Σεπτεμβρίου 11, 2023

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 Οι καταστροφές διαδέχονται η μία την άλλη. Χιονιάδες, φωτιές, πλημμύρες, δολοφονίες, βιασμοί, βυθίσεις πλοίων, πνιγμοί, τραίνα συγκρουόμενα, απάτες, κλοπές, ...  Η χώρα καίγεται, η χώρα πνίγεται, η χώρα δολοφονείται.  Θα μπορούσε να πει κανείς, η χώρα παραχωρείται σταδιακά και μεθοδικά. 

Οι ταυτότητες είναι το έλασσον μπροστά στις θεομηνίες. Λες και ξέσπασε η οργή του Θεού πάνω σε μια χώρα που δεν ενδιαφέρεται για τίποτε ηθικό και τίμιο. Που ενδιαφέρεται μόνον για καλοπέραση, για τρυφηλότητα, για νομιμοποίηση παθολογικών καταστάσεων, για προσπορισμό κέρδους. 

Το κράτος εσαεί απόν. Που και που εμφανίζονται οι ηγέτες του, βγάζουν έναν "δεκάρικο" λόγο, υπόσχονται τα πάντα και φεύγουν. Το αστείο είναι ότι αυτά που υπόσχονται τα είχαν υποσχεθεί και στην προηγούμενη καταστροφή και θα τα υποσχεθούν και στην επόμενη. Και θα μείνουν για πάντα υποσχέσεις. 

Και ο ταλαίπωρος λαός πιστεύει.  Αυτούς που τον απομυζούν, αυτούς που τον ληστεύουν. Δεν είναι ο Α ή ο Β. Είναι όλοι. Όλα καλούπια μιας και μόνης μήτρας. Οι μεν πιστεύουν ότι έπεισαν τον λαό, οι δε βαυκαλίζονται ότι οι υποσχέσεις θα πραγματοποιηθούν. Κάποτε. Η χώρα αυτή δεν έχει σωτηρία κατά πως φαίνεται. Σέρνεται και διολισθαίνει, ζώντας με αυτόματο πιλότο, ο οποίος όμως κάποτε θα εξαντληθεί. Απλά ζούμε κατά τύχη. 

Οι προφητείες, που πολλοί λοιδωρούν, φαίνεται ότι επαληθεύονται και εκπληρώνονται σιγά-σιγά. Η χώρα δεν έχει σωτηρία από μόνη της. Ή θα βυθιστεί στην ανυπαρξία ή θα βρεθεί κάποιος ηγέτης, πραγματικός ηγέτης, με φόβο και πίστη Θεού και πατρίδας, και θα την ανασύρει από το τέλμα.




5 σχόλια:

Χρήστος Σωτηρόπουλος είπε...

Τίποτα πιο εύστοχο γιατρέ για την κατρακύλα αυτόυ του τόπου. Ένα μόνο θα συμπλήρωνα. Δυστυχώς, σήμερα, ο απλός άνθρωπος δεν μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του εκεί που τις εναπέθετε εδώ και αιώνες· στην Εκκλησία.
Δυστυχώς, οι κεφαλές αυτής, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τον έχουν απογοητεύσει.
Το κενό μετά την 28-1-2008 είναι χαώδες.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Δυστυχώς, είτε το κακό είτε το καλό, τα πάντα αιτιολογούνται από τον σημερινό άνθρωπο με απόλυτα ανθρωποκεντρικό τρόπο. Παρότι βαπτισμένοι στην Αγία Κολυμβήθρα και στο όνομα της Αγίας Τριάδος, μένουμε κλεισμένοι και αποκλεισμένοι μέσα στην καραντίνα της ανθρώπινης λογικής και δεν αφήνουμε ούτε ένα φινιστρίνι ανοιχτό, για να δούμε και να ακούσουμε την φωνή του Δημιουργού. Να μας προσφέρει την χάρη Του, να αναχθούμε στην άλλη διάσταση και να πετάξει η καρδιά ελεύθερη, ώστε να αναγνωρίσει την ύψιστη αιτία των πάντων: Τον Πανάγαθο, τον Παντοδύναμο, τον Δημιουργό, τον Παντεπόπτη, τον προνοούντα, τον συντηρούντα τον σώζοντα και αγιάζοντα πάντα τα δημιουργήματά του, τον Ύψιστο Θεό! Αυτό λέγεται αποστασία! Και η αποστασία οδηγεί την ψυχή σε αδιέξοδο! Καλή μας μετάνοια!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 11/9/23 7:44 π.μ.
Ἀντιλαμβάνομαι τί θέλετε νά πεῖτε, κ. Σωτηρόπουλε, καί τό συμμερίζομαι. Ὡστόσον, ἡ διατύπωσίς σας δέν εἶναι ὀρθή. Ἡ Ἐκκλησία, ὡς θεσμός, εἶναι ἄσπιλος, διό καί δυνάμεθα νά ἐλπίζουμε εἰς Αὐτήν, κατά τό Παύλειον: «ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς, ἵνα αὐτὴν ἁγιάσῃ καθαρίσας τῷ λουτρῷ τοῦ ὕδατος ἐν ρήματι, ἵνα παραστήσῃ αὐτὴν ἑαυτῷ ἔνδοξον τὴν ἐκκλησίαν, μὴ ἔχουσαν σπίλον ἢ ρυτίδα ἤ τι τῶν τοιούτων, ἀλλ' ἵνα ᾖ ἁγία καὶ ἄμωμος» (Ἐφ. 5:25-27). Μήν ταυτίζετε παρακαλῶ τήν Ἐκκλησίαν μέ τούς σημερινούς «δεσποτάδες», οἱ ὁποῖοι εἶναι ἐχθροί τῆς Ἐκκλησίας καί (ἐν δυνάμει) ἐκτός Αὐτῆς, διότι διδάσκουν περί τίς ἕξ (6) αἱρέσεις (Οἰκουμενισμόν, Σεργιανισμόν κ.ἄ.) καί συμμετέχουν εἰς πολλά σχίσματα, μέ τό πλέον πρόσφατον τό Οὐκρανικόν. Συνεπῶς, δέν εἶναι ἀληθινοί Ἐπίσκοποι ἀλλά ψευδεπίσκοποι, κατά τόν 15ον Κανόνα τῆς ΑΒ Συνόδου (861 μ.Χ.). Διό καί οἱ ἀληθινοί Ὀρθόδοξοι ἔχουν ἱεράν ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΝ ν' ἀποτειχισθοῦν ἀπό αὐτούς, τοὐτέστιν νά διακόψουν πᾶσαν ἐπικοινωνίαν μέ αὐτούς, ἀλλιῶς κολάζονται, ὡς «ἐχθροί τοῦ Θεοῦ» (Ἅγιος Θεόδωρος Στουδίτης, Ζ' Οἰκ. Σύνοδος κ.ἄ.). Ὁ Ἀπ. Παῦλος βροντοφωνάζει: «Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκὸτος; τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεὸς, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαὸς. διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἃπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς» (Β' Κορ. 6:14-17).

Ανώνυμος είπε...

σπάνια αφήνω σχόλιο σε μια ανάρτηση, εδώ όμως αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω: ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

Γιώργης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Παρακαλούνται οι ανώνυμοι σχολιογράφοι ας στέλνουν τα στοιχεία τους στο mail που φαίνεται και δεν πρόκειται να δημοσιευθούν αν δεν θέλουν. Θα δημοσιεύεται μόνο το σχόλιο.