Νοεμβρίου 03, 2022

ΜΑΚΡΑ COVID-19 / TI ΣΥΖΗΤΑ ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ

Μια Αμερικανίδα γιατρός η οποία είναι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση χρονίων καταστάσεων και φυσικά και της μακράς Covid-19 (Professor and Distinguished Chair, Department of Rehabilitation Medicine, University of Texas Health Science Center at San Antonio; Director, COVID Recovery Clinic, UT Health San Antonio, Texas) περιγράφει τη δική της εμπειρία με τη νόσο. 

Σχετικά νέα, αθλήτρια, κανονικό βάρος σώματος, εμβολιασμένη με τέσσερις δόσεις. Κάποια στιγμή παρουσίασε συνάχι. Το θεώρησε αλλεργία, αλλά μια ταχυκαρδία την οδήγησε σε έλεγχο όπου διαπιστώθηκε ο κορωνοϊός. Συμπτώματα ουσιαστικά άλλα δεν υπήρξαν. Αργότερα παρουσίασε ουρτικάρια μετά κόπωση, στη συνέχεια κεφαλαλγία ελαφρά και επίμονη ταχυκαρδία. Η κεφαλαλγία επιπλέχθηκε με ημικρανίες και προστέθηκαν ίλιγγοι, ζάλη και διαταραχές ισορροπίας. 

Η γιατρός λέει και άλλα, ειδικά όσον αφορά τη θεραπεία και συνοψίζει λέγοντας ότι 1 στους 5 Αμερικανούς πάσχει από τη μακρά COVID, κατάσταση που δεν την έχουν κατανοήσει ακόμη και οι γιατροί και άρα πως θα την κατανοήσει ο κόσμος. Θεωρεί ότι θα αποτελέσει την επόμενη πανδημία. Εκείνο που δεν συζητά καθόλου είναι αν η μακρά COVID που παρουσίασε οφειλόταν στο απλό συνάχι που παρουσίασε ή μπορεί να ήταν αποτέλεσμα των τεσσάρων δόσεων εμβολίου που είχε κάνει πριν αρρωστήσει. 


Medscape Infect Dis 27-10-2022


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακώς και απίστευτο που λέτε τέτοια πράγματα. Οι λογικοί συσχετισμοί έχουν απαγορευτεί προ πολλού. Αυτοί που δεν ήταν ικανοί για αυτούς, δεν έχουν και δεν είχαν από την αρχή κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που έχουν αντιληφθεί το φασισμό και την ξεφτίλα του ανθρώπινου είδους. Πραγματική μου απορία ενίοτε είναι σε ποια κατηγορία να ανήκουν οι περισσότεροι και αν αυτό τελικά είναι το πραγματικό πρόβλημα της ανθρωπότητας.
ΗΑΚ

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Τα στοιχεια γνωστα στο ιστολογιο.
Ευχαριστω.