδαμε αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες. Το κυριότερο όμως είναι η ατομική σας ευθύνη, ως υγειονομικοί, απέναντι στον μη covid ασθενή που νοσηλεύετε, γιατί μπορείτε εσείς, ως ένας ασυμπτωματικός-φορέας να του μεταδίδετε τη νόσο. 

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, άμεσα για να περιορισθεί ο κορωνοϊός και για να γυρίσουμε όλοι σύντομα στη φυσιολογική μας ζωή, όπως την ονειρευόμαστε. Εύχομαι το καλύτερο για όλους σας!

Φιλικά

................................" 


Λοιπόν:

1. Η επιστολή σαν επιστολή δεν θα έπρεπε να σταλεί. Μπορούσε να λεχθούν τα ίδια πράγματα στο προσωπικό κατ ευθείαν. Μεγάλοι άνθρωποι είναι και είναι και υγιειονομικοί.

2. Η άρνηση του εμβολίου δεν σημαίνει και άρνηση του ιού. Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα. 

3. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και ως τέτοια απαιτεί συναίνεση, άρα δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός.

4. Στην Ελλάδα δεν έχουν εμβολιασθεί 1.500.000 άτομα αυτή τη στιγμή. 

5. Οι μηδενικές επιπλοκές που αναφέρει η επιστολή, είναι μάλλον σχήμα λόγου. Κανένα εμβόλιο δεν έχει μηδέν επιπλοκές, ακόμη και το πιο τέλεια κατασκευασμένο.

6. Ο συντάκτης της επιστολής εγγυάται τη μηδενική επιπλοκή; Και αναλαμβάνει την αποζημίωση για τυχόν επιπλοκή; Οι εταιρείες πάντως δεν αναλαμβάνουν (βάσει συμβολαίου). 

7. Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό, μάλλον την φαντάζεται ο επιστολογράφος. Ας  την ξεχάσει προς το παρόν. 



3 σχόλια:

Giorgos είπε...

Επίσης, τα πάσης φύσεως εμβόλια όπως αναφέρει η ..επιστολή, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τα εν λόγω εμβόλια καθώς αυτά δεν έχουν καν αδειοδοτηθεί πλήρως (2023). Πώς είναι δυνατόν να ζητάνε να γίνουν οι ήδη εμβολιασμένοι ‘ένθερμοι κήρυκες των πλεονεκτημάτων’ που παρέχουν εμβόλια τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως;
Σε ποιά πλεονεκτήματα αναφέρονται άραγε;
Οι ίδιοι μας λένε καθημερινά πως αυτά τα εμβόλια δεν μας θωρακίζουν και δεν μας προφυλάσσουν καν! Εφόσον με ή χωρίς εμβόλιο λοιπόν μπορεί να κολήσουμε και να μεταφέρουμε την ίωση, ας μην γίνουμε πειραματόζωα και ας μην ‘μεταλλαχθούμε’ σε χαρτονομίσματα στις τσέπες των ολίγων.

Άννα Τουμανίδου είπε...

Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι πολιορκουμαστε με κάθε τρόπο.. ψυχολογικό, οικονομικό, κοινωνικό...
Τέτοιου είδους ψυχολογικού εκβιασμού και δημιουργίας τύψεων...δεν έχει υπάρξει τόσο φανερά...και μάλιστα ούτε τώρα αντιδραμε. Τι άραγε να περιμένουμε να μας συμβεί; Θα πρέπει να φτάσουμε στο τέλος του τεστ αντοχής και ανοχής; Γιατί;

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Μ. Παπασιδέρη
κ. Α. Τουμανίδου

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας. Αντίδραση από τον κόσμο δεν βλέπουμε. Όμως πιστεύω ότι όταν αποφασίσει να αντιδράσει ο κόσμος τότε θα έχουμε δυναμική έκρηξη.