Σεπτεμβρίου 23, 2023

ΑΝΤΙΙΚΟ ΚΑΤΑ COVID-19 ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε προ διημέρου (JAMA Netw Open. 2023;6(9):e2335077. doi:10.1001/jamanetworkopen.2023.35077) διαπιστώθηκε ότι το αντιικό Paxlovid κατά του κορωνοϊού έχει αποτελεσματικότητα μόλις 37%. Κατά την αρχική κυκλοφορία του το 2021 και με βάση τις αρχικές μελέτες η αποτελεσματικότητα του αναφερόταν ως 88%.

Πως ερμηνεύεται αυτή η διαφορά; Οι συγγραφείς λένε ότι το φάρμακο δοκιμάστηκε σε διαφορετικό πληθυσμό ως προς την επαφή του με τον ιό (μη νοσήσαντες, μη εμβολιασθέντες) και με άλλο στέλεχος του ιού. Τώρα ο πληθυσμός έχει νοσήσει, έχει εμβολιασθεί, το στέλεχος είναι διαφορετικό. Άρα είναι διαφορετικές και οι συνθήκες, και μάλιστα πιο πραγματικές. Όμως τονίζουν ότι μπορεί να μην προστατεύει από τη νόσηση ή και νοσηλεία σε νοσοκομείο, αλλά συνεχίζει να προστατεύει από τον θάνατο αν αυτός απομονωθεί ως μεμονωμένο κριτήριο αποτελεσματικότητας. Δηλ. μπορεί να μοσήσεις, να λάβεις το φάρμακο, να εισαχθείς παρά ταύτα στο νοσοσκομείο, αλλά εκεί δεν θα πεθάνεις (ίσως να μην πεθάνεις, πιο σωστό) Παραβλέπουν φυσικά τις πάμπολλες ανεπιθύμητες ενέργειες του σκευάσματος. Ό,τι έλεγαν και για το εμβόλιο. 

Η μελέτη αυτή μας διδάσκει κάτι, που γνωρίζαμε βέβαια. Ένα σκεύασμα φαρμακευτικό ή ακόμη περισσότερο ένα εμβόλιο οφείλει να δοκιμασθεί επί μακρόν πριν την κυκλοφορία του. Εδώ έβγαλαν ένα εμβόλιο σε λίγους μήνες, το δοκίμασαν σε ελάχιστο πληθυσμιακό δείγμα για ελάχιστο χρόνο και μας το παρουσίασαν ως το ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο προϊόν. Και εντάξει το φάρμακο. Λίγοι το χρησιμοποίησαν. Το εμβόλιο το επέβαλαν σε όλο τον πλανήτη και χορήγησαν δισεκατομμύρια δόσεις, αφού αρχικά είχαν προκαλέσει τον τρόμο σε όλους. Οι πολίτες λογικό ήταν να μην αναλογισθούν ορισμένα πράγματα. Οι γιατροί; Δουλειά τους είναι να μελετούν και να κρίνουν. Οι γιατροί πως πείστηκαν για ένα προϊόν που στην πορεία έδειξε τον κακό εαυτό του; Είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα και μειωμένη ασφάλεια. Ακόμη χειρότερα, οι παιδίατροι πως εμβολίασαν τα παιδιά; Με ποια λογική και με ποια επιστήμη; Για ένα νόσημα που έχει πολύ μικρή επίπτωση στην ηλικία αυτή. Με ένα "εμβόλιο" που έχει μεγάλη βλαπτική επίπτωση, όπως αποδεικνύει η πράξη.




1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀπ' ὅ,τι ἔχει δημοσιεύσει ὁ Δικηγόρος Ν. Ἀντωνιάδης στό ἱστολόγιόν του (https://nikosantoniadis.tv), ἡ μήνυσίς του, ἕν σκέλος τῆς ὁποίας εἶναι καί τό «πρωτόκολλον τοῦ ἐμβολιασμοῦ», θά πάρῃ ὁσονούπω τόν δρόμον της. Χρέος ὅλων εἶναι νά βοηθήσουμε.