Δεκεμβρίου 31, 2017

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο χρόνος τελειώνει...

Δυστυχώς όμως, οι πόλεμοι συνεχίζονται, ο πρόσφυγες επιμένουν, η κρίση δεν υποχωρεί. Οι λίγοι βγάζουν πολλά και οι πολλοί λίγα.

Ο κόσμος δεν θα βελτιωθεί αν οι άνθρωποι δεν ενστερνισθούν ένα πράγμα, την αγάπη. Όλοι είναι περιχαρακωμένοι στον εαυτό τους και μέχρι εκεί επεκτείνεται ο μικρόκοσμος τους.  Άνθρωποι που  δεν μπορούν να αγαπήσουν και δεν είναι ικανοί να αγαπηθούν είναι καταδικασμένοι να ζουν στη μοναξιά.  Και η μοναξιά, όπως όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουμε, είναι ανελέητη.

Η αγάπη είναι αυτή που σώζει, αυτή που υπερβαίνει κάθε όριο, κάθε νόμο, της φύσης ή των ανθρώπων.  Είναι αυτή που μπορεί να απαλύνει και να λειάνει τα πάντα.

Ας ευχηθούμε να έρθει  η αγάπη αυτή σε όλους.

Ας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ για όλους.




2 σχόλια:

Ευγενία Ζαμπάογλου είπε...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!
Να συνεχίσετε να γράφετε και να μας φωτίζετε!
Είχα καιρό να μπω στο ιστολόγιο, μεσολάβησαν και οι γιορτές που με απομάκρυναν λίγο από την οθόνη του Η/Υ.
Πόσο δίκιο έχετε για την αγάπη!
Και την αίσθηση και αντίληψη της χωριστότητας, θα προσέθετα εγώ. Την αδυναμία μας να αντιληφθούμε ρεαλιστικά και πρακτικά, εκτός από κοσμογονικά και φιλοσοφικά, πως όλα είναι αλληλένδετα και αλληλοεπηρεαζόμενα κι όχι χωρισμένα, αυτόνομα και αυθύπαρκτα.
Για μένα που πιστεύω: Ένας τριαδικός Θεός, μυριάδες δημιουργήματα που τον απεικονίζουν και κυρίαρχος μέσα σ'αυτά ο άνθρωπος που πλάστηκε για να δημιουργεί και να απεικονίζει το δημιουργό του κι αυτός κι όχι να πλουτίζει και να καταστρέφει. Δεν ξέρω αν μια ζωή θα φτάσει για να αντιληφθώ κάτι από το μυστήριο που διαπνέει τα πάντα...

Με τιμή
Ευγενία Ζαμπάογλου
Παθολόγος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ευχαριστώ κ. Ζαμπάογλου
Μια λέξη για την τελευταία πρόταση σας: "Θεόν φράσαι αδύνατον, νοήσαι αδυνατώτερον" -
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος