Ιανουαρίου 15, 2023

ΔΙΔΥΝΑΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Όταν και οι ρυθμιστικές αρχές αρχίζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το εμβόλιο του κορωνοϊού (το mRNA διότι ουσιαστικά αυτό μόνο κινείται) τότε τα πράγματα δεν είναι καλά.

Το CDC (January 2023) εξέφρασε επιφυλάξεις και ανησυχίες για το διδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο. Διαπίστωσε ενδείξεις-σήματα ασφαλείας ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου ως αναμνηστική δόση, μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τον κίνδυνο για ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια. 

Βέβαια δεν συνιστά διακοπή της δόσης αλλά συνιστά περαιτέρω μελέτες. Αν όμως κανείς μαζέψει τον όγκο των αμφισβητήσεων θα δει ότι δεν χρειάζονται μελέτες. Χρειάζεται να αντιληφθούν ότι έχουν μαζευτεί πολλά και χρειάζεται να λάβουν τη γενναία απόφαση να διακόψουν συνολικά το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Ποτέ στην ιστορία των εμβολίων δεν διατηρήθηκε ένα εμβόλιο με τόσους θανάτους (έστω και χρονικά συσχετιζόμενους), με τόσες ανεπιθύμητες ενέργειες, με τόσες και από τόσους αμφισβητήσεις. Ήδη όλα αυτά τα έχει καταλάβει ο κόσμος, ιατρικός και μη, αλλά τι μπορεί να κάνει; Ο γέγονε γέγονε. Δεν αλλάζει. Και περιέργως ο φόβος που τους είχε καταλάβει στην αρχή για τη νόσο αντεστράφη και έγινε φόβος για τυχόν μελλοντικές συνέπειες του εμβολίου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό επηρεάζει και τη στάση απέναντι στα άλλα κλασικά εμβόλια. Κάτι που πρέπει να περιορισθεί το ταχύτερον.         


                               

2 σχόλια:

EYAGELIA PANOY είπε...

Κ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΠΑΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Η ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΒΑΡΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΤΑΣΗ Η ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΑΡΡΥΘΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Κ ΠΑΝΟΥ

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Καλησπέρα κ. Πάνου,

Ναι, νομίζω πως είμαστε ακόμη στην πολύ αρχή της νόσου, της αντιμετώπισης της και του εμβολίου. Όντως, κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι. Λυπηρή η απώλεια ενός συγγενικού ατόμου, αλλά και οποιουδήποτε ανθρώπου γενικότερα.
Εγώ να πω ότι και η νόσος μπορεί να κάνει μυοκαρδίτιδες, ισχαιμικά (ο μηχανισμός των αρρυθμιών που αναπτύξατε είναι πολύ σωστός), θρομβώσεις, μακρά νόσηση, κλπ. Αυτή είναι μια νόσος με σημεία και συνέπειες. Ό,τι δηλ κάνουν και διάφορες άλλες νόσοι. Το πρόβλημα είναι το τι κάνει ένα εμβόλιο που το δίνουμε για να προφυλάξουμε τον κόσμο. Ένα εμβόλιο είναι γιο να προστατεύει, όχι για να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και να αφήνει έκθετο τον λήπτη σε πρόσληψη του ιού, νόσηση και μετάδοση θρομβώσεις, μακρά νόσηση, κλπ. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προκαλεί θανάτους, όπως το συγκεκριμένο. Τέτοιο εμβόλιο πρέπει να αποσύρεται πάραυτα. Ο συμψηφισμός ότι τόσοι θα πέθαιναν από τη νόσο, τόσοι από το εμβόλιο, άρα ας το χορηγήσουμε, είναι αστείος και αντιεπιστημονικός.
Η ψυχολογική πίεση είναι ένα ακόμη κατάλοιπο της φοβίας και του καταναγκασμού που μας επεβλήθη. Τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα θα φανούν αρκετά αργότερα.
Εύχομαι κουράγιο για την αδελφή σας.
Όμως συγχρόνως θα συνιστούσα να μην χορηγείτε το εμβόλιο στα παιδιά. Τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη και αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη.