Οκτωβρίου 23, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ / ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ - XXI

Η ελληνική Επιτροπή Πανδημίας για τη νέα γρίπη αποφάσισε σήμερα τα εξής όσον αφορά τον εμβολιασμό:
1. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 10 έως τις 25 Νοεμβρίου.
2. Θα αφορούν αρχικά την πρώτη υψηλού κινδύνου ομάδα πληθυσμού, δηλ. τους χρόνιους πάσχοντες, όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας (ανεξαρτήτου ηλικίας), τις εγκύους του δευτέρου και τρίτου τριμήνου (ιδιαίτερα, όσες αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας στην εγκυμοσύνη τους), όσους φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών και το μεγαλύτερο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
3. Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά κατά σειρά προτεραιότητας τις εξής ηλικιακές ομάδες: υγιείς άνδρες και γυναίκες 15-40 ετών, υγιείς ενήλικες 40-50 ετών και στη συνέχεια όσοι βρίσκονται στη δεκαετία μεταξύ 50 και 60.
4. Τελευταία κατηγορία πολιτών που θα εμβολιαστούν, αφορά τα υγιή άτομα κάτω των 15 ετών και άνω των 65 ετών.
5. 'Οσοι θα εμβολιαστούν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα κάνουν μόνο μια δόση του εμβολίου.
6. Δύο δόσεις του εμβολίου θα κάνουν όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και η ηλικία τους είναι κάτω των 10 δέκα και άνω των 60 ετών.
7. Το εμβόλιο φαίνεται ασφαλές.

2 σχόλια:

Βενιέρης Φραγκίσκος είπε...

Δηλαδή θα εμβολιασθούν και βρεφάκια με συγγενείς καρδιοπάθειες και άλλα χρόνια προβλήματα από 6 μηνών και πάνω ? Ευχαριστώ.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Μα αυτά τα παιδιά ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και άρα πρέπει να εμβολιασθούν, όπως πρέπει να εμβολιάζονται και με το εμβόλιο της κοινής εποχικής γρίπης.