Ιανουαρίου 11, 2009

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλιευμένο από το Διαδίκτυο σε site ιατρού με φωτογραφίες – βιογραφικά – τηλέφωνα ημέρας και νυκτός, τα νοσοκομεία προϋπηρεσίας κλπκλπ διαφημιστικά.

1. «Υπάρχουν παράγοντες και νοσήματα που προδιαθέτουν στην εμφάνιση λοίμωξης από μηνιγγίτιδα. Τα νοσήματα αυτά πρέπει να θεραπεύονται έγκαιρα με επάρκεια και οι παράγοντες που αφορούν την διατροφή και το περιβάλλον πρέπει να αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατόν.»
Θαυμάστε ελληνικά. Η μηνιγγίτιδα είναι η ίδια λοίμωξη. Δεν παθαίνεις λοίμωξη από τη μηνιγγίτιδα αλλά από το άλφα ή βητα μικρόβιο. Τώρα ποιος είναι ο παράγοντας του περιβάλλοντος που όταν τον αποκαταστήσεις σύντομα θα γλυτώσεις από τη μηνιγγίτιδα, εγώ δεν το ξέρω.

2. Μεταξύ βέβαια των παραγόντων που πρέπει να αποκατασταθούν, αναφέρονται και: η σπληνεκτομή, η ανεπάρκεια συμπληρώματος, το AIDS.
Πως άραγε θα αποκατασταθούν;

3. «Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας διατίθεται, δεν είναι δραστικό έναντι αρκετών μορφών μηνιγγίτιδας και επιφυλάσσεται σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου.»
Αυτά μάλλον δεν είναι ελληνικά, ούτε φυσικά και διαφωτιστικά και βέβαια δεν επιφυλάσσεται κανείς να απαντήσει.

4. «Γενικά μέτρα τόνωσης του οργανισμού, όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η σωστή διατροφή, η αποφυγή ψυχικής και σωματικής καταπόνησης, ο επαρκής ύπνος, συντελούν στην πρόληψη γενικώς των λοιμώξεων και ειδικώς της μηνιγγίτιδας».
Όντως έχει ενδιαφέρον. Αν κοιμάσαι πολύ γλυτώνεις ειδικά από τη μηνιγγίτιδα, αν έχεις καταπονηθεί ψυχικά γιατί μάλωσες με όλους ή τα χάλασες με τον δεσμό σου, μπορεί να είσαι ευπρόσβλητος από μηνιγγίτιδα.

Μήπως πρέπει να προσέχουμε λίγο παραπάνω τι γράφουμε αλλά και τι διαβάζουμε;
Καλή η διαφήμιση αλλά πολλές φορές εκθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: