Μαρτίου 17, 2021

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Η αμφισβήτηση που ξέσπασε αυτές τις μέρες για ένα από τα κυκλοφορούντα εμβόλια οδήγησε στην προσωρινή αναστολή χορήγησης του λόγω πιθανών ανεπιθυμήτων ενεργειών. Σε πολλές χώρες. Σωστό ή λάθος; Ποιος να ξέρει; Ο χρόνος θα δείξει. Στην ιατρική (και στη ζωή γενικώς) όλα έχουν το τίμημα τους. Τα εμβόλια σίγουρα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Όμως η χρονική ακολουθία δεν σημαίνει πάντα αιτιολογική συσχέτιση. Πιο απλά ένα συμβάν μετά εμβολιασμό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε αυτό οφείλεται στο εμβόλιο. Βέβαια δεν σημαίνει και ότι δεν οφείλεται στο εμβόλιο. Χρειάζεται και μελέτη και παρακολούθηση επί μακρόν.

Θεωρώ απαράδεκτη την ευκολία με την οποία βγαίνει ο πάσα ένας στην τηλεόραση ή στον τύπο και διαλαλεί ότι δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για συσχέτιση εμβολίου και παρενέργειας. Το έχουν κάνει και για προηγηθείσες ανεπιθύμητες ενέργειες. Από που το διαπίστωσαν σε μία μέρα μόλις οι πάσης φύσεως ειδικοί ; Μπορεί έτσι να είναι. Αλλά αυτοί πότε πρόλαβαν και μελέτησαν το θέμα; Κι αν δεν είναι έτσι;

Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με λοιμώξεις και εμβόλια ποτέ μου δεν άκουσα να αποδίδουν ευθύνες στα εμβόλια. Όλα είναι καλά και αθώα. Σε γενικές γραμμές έτσι είναι αλλά ας δείξουν και κάποιον αυτοσεβασμό οι έγκριτοι επιστήμονες μας. Αν αποδειχθεί κάτι κατά του εμβολίου τι θα λένε πάλι; Ξανά κολοτούμπα; Όπως κι άλλες φορές στη διάρκεια της πανδημίας. Για όλους αυτούς που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό ή παρουσίασαν κάτι, δεν έφταιγε το εμβόλιο. Όμως για όλους αυτούς που πέθαναν ή παρουσίασαν κάτι σοβαρό μετά νόσηση, ήταν υπεύθυνος ο κορωνοϊός και όχι το υποκείμενο νόσημα. Από τη μια εμβόλιο δεν φταίει για τίποτε. Από την άλλη ο κορωνοϊός φταίει για όλα. 

Δεν παίρνω θέση για το εμβόλιο. Ούτε αν φταίει είναι εύκολο να αποδειχθεί ούτε ότι δεν φταίει. Η προσωρινή διακοπή χορήγησης δεν ήταν λάθος. Το λάθος είναι ότι έπρεπε να επιβληθεί σε όλα τα κράτη ή σε κανένα.  Κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αμφιβολία που γεννιέται στον πληθυσμό; 

-------------------------------------------

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

  • Τα εμβόλια έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες
  • Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο
  • Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όμως έχουν πολύ μικρή συχνότητα
  • Οι συνέπειες ενός νοσήματος σε μαζική κλίμακα είναι πολύ μεγαλύτερες και χειρότερες από τις συνέπειες ενός μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού
  • Εφαρμόστε την φαρμακοεπαγρύπνηση
  • Καταγράφετε κάθε περίεργο σύμβαμα που θα εμφανισθεί χρονικά εγγύς του εμβολιασμού
  • Αναφέρετε κάθε τι που δεν σας ταιριάζει με τον εμβολιασμό, στους αρμόδιους ιατρικούς φορείς
  • Μη διστάζετε να στέλνετε τις ανάλογες κάρτες στις αρμόδιες αρχές
  • Μην σας αναστέλλουν τυχόν αλλότριες της επιστήμης μικροεξυπηρετήσεις
  • Σεβαστείτε το λειτούργημα σας, τον άρρωστο σας και τον επόμενο λήπτη του εμβολίου
  • Η αναφορά δεν σημαίνει απόδειξη
  • Ουδείς θα σας ψέξει για την αναφορά - πολλοί θα σας κατηγορήσουν για την αποσιώπηση τυχόν ανεπιθύμητης ενέργειας
  • Μόνον με τη συλλογή και μελέτη τέτοιων συμβαμάτων μπορούν να εξαχθούν ακριβή        συμπεράσματα περί της επικινδυνότητας ή μη των εμβολίων

                                                                                                Από το βιβλίο

                                                             " Ι.Θ. Καβαλιώτης: Εμβόλια - δεδομένα, θέσεις και αντιθέσεις "



2 σχόλια:

tzortzak είπε...

Αγαπητέ κ. Καβαλιώτη,

στη Νορβηγία πρόσφατα 3 άτομα (κάτω των 50 ετων, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία) που έκαναν το εμβόλιο της astra zeneca εμφάνισαν σοβαρότατες παρενέργειες (θρομβώσεις)και μια από αυτούς ήδη, δυστυχώς πέθανε πριν λίγες μέρες.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Οσλο που δημοσιοποιήθηκε στα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης προχτες (18.3.2021) με επικεφαλής τον Pal Andre Holme, έδειξε ότι ‘οι θρομβώσεις προκαλούνται από μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση, που παράγει ειδικά αντισώματα τα οποία, με τη σειρά τους, «πιέζουν» τα αιμοπετάλια, και σε κάποιες περιπτώσεις αυτη η «πίεση» οδηγεί σε θρομβώσεις . Στις δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός. Εξετάζοντας τους 3 νοσοκομειακούς (κάτω των 50 ετών και οι 3) που παρουσίασαν σοβαρό πρόβλημα θρομβώσεων και μια από αυτούς πέθανε, είπε ότι η αιτία βρέθηκε. Τίποτα εκτός από το εμβόλιο δε μπορεί να ερμηνεύσει γιατί τα άτομα είχαν αυτή την αντίδραση του ανοσοποιητικού δήλωσε.

Οταν ο Holme ρωτήθηκε πως ξέρει ότι τίποτα άλλο δεν προκάλεσε την υπέρμετρη αντίδραση του ανοσοποιητικού απάντησε: ‘Δεν υπάρχει τίποτα στο ιστορικό των ασθενών που να μπορεί να προκαλέσει τόσο ισχυρή ανοσοποιητική απόκριση. Είμαι πεπεισμένος ότι τα αντισώματα που βρήκαμε είναι η αιτία και δε βλέπω άλλη εξήγηση πέρα από το εμβόλιο που να το πυροδοτεί’.

Γιώργος Τζωρτζακάκης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Έτσι είναι έστω κι αν δεν τα δέχονται οι υπεύθυνοι. Το πλήρες φάσμα τυχόν ανεπιθυμήτων ενεργειών θα το δούμε πολύ αργότερα.