Απριλίου 22, 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Το Πάσχα γιορτάσθηκε, με τον τρόπο που μας επέβαλαν. Υπό απηνή διωγμό οι παπάδες και όσοι πολίτες περνούσαν ακόμη και έξω από την εκκλησία. Συγχρόνως μαζικές συνάξεις Ρομά, αλληλέγγυων, προσφύγων κλ κλπ απανταχού της επικράτειας.  Δειλά – δειλά οι αστυνομικοί τους παρακαλούν  να διαλυθούν. Συλλήψεις εκεί; Καμία. Πρόστιμα εκεί; Κανένα. Τον μεμονωμένο παπά όμως και τον μεμονωμένο πολίτη και σύλληψη και πρόστιμο. Δεν είναι «δύο μέτρα και δύο σταθμά»; Αυτό το κράτος πώς να το εμπιστευθείς;

Η ιστορία με τον κορωνοϊό σιγά σιγά ξεκαθαρίζει. Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακόμη, αλλά έχουν ειπωθεί  τα μύρια όσα αληθινά και μη. Επισήμως ειπώθηκε ότι ετησίως η γρίπη προκαλεί 400.000-600.000 νεκρούς (το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια).  Εδώ κλείνουμε εντός ολίγου το εξάμηνο (ίδιο με αυτό της γρίπης) και ο αριθμός των απωλειών δεν είναι ή δεν θα είναι ούτε ο μισός της γρίπης. Κάποιος έγραψε  ότι η θνητότητα του κορωνοϊού είναι 20πλάσια της γρίπης. Και ξεσηκώθηκαν οι εφημερίδες. Μόνο που τους μετρούσε λάθος, μιας και οι μολυνθέντες στην Ελλάδα πρέπει να εγγίζουν τις 200.000 σύμφωνα με τον έτερο εκπρόσωπο της νέας λοίμωξης. Κάποια μελέτη βρήκε στοιχεία του ιού σε επιφάνειες 17 ημέρες μετά τη σφράγιση ενός πλοίου. Χωρίς να είναι γνωστό αν μεταδίδουν αυτά τα στοιχεία του ιού, η δήθεν επί μακρόν μετάδοση της λοίμωξης έγινε κύριο θέμα συζήτησης. Λέω μερικά μόνον παραδείγματα. 

Όσο όμως ο καιρός περνά τόσο αυξάνουν οι συμπτώσεις περί κορωνοϊού. Πολλές συμπτώσεις. Τα έχω ξαναγράψει. Κι αυτοί που συζητούσανε για το αν ο ιός ήταν φυσικός ή τεχνητός, αν ξέφυγε ή «αν τους ξέφυγε» γίνανε πολλοί. Και δεν είναι μόνον ο απλός κόσμος. Είναι επιστήμονες, είναι πολιτικοί, είναι ηγέτες κρατών που συμφωνούν πλέον σε πολλά. Κάποιοι στον πλανήτη εγκλημάτησαν. Ηθελημένα ή όχι. Με τον ιό ή με την απόκρυψη στοιχείων. Και κάποιοι, πάνω σ΄ αυτό το δεδομένο, έστησαν  τα απίστευτα μέτρα που πάρθηκαν παγκοσμίως. Και φυσικός ακόμη να είναι ο ιός, τα μέτρα είναι πρωτοφανή, η καταστροφή που επέρχεται ίσως θα είναι χειρότερη από ότι φανταζόμαστε και τα μέτρα που θα παραμείνουν θα αλλάξουν πλέον τα πάντα. Μεταξύ άλλων πολλοί μιλούν για μεγάλη πείνα. Δεν είναι απίθανο.

Κλείνοντας να ξαναπώ ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση από την τηλεόραση. Τι νόημα έχει πια; Εκτός και αν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Ο εξαίρετος και σεβαστός από όλους επιστήμονας δεν έχει λόγο να αναμιγνύεται  με τους πολιτικούς. Ας αφήσει τον αυταρχικό υφυπουργό να ενημερώνει με το αυστηρό, στρατοκρατικού τύπου, ύφος του. Μέχρι πότε; Αναλώσιμος υφυπουργός είναι. Κάποτε θα σταματήσει να εκπέμπει διαταγές και θα ασχοληθεί περισσότερο με τα sites και τις εφημερίδες που δημοσιεύουν κάθε είδους φωτογραφίες από τη ζωή του και την οικογένεια του. Λες και νοιάζουν τον πολίτη αυτά τα πράγματα. 
   
Όσο γι αυτούς που σκέπτονται πρόωρα εμβόλια κλπ, ας θυμηθούν πρώτα τι έγινε με το fast tract εμβόλιο της πανδημικής γρίπης.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: