Ιανουαρίου 17, 2023

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Σε πολύ πρόσφατη μελέτη εφήβων και νεαρών ενηλίκων που εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού και στη συνέχεια ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα, βρέθηκε ότι στο αίμα κυκλοφορούσε πλήρης πρωτεϊνη ακίδας, ελεύθερη, χωρίς να είναι δεσμευμένη από αντισώματα, επί ικανό χρονικό διάστημα και σε υψηλά επίπεδα.

Δεν βρέθηκαν αυτοαντισώματα, παρουσία άλλων λοιμώξεων ή υπερβάλλουσα αντισωματική απάντηση στο εμβόλιο.

Οι συγγραφείς λένε ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως το τι άλλες (πλην της μυοκαρδίτιδας) επιπτώσεις μπορεί να έχει η κυκλοφορία ελεύθερης πρωτεϊνης ακίδας στο αίμα. Παρά ταύτα συνιστούν τη συνέχιση της στρατηγικής εμβολιασμού για προφύλαξη από άλλες κλινικές συνέπειες της νόσου.

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.122.061025


Η απορία μου είναι γιατί οι συγγραφείς επιμένουν κάθετα στο αφήγημα του εμβολιασμού ακόμη και μετά τα ευρήματα τους. Θα περίμενα μια πιο διαλλακτική προσέγγιση. Η ουσία είναι ότι η ακίδα κυκλοφορεί ελεύθερη στο αίμα επί μακρόν. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται αυτό και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι μετά τον εμβολιασμό καταστρέφεται το mrna, καταστρέφεται η ακίδα κλπ. Εφόσον έχει ήδη δοθεί η εντολή παραγωγής της ακίδας τι είναι αυτό που θα σταματήσει την παραγωγή της σε συγκεκριμένο διάστημα; Και εφόσον κυκλοφορεί στο αίμα, γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορεί και σε άλλα υγρά του σώματος; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα υπάρχουν, τα οποία όμως δεν θα απαντηθούν όσο οι επιστήμονες κινούνται με βάση το αξίωμα ότι πρέπει να μη θιγεί ο συγκεκριμένος εμβολιασμός. 

Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε μετά λίγες μέρες στο Medscape (10-01-2023, εδώ ) μια επιμέρους ανάλυση για το θέμα της μελέτης όπου  ο γιατρός που εξετάζει το πρόβλημα αδυνατεί να ερμηνεύσει το αίτιο της σπάνιας (κατ αυτόν) επιπλοκής καθώς και το γιατί η πρωτεϊνη ακίδας κυκλοφορεί ελεύθερη στο αίμα. Πιθανολογεί λοιπόν ότι μπορεί κατά λάθος να τρυπήθηκε κάποιο μικρό αγγείο και να ξέφυγε το εμβόλιο στο αίμα, να παράχθηκε η ακίδα (από που;) και να μη δεσμεύθηκε γιατί υπάρχει μειωμένη ανοσιακή απάντηση στο αίμα. Τραβηγμένη βέβαια ερμηνεία διότι η ακίδα βρέθηκε σε όλα τα άτομα με μυοκαρδίτιδα στη μελέτη. Άρα σε όλα τα άτομα έγινε αυτό το λάθος; (!). Η τελική άποψη του είναι ότι η μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο είναι ένα μυστήριο. Μυστήριο που όμως έχει γίνει αποδεκτό παγκοσμίως και από την επιστήμη και από την παρασκευάστρια εταιρεία. 



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

«Βρισκόμαστε κάτω από μια αδυσώπητη προπαγάνδα και λογοκρισία!
Αν χρειαστεί να διαβάσω ένα ακόμη άρθρο ενός νεαρού που πεθαίνει, η λέξη εμβόλιο δεν αναφέρεται καν ως πιθανότητα και αυτό είναι απολύτως αηδιαστικό!
Κάθε δημοσιογράφος που σιωπά είναι συνένοχος, θέλοντας να κρατήσει την δουλειά του. Ξέρει τι πρέπει να γράψει, αλλά δεν το κάνει.
Ότι ίσως είναι το εμβόλιο».
Pierre Kory, Εντατικολόγος