Απριλίου 02, 2010

ΤΗΕ ΗOLY LAND

Μια επίσκεψη στα ιστορικά μέρη των Αγίων Τόπων είναι επιβεβλημένη για τον καθένα. Ανεξαρτήτως θρησκευτικών και προσωπικών πεποιθήσεων. Είναι ο τόπος συνάντησης όλων των δογμάτων και όλων των φυλών της γης.

Είναι εξαιρετικά έντονο το δέος και η συγκίνηση που σε διακατέχει βαδίζοντας πάνω σε μονοπάτια όπου μπλέκονται οι αλήθειες με τους μύθους και τις δοξασίες, πάνω σε χώματα που ποτίστηκαν και συνεχίζουν να ποτίζονται με αθώο αίμα.

Και είναι προς τιμήν των κατεχόντων να διατηρούν αναλλοίωτο το χρώμα της Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ, αλλά είναι καταισχύνη για όλον τον πολιτισμένο και μη κόσμο να είναι χωρισμένη στα τέσσερα μια ιερή πόλη και σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση όλη η περιοχή.

Το σημείο αυτό του πλανήτη πρέπει να παραμείνει μια ανοχύρωτη και ελεύθερη σε διακίνηση περιοχή που να ανήκει σε όλους. Διότι μπορεί να αποτελεί γεωγραφικά ένα μικρό σημείο αλλά είναι το ύψιστο σημείο νόησης και ανάτασης για την ανθρωπότητα. Και είναι πολύ χαρακτηριστικός ο συμβολισμός της συνύπαρξης των ιερών προσκυνημάτων δύο θρησκειών σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: