Ιανουαρίου 25, 2023

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

Συνεχίζω το χθεσινό θέμα της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδος περί εμβολιασμού των παιδιών για κορωνοϊό. Εχθές δεν σχολίασα διότι θεώρησα ότι  δεν είχε νόημα, αλλά μετά είδα ότι η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σε πλείστες όσες εφημερίδες (που περιέργως απορρίπτουν κάθε δημοσίευση με αντίθετη επιστημονική άποψη). Η ανακοίνωση κατέληγε με το "εφόσον υπάρχει ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, θα πρέπει να έχουν δικαίωμα τα παιδιά καθολικά να εμβολιαστούν και να λαμβάνουν αναμνηστικές δόσεις". 

Τα περιλαμβανόμενα στην ανακοίνωση δημιουργούν κάποια ανησυχία στους γονείς οι οποίοι καλούνται να προσκομίσουν τα παιδιά τους για εμβολιασμό. Και βέβαια η ανησυχία επιτείνεται όταν δεν γνωρίζουν ή δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εχέγγυα ούτε για την ασφάλεια ούτε για την αποτελεσματικότητα. του εμβολίου.

Προ 20ημέρου (03-1-2023) είχα μια ανάρτηση σε σχέση με τις ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο. Νομίζω καλό είναι να την επαναλάβω.  

Ένα εμβόλιο μεταξύ άλλων θα πρέπει:

  • να προστατεύει από τη νόσο
  • να προστατεύει από τη βαριά νόσηση και νοσηλεία
  • να προστατεύει από τη μοιραία κατάληξη της νόσου
  • να εμποδίζει την πρόσληψη του παθογόνου
  • να εμποδίζει τη μετάδοση του παθογόνου
  • να μην έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε ικανή συχνότητα
  • να μην προκαλεί τον θάνατο 

Ποιο από τα παραπάνω ισχύει για το εμβόλιο του κορωνοϊού; 

Θα παρακαλούσα την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδος να απαντήσει στο ερώτημα με παρρησία και επιστημονική τεκμηρίωση (στοιχεία κλπ). Τι πιστεύει η ίδια και τι ευθύνη παίρνει για αυτά που προτείνει; Ειδάλλως λένε για να λένε, και συγχρόνως προκαλούν σύγχυση στην κοινότητα.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια: