Μαΐου 26, 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μετά τη λαίλαπα του ηλιελαίου, τη σημασία και τη βαρύτητα της οποίας ακόμη δεν γνωρίζουμε, ένα άλλο θέμα ξεπροβάλλει δειλά-δειλά. Θέμα που αφορά τη διατροφή των βρεφών και νηπίων.

Τα βρεφικά γάλατα και τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν μεταξύ των άλλων και χαλκό. Τυχαία (όχι ακριβώς τυχαία, αλλά μετά παρατήρηση κάποιου παιδιάτρου, που προς το παρόν θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) διαπιστώθηκε ότι κάποια σκευάσματα περιέχουν μεγάλη ποσότητα χαλκού (θεωρητικά πολύ μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη). Η συσσώρευση του χαλκού με τη συχνή σίτιση με γάλατα ή συμπληρώματα, θα μπορούσε να προκαλέσει νευρολογικά συμπτώματα στο διατρεφόμενο παιδί, αν η συσσώρευση αυτή ξεπερνούσε κάποια όρια. Ήδη αναφέρεται ένα (+ακόμη ένα υπό έρευνα) περιστατικό για το οποίο έγινε και έγγραφη καταγγελία στον ΕΟΦ. Το πόρισμα του ΕΟΦ αναμένεται.

Το αναμένουμε όντως με μεγάλο ενδιαφέρον. Και αν αποδειχθεί τόσο η μεγάλη περιεκτικότητα όσο και η τυχόν συσχέτιση με σημειολογία στο παιδί, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Το πρώτο που θα χρειασθεί θα είναι η αλλαγή της σύνθεσης των γαλάτων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: