Αυγούστου 03, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΧΙV / ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ

Σε επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν αντιγριππικά φάρμακα (Μ. Βρεττανία) διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 50% των παιδιών που έλαβαν Tamiflu, παρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες (53%).

Συχνότερες από αυτές ήσαν: ναυτία, έμετοι, κοιλιακά άλγη, διάρροιες, εφιάλτες, μειωμένη συγκέντρωση, αδυναμία σαφούς σκέψεως, σύγχυση, περίεργη συμπεριφορά.


FirstWord 31-07-09

Μην πανικοβάλεστε

Μην καταναλώνετε άδικα φάρμακα

Ακούτε τους ειδικούς και όχι τις τηλεοράσεις

Όσοι βγαίνουν στην τηλεόραση (αυτόν τον καιρό) δεν είναι κατ΄ ανάγκη και ειδικοί.

2 σχόλια:

ΕΥΤΕΡΠΗ είπε...

Κύριε Καβαλιώτη,
Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστημονική ενημέρωση και για τη συνέπεια σας σε αυτή την ενημέρωση.
Θα ήθελα και εγώ να διατυπώσω κάποιους προβληματισμούς-ενστάσεις μου:
1) O Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι στις έγκυες πρέπει να γίνει το εμβόλιο και να λάβουν (εφόσον έχουν σημεία και συμπτώματα της ίωσης) το Tamiflu. Αναρωτιέμαι οι πιθανές επιπλοκές από αυτόν τον καινούργιο ιό είναι γνωστές και είναι τελικά τόσο επικίνδυνες που στη «ζυγαριά» του γιατρού υπερτερούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου ή του εμβολίου;
2) Λένε στα Μ.Μ.Ε ότι παραγγέλθηκαν 24 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Για να εμβολιαστούν ποιοι τελικά? Ποιες ομάδες πληθυσμού? Στα παιδιά δεν ξέρουμε τελικά αν και πότε θα εμβολιάσουμε. Τα χρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία πως θα πληρώσουνε το χρηματικό όγκο αυτής της παραγγελίας;
3) Είναι η πρώτη φορά που λέγεται ότι ο εμβολιαζόμενος θα υπογράφει έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει πολλά. Πως θα κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο στην αγορά, αν δεν γνωρίζουμε την ασφάλεια του;
4) Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν πολύ και με το εμβόλιο του πνευμονιοκόκκου. Το 7δύναμο ή 10δύναμο είναι έτσι και αλλιώς υποχρεωτικό στα μικρά παιδιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει όλα τα παιδιά να καλυφθούν με το 23δύναμο. Πραγματικά σε βάζει το όλο θέμα σε υποψίες.
Με εκτίμηση,
Ευτέρπη Παυλίδου
Παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Παυλίδου,

Τι να απαντήσω στα ερωτήματα σας, που είναι όλα σωστά;

Να πω ότι ίσως όλα είναι μια καλοστημένη διαπλανητική παρτίδα ανταλλαγής και συλλογής οικονομικών πόρων. Δεν θα πρωτοτυπήσω. Σε τέτοιες σκέψεις μας οδηγούν τόσο οι τωρινές βεβιασμένες κινήσεις πολλών διεθνών οργανισμών όσο και παλαιότερα παιχνίδια και οργανισμών και κρατών.
Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να μην θεωρούμε ειλικρινείς ούτε τις ενέργειες επιστημονικών φορέων. Και δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να νομίζουμε ότι χρηματίζονται οι πάντες. Ακόμη και οι πιο επίσημοι επιστημονικοί φορείς.
Μήπως φθάσαμε στο τέλος του πολιτισμού μας;