Αυγούστου 04, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - XV / ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Χρόνια φωνάζαμε για την αναγκαιότητα του 23δύναμου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου Έπρεπε να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις για τη νέα γρίπη για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο έχει αξία.
Επειδή όμως είμαστε λαός της ακραίας υπερβολής, τι έγινε; Εξαφανίστηκαν όλα τα πνευμονιοκοκκικά εμβόλια από την αγορά.
Ποια είναι αυτά;
1. Το 23 δύναμο (Pneumo 23) που χορηγείται σε ομάδες υψηλού κινδύνου για πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις από 2 χρόνων και πάνω και σε άτομα άνω των 60 χρόνων.
2. Το 7δύναμο (Prevenar) που χορηγείται σε όλα τα παιδιά 2 μηνών έως 5 χρόνων
3. To 10δύναμο (Synflorix) που χορηγείται σε όλα τα παιδιά 2 μηνών έως 2 χρόνων

Οι ηλικίες αυτές για τα παιδιατρικά εμβόλια προκύπτουν από τις άδειες που έχουν λάβει. Οι πωλήσεις των εμβολιών αυτών είναι λίγο - πολύ συγκεκριμένες, λόγω του συγκεκριμένου αριθμού των παιδιών που υπάρχουν.

Και αναρωτιέμαι: Τα επιπλέον παιδιατρικά εμβόλια που εξαφανίσθηκαν από την αγορά, πού θα δοθούν; Σε ενήλικες; Και πόσο ασφαλές ή αποτελεσματικό μπορεί να είναι στους ενήλικες ένα εμβόλιο που μελετήθηκε σε παιδιά;

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι πράγματι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν στο θέμα "γρίπη των χοίρων". Είναι γεγονός ότι έχει εξαντληθεί το 23δύναμο εμβόλιο και χορηγείται το 7δύναμο και το 10δύναμο σε μεγάλα παιδιά και σε ενήλικες. Όμως ο κόσμος δεν έχει ευθύνη. Τι να κάνει ο γονιός όταν γιατροί και φαρμακοποιοί συμβουλεύουν σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν τώρα. Τρέχουν να προλάβουν και μπαίνουν σε λίστες αναμονής των φαρμακείων. Θα μας ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να μας λέγατε την επιστημονική σας άποψη σχετικά με το ποιοί πρέπει να κάνουν το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο και ποιό εμβόλιο πρέπει(ή μπορεί?)να χορηγηθεί.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Μα αυτό γράφω στην ανάρτηση μου. Ποια εμβόλια κυκλοφορούν και σε ποιες ηλικίες γίνονται.

MΑΡΙΑ είπε...

ΤΟ PREVENAR ΕΧΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΧΡΙ 2 ΕΤΩΝ Η' ΜΕΧΡΙ 5 ΕΤΩΝ?

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Mα το γράφω αγαπητή μου. Μέχρι 5 χρόνων

Ελενη Αγγελου είπε...

Αν γινει PREVENAR σεηλικια ανω των 5χρ. τι θετικα ή τι αντιδρασεις μπορει να εχει

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ελένη,

Είναι από τα πιο ασφαλή εμβόλια. Συνήθως δεν έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.