Αυγούστου 01, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΧII / ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Διακοπές σημαίνει όχι επαφή με δίκτυο και ΜΜΕ. Και έτσι έγινε. Επειδή όμως η νέα γρίπη είναι στο συνεχές επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρακολούθησα το κομμάτι αυτό ορισμένες φορές στις ειδήσεις.


Τα λίγα που άκουσα έφτασαν. Πανσπερμία δηλώσεων, απόψεων, υποθέσεων, χρονικών ορίων για το εμβόλιο (για το οποίο μιλούσαν και γιατροί τελείως αναρμόδιοι),. Σενάρια επί σεναρίων, τόσα τα χιλιάδες κρούσματα, τόσα τα κρεβάτια, τόσοι θα πεθάνουν τόσοι θα ζήσουν. Έλεος . Τα μαθηματικά μοντέλα (οφείλουν να το ξέρουν, και το γνωρίζουν πιστεύω οι ειδικοί) σε μικρό ποσοστό επαληθεύονται.

Νομίζω ότι χρειάζονται 2 πράγματα
1. Ψυχραιμία. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου από μια απλή ίωση
2. Να απαγορεύσει το Υπουργείο οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ. Να ορίσει 2-3 επίσημους φορείς και να κάνουν δηλώσεις ΜΟΝΟΝ αυτοί οι φορείς.

Πιστεύω ότι έτσι θα ηρεμήσουν τα πράγματα.


Βλέπετε τι έγινε με τα εμβόλια. Εξαφανίστηκε λένε το πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο. Το οποίο ποιος ξέρει που θα γίνει. Σε αυτούς που το χρειάζονται ή στον κάθε ένα; Σε ηλικίες που έχει ένδειξη ή σε κάθε ηλικία; (εννοώ τώρα το παιδιατρικό εμβόλιο).


Η υπόθεση μού θυμίζει τα γάλατα που εξαφανίστηκαν όταν συνέβη το ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Επίσης τα ράφια των καταστημάτων που αδειάζουν αστραπιαία από τρόφιμα σε κάθε κίνηση του εγκέλαδου.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: