Νοεμβρίου 04, 2022

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ;

Ήρθε η πανδημία.

Ήρθε το εμβόλιο. Επιβλήθηκε. Κάποιοι αντέδρασαν. Τιμωρήθηκαν. 

Και εδώ προκύπτουν ορισμένες σκέψεις. Ποιοι έχουν δίκιο; Αυτοί που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο εμβόλιο; Αυτοί που αντιδρούν και δη παγκοσμίως; Δεν είναι λίγοι ούτε ευκαταφρόνητοι. 

Ας έρθουμε σε εμάς. Περί τους 7000 έως 8000 υγειονομικοί τιμωρήθηκαν γιατί αντέδρασαν στην επιβολή και στη λήψη σκευάσματος αμφισβητούμενου. Οκτώ χιλιάδες άνθρωποι συν οι οικογένειές τους στερήθηκαν το μισθό τους, το ψωμί τους, το γάλα των παιδιών τους. Δεν είναι λαϊκισμός αυτός. Είναι η πραγματικότητα. Αν συνυπολογιστουν και οι οικογένειες, ο αριθμός είναι ικανός. 

Για σκεφτείτε. Να πεινάς ένα χρόνο και να επιμένεις.  Μήπως έχουν κάπου δίκιο οι άνθρωποι; Μήπως κάτι δεν πάει καλά σε όλο το αφήγημα; Μερικοί προβάλλουν το ότι η μέγιστη πλειοψηφία των γιατρών αποδέχτηκε και ακολούθησε. Αυτοί που επιμένουν είναι ελάχιστοι. Εδώ όμως είναι το λάθος. Δεν ισχύει ότι η πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο. Ιδιαίτερα αν εξετάσει κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε η πλειοψηφία αυτή. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Έστω κι αν την υποστηρίζει ένας και μόνον. 

Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένα πράγματα, ορισμένες απόψεις και θέσεις; Δεν μπορεί να αφήνουν δουλειές, καριέρες, θέσεις και εισοδήματα κάμποσες χιλιάδες άνθρωποι για ένα τίποτε. Για ένα ψέμα.

Μήπως πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια;

 


3 σχόλια:

Άννα Τουμανίδου είπε...

Δεν μπορούμε να λάβουμε ως έγκυρα αυτά τα στατιστικά δεδομένα γιατί η πλειοψηφία των γιατρών και των υγειονομικών γενικώς, ( νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες, υδραυλικοί κ.α.) έκαναν τις όσες δόσεις πιεζόμενοι από πολλούς παράγοντες.
Ας άφηναν τους υγειονομικούς και τους πολίτες όλους γενικά να είχαν επιλογή και θα έβλεπαν τα αποτελέσματα τότε.....

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Σωστό. Η πλειονότητα των εμβολιασθέντων οδηγήθηκε στον εμβολιασμό από το κλίμα φόβου για τη νόσο και από διάφορους πιεστικούς και υποχρεωτικούς παράγοντες που επεβλήθησαν. Σαφώς η ελεύθερη επιλογή θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα.

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Οι 7- 8000 που αναφέρετε αφορούν μόνο τους υγειονομικούς τού ΕΣΥ.Δεν θα μπορούσα να υπολογίσω πόσες χιλιάδες ιδιώτες υγειονομικοι ειχαν και εχουν βγει σε 《οικειοθελή》 ανεργία λόγω τού νόμου τού Πλεύρη με πρόστιμο 10.000€ για κάθε ιατρικη πράξη πού θα πραγματοποιούσαν όντας ανεμβολιαστοι.
Όσον αφορά το ποσοστό οικιοθελους προσέλευσης των υγειονομικών για εμβολιασμό πριν τα μέτρα σας διαβεβαιώ οτι θα ηταν πλησίον του μηδέν.
Σε συζητήσεις που είχαμε πριν τούς εκβιασμούς συμφωνουσαν όλοι ότι δεν μπορεί να κάνεις ένα εμβόλιο που κάνεις δεν γνώριζε τις παρενέργειες. Όλα αυτά βέβαια πρίν τα μέτρα των περιορισμών τής κίνησης και του ενδεχόμενου τής αναστολής απο το ΙΚΑ και τό ιατρείο.
Μετά πολλοί έσκυψαν το κεφάλι και άλλοι σήκωσαν το μπράτσο και εμβολιάστηκαν και αλλοι πληρωσαν και πηραν χαρτί.
Οσν αφορά το φόβο της αρρώστιας, ειχα παρατηρήσει ότι το υγειονομικό προσωπικό ,πελάτες μου, που δούλευαν σε νοσοκομεία φοβοντουσταν περισσότερο τις παρενέργειες τού εμβολίου και λιγότερο την αρρώστια.
Όπως μου είχε πει κάποτε μια νοσοκόμα τής παθολογίας,αυτοί πού επιβαρύνονταν στον κορωνοϊο ηταν οι συνήθεις ύποπτοι τριτης ηλικίας ή με προβλήματα υγειας συνήθως.
Ενώ οι παρενέργειες , πού ποτέ δεν οφείλονται στο εμβόλιο ,όπως εν χορώ ελεγαν πάντα οι γιατροί,αφορούσαν πολύ συχνά νέους και υγιείς.
Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος